Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Reducerea costurilor de administrare şi a complexităţii mediilor IT cu IBM PureSystems

29 Decembrie 2012



Industria IT pune tot mai mult accentul pe appliance-uri, soluții care integrează hardware, software și expertiză de business și promit o schimbare majoră în modul de achiziție și consum al tehnologiei informatice. Dezvoltată în urma unei investiții de 2 miliarde de dolari, IBM Pure Systems este o familie de appliance-uri formată din PureData, PureApplication și PureFlex și care, la nivel global, câștigă o cotă de piață tot mai mare.


Michael Paier, GM, IBM SEE

Recent, IBM a prezentat trei modele PureData Systems dedicate proiectelor de Business Analytics: PureData System for Transactions, sistem ce include configurații hardware și software integrate și optimizate pentru flexibilitatea, integritatea, disponibilitatea și scalabilitatea tranzacțiilor; PureData System for Analytics, appliance pentru analiza și explorarea volumelor mari de date, chiar și a celor dimensio-nate în petabytes, și PureData System for Operational Analytics, sistem pentru analiza simultană a peste 1.000 de operațiuni de business și susținerea deciziilor cu informații în timp real.

Soluții similare există și în portofoliul altor vendori, precum Oracle, HP sau Dell, însă IBM consideră că diferențele față de competiția directă sunt majore. „La prima vedere, mai multe companii oferă în piață appliance-uri similare, însă IBM se diferențiază prin modul de dezvoltare al acestor sisteme. Abordarea concurenței s-a bazat pe combinarea unor componente hardware deja existente în portofoliu peste care a adăugat un middleware și o soluție de management, obținută eventual printr-o achiziție, și a creat un pachet comercial. IBM PureSystems este însă o soluție integrată încă din faza de design, iar toate componentele sunt construite de la zero pe aceleași principii de funcționare. Pentru IBM, ideea de bază nu este să vindem sisteme sau componente ale acestor sisteme, așa cum afirmă unii dintre competitori, ci să aducem o simplificare majoră a modului de administrare a acestor sisteme printr-o integrare nativă”, afirmă Michael Paier, General Manager IBM SEE & Acting CGM pentru IBM România.

IBM PureSystems este unul dintre pilonii de bază ai strategiei IBM de reducere a costurilor de administrare și a complexității mediilor IT. Mai mult, IBM dorește o schimbare de paradigmă în ceea ce privește abordarea tehnologiei informatice prin mutarea centrului de greutate de la nivel de CIO (Chief Information Officer) către liderii de business din cadrul organizațiilor. Pentru atingerea acestui obiectiv, IBM elimină procesele complicate de achiziție, integrare, configurare și implementare a componentelor unei soluții, prin livrarea unui sistem care înglobează toată această experiență. „În cadrul sistemelor IBM PureSystems sunt integrate deja aceste etape, iar acum un proiect de «data analytics», spre exemplu, poate începe direct cu partea de business, ceea ce va reduce timpul de implementare, iar înregistrarea beneficiilor va fi mult mai rapidă. Cu IBM PureData, clienții se focalizează pe problemele de business legate de analiza datelor și nu pe achiziția componentelor, virtualizare, configurare, administrare etc.”, mai afirmă Michael Paier.

Impactul trecerii la appliance-uri precum IBM PureSystems va fi simțit cu precădere la nivel de achiziție și administrare, procese care se vor simplifica dramatic.

Costurile unor asemenea sisteme nu sunt însă neglijabile și, având în vedere situația economică și dimensiunea pieței locale, întrebarea privind adresabilitatea familiei IBM PureSystems este una firească.

„Chiar dacă aceste appliance-uri par dedicate companiilor mari, adresabilitatea lor este mult mai largă, deoarece sunt soluții configurabile, atât din perspectiva complexității, cât și a costurilor. În principiu, orice companie care are un sistem tranzacțional, o soluție pentru managementul și analiza datelor poate exploata beneficiile unui appliance din categoria IBM PureData”, consideră Michael Paier, General Manager IBM SEE & Acting CGM pentru IBM România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite