Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

COMOTI – recunoaștere internațională în 2012 prin brevete

03 Ianuarie 2013



Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Turbomotoare COMOTI este puternic angajat în realizarea programelor şi obiectivelor Planului Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare, precum şi în programe de cooperare internaţională şi parteneriat tehnico-ştiinţific cu firme de prestigiu din Europa (SNECMA, GHH-Rand, TURBOMECA etc.), în cadrul Programelor Cadru V,VI,VII (SILENCE® - 2001, METHOD -2001, JEAN 2001, ABRANEW - 2003 şi PC VI, CoJeN -2003, VITAL - 2004, XNOISE2, TEENI, ANCORA, NINHA, OPENAIR, ESPOSA, HEXENOR), care vizează cercetări de vârf, pe plan mondial, în aeronautica aplicată.


Imagini de la standul COMOTI în timpul expoziţiilor Brussels INNOVA şi Nurnberg iENA

Strategia pe termen lung a INCDT COMOTI este de a valorifica superior, în condiţii de eficienţă şi rentabilitate ridicată, soluţiile originale, tehnologice şi constructive, aplicate în construcţia motoarelor, sistemelor şi echipamentelor de aviaţie - în care institutul are o tradiţie de peste 20 de ani - prin realizarea şi dezvoltarea unor produse şi tehnologii noi, performante, care au un larg câmp de aplicabilitate în industria orizontală. Calitatea resurselor umane, dublată de o strategie managerială adecvată, a permis ca produsele COMOTI să fie o prezenţă constantă în cele mai diverse sectoare, reprezentate prin tot mai mulţi beneficiari din industria construcţiilor de maşini, industria extractivă de petrol şi gaze naturale, industria petrochimică, industria de apărare, industria energetică, industria materialelor de construcţii, industria metalurgică, precum şi în domeniul protecţiei mediului şi ecologizării sistemelor industriale.

Recunoaşterea pe plan internaţional a competitivităţii profesionale şi instituţionale a INCDT COMOTI în domeniul motoarelor cu turbine cu gaze, a maşinilor paletate de turaţie înaltă etc. s-a concretizat prin obţinerea unui număr de peste 30 de medalii şi diplome la saloanele internaţionale de invenţii de la Geneva, Brussels, Nurnberg etc.



Astfel, în anul 2012, participarea la Saloanele Internaționale de Invenții-Inovații-Produse de la iENA–Nurnberg-1-4 noiembrie 2012, respectiv INNOVA–Brussels–15-17 noiembrie 2012 a adus recunoașterea internațională a două din proiectele brevetate de INCDT-COMOTI:

Camera de ardere policarburantă

- brevet de invenție Nr.RO125333B1 care a obținut Medalia de aur la Salonul Internațional pentru Invenții, Cercetări și Noi Tehnologii INNOVA Brussels.

Instalația de producere energie electrică

- brevet Nr.RO 125674, care a obținut Medalia de aur la Salonul Internațional de Invenții, Inovații, Produse iENA-Nurnberg, respectiv Medalia de argint la Salonul Internațional pentru Invenții, Cercetări și Noi Tehnologii INNOVA Brussels.

Aprecierea participanților, interesul de care standurile României s-au bucurat din partea vizitatorilor de specialitate confirmă faptul că participarea la aceste manifestări de referință în viața inventicii românești reprezintă o formă eficientă de mai bună cunoaștere, apreciere și stimulare a celor care se disting prin creativitate. Întâlnirea dintre inventatori și invenții, pe de o parte, cu oamenii de afaceri, cu întreprinzătorii, pe de altă parte, oferă posibilitatea celor interesați să pună în practică rezultatele cercetării, inovării și creativității românești.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite