Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Orange lanseaza serviciul de internet mobil 4G in Romania

13 Decembrie 2012



Orange România a lansat serviciul de internet mobil 4G, oferind clienților săi beneficiile celei mai noi tehnologii de comunicații mobile.


Clienții Orange vor putea folosi momentan internetul mobil 4G în București – în zona centrală și de nord, în zona metropolitană din nordul capitalei, în stațiunile de vacanță de pe Valea Prahovei, în zona Bran-Moieciu și în Poiana Brașov. Vitezele 4G în rețeaua Orange pot ajunge până la 75 Mbps pentru download și 37,5 Mbps pentru upload, ținând cont de resursele de spectru disponibile în prezent.


Cu această ocazie, Orange lansează o ofertă specială cu trafic nelimitat 4G și echipamente de conectare la prețuri avantajoase. Astfel, clienții pot alege un abonament Colibri 15, Colibri 25, Colibri 25 Special sau Colibri 35 pe doi ani și primesc trafic nelimitat la viteze 4G timp de 6 luni. Atunci când ies din zona de acoperire 4G, clienții Orange se conectează la rețeaua de date 3G/H+ consumând din traficul de date aferent fiecărui abonament. În prima etapă, internetul mobil 4G va fi disponibil pe modemuri și tablete, urmând să fie disponibil în curând și pe telefoane.
Pentru conectarea la rețeaua 4G, Orange oferă clienților săi modemul Huawei E392 4G cu prețuri pornind de la 0 euro și tableta Samsung Galaxy Note 10.1 4G de la 309 euro împreună cu abonamentele care oferă acces la serviciul de date 4G.


De asemenea, clienții Orange au acces la serviciile 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps la nivel național, serviciile 3G+ cu viteze de până la 21,6 Mbps sunt disponibile în peste 13.000 de localităţi, în timp ce rețeaua H+ cu viteze de până la 43,2 Mbps acoperă 331 de localități, inclusiv 18 mari orașe: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Câmpia Turzii, Cluj, Codlea, Constanța, Iași, Mangalia, Oradea, Satu Mare, Săcele, Sibiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea și Zalău.


„4G este tehnologia viitorului, ce oferă o calitate superioară serviciilor multimedia pe mobil, tablete și PC-uri. Strategia noastră este să le oferim clienților cea mai bună experiență de utilizare a serviciilor de internet mobil și să fim alături de ei în era digitală. Un pas important a fost să investim masiv în rețeaua de date mobile în ultimul an, urmat astăzi de lansarea 4G, un serviciu pe care îl vom dezvolta în viitor”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.


Pe parcursul anului 2013 Orange va dezvolta serviciul de internet mobil 4G, urmând ca, din aprilie 2014, când va fi disponibil spectrul de frecvențe dedicat pentru serviciile 4G, să le ofere clienților săi posibilitatea să descopere potențialul maxim al acestei tehnologii.
Tehnologia 4G reprezintă o evoluție în domeniul datelor mobile, care va deschide noi oportunități în domeniul dezvoltării de aplicații, datorită latenței mai mici și a vitezelor crescute. În plus, de acum, clienții Orange vor putea naviga mai rapid pe internet, vor putea descărca aplicații, muzică, se vor putea juca online, vor putea face streaming video sau încărca fişiere de mari dimensiuni cu și mai multă rapiditate și ușurință.


Serviciul Orange de internet mobil 4G este disponibil comercial în aria de acoperire menționată și poate fi testat în magazinele Orange din București: Băneasa Shopping City, Universitate, Europe House-Piața Victoriei, Calea Moșilor, Iride, precum și în magazinul Orange de pe strada Mureșenilor din Brașov.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite