Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Creșterea competențelor personalului medical din spitale, operație reușită de RSC via MEDAS

29 Decembrie 2012



Romanian Soft Company (RSC) a finalizat în această lună unul dintre cele mai ample și importante proiecte care au fost derulate până în prezent în sistemul românesc de sănătate: „MEDAS – Instruirea medicilor și a asistentelor medicale din spitale în management și utilizarea noilor tehnologii”.

Pentru RSC, Medas a însemnat în primul rând o contribuție reală la formarea profesională a personalului medical din România, iar în al doilea rând valorificarea expertizei RSC în sistemul medical din România și consolidarea relației cu partenerii. Cu o experiență de peste 10 ani în domeniul IT, produsele și serviciile RSC dedicate administrării proceselor sensibile din sectorul de informatică medicală – platforma
Hipocrate – au adus companiei o excelentă reputație privind performanța obținută în alinierea proceselor de business.

„Prin implementarea sistemului informatic integrat Hipocrate în peste 60 de spitale din România am reușit să contribuim la creșterea calității actului medical, oferind servicii care satisfac pe deplin nevoile clienților noștri. Încă de la început, ne-am dorit ca serviciile și produsele noastre să facă diferența în procesul de îmbunătățire a sistemului medical. Știm cu toții că România se confruntă cu un dezechilibru major în ceea ce priveşte planificarea, formarea şi gestionarea resurselor umane în sănătate, având cea mai redusă rată de personal raportată la populaţie din Uniunea Europeană. De asemenea, personalul din spitalele din România demonstrează o foarte slabă pregătire în domenii extra-medicale, cum ar fi limbile străine sau TIC. Medas a venit în ajutorul medicilor și asistentelor din spitale, oferind programe de instruire profesională, având ca scop creșterea competențelor extra-medicale ale personalului din spitale, contribuind astfel la îmbunătățirea actului medical“, a declarat Dragoș Gâtlan, director general RSC.


Dragoș Gâtlan, director general Romanian Soft Company

Proiectul Medas a implicat derularea a două programe de perfecționare profesională, care s-au adresat unui număr de peste 1.100 de persoane angajate în spitale pe poziții de conducere și operative, oferindu-le acestora posibilitatea de îmbunătățire a competențelor și permițându-le o mai bună adaptare la cerințele europene din domeniul sanitar. Astfel, personalul cu funcții de conducere din instituțiile medicale a absolvit cursurile de Management organizațional strategic, Managementul unităților de sănătate publică, Managementul resurselor umane, Managementul financiar al achizițiilor publice, iar personalul operativ a fost instruit în utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Managementul Comunicării și Relații publice și Comunicare în limba engleză.

„Suntem prima companie de software care a derulat un proiect strategic în POSDRU pentru instruirea personalului din domeniul medical. Proiectul Medas a fost doar un pas în procesul de îmbunătățire a sistemului medical din România și ne bucurăm că, prin efortul și munca depusă de membrii echipei de proiect, am reușit să ne atingem rezultatele propuse. A fost o reală provocare atât pentru noi, cât și pentru partenerii noștri, contribuind într-adevăr la consolidarea relațiilor și construirea de parteneriate pe termen lung. Ne dorim să oferim un suport eficient în procesul de schimbare, de depăşire şi trecere către un sistem medical modern şi performant. Chiar dacă proiectul Medas se sfârșește, RSC va continua să contribuie activ la creșterea calității actului medical, ținând pasul cu noile tendinţe din IT, adaptându-se perfect cerinţelor pieţei și conştientizând pe deplin nevoile de schimbare“, a adăugat Dragoș Gâtlan.

Pentru că cerințele sistemului medical depind foarte mult de schimbările legislative, este imperativ ca și companiile IT&C să se adapteze schimbărilor legislației în vigoare. „Soluția informatică Hipocrate suportă modificări custom și update-uri o dată cu schimbările legislative sau cerințele clienților noștri. Astfel, au fost aduse completări aplicației, cum ar fi modulul Reteța Electronică, conform legislației prescrierea rețetelor electronice fiind obligatorie de la 1 ianuarie 2013. Rețeta Electronică oferă un format standardizat de introducere a datelor, dar și posibilitatea transmiterii directe a informațiilor pentru decontare și asigurarea funcționalităților necesare introducerii prescrierii electronice a rețetelor compensate“, a mai spus directorul general RSC.

Proiectul MEDAS a fost implementat de RSC, în parteneriat cu SupEuropa (Franța), Spitalul Jud. de Urgență Alexandria, Spitalul Jud. de Urgențe Constanța, Spitalul Jud. de Urgențe Târgu-Jiu și Spitalul Clinic „Dr. Panait Sârbu” București.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite