Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cea mai mare extindere a iniţiativelor academice IBM

04 Ianuarie 2013



IBM a anunţat o serie de programe şi resurse pentru a ajuta studenţii şi profesioniştii din domeniul IT să dezvolte noi abilităţi tehnice şi să se pregătească pentru locurile de muncă viitoare. Iniţiativele includ cursuri de formare şi materiale noi pentru profesioniştii din domeniul IT, tehnologii şi materiale curriculare pentru profesori şi programe extinse menite să atragă în mod direct studenţii, prezentând probleme reale de business. Pentru a ajuta facultăţile să pregătească mai bine studenţii pentru aceste oportunităţi, IBM prezintă cea mai mare extindere a Iniţiativelor Academice de la începutul programului (IBM Academic Initiative).
În premieră, IBM va oferi acces la resurse curriculare şi de instruire privind securitatea IT pentru a ajuta studenţii să obţină competenţe informatice. Noile oferte de securitate cibernetică includ:
- Curricule Pre-Packaged, care prezintă studenţilor scenarii de securitate din lumea reală, ajutându-i pe aceştia să înţeleagă provocările companiilor şi să analizeze tendinţele prezentate în Raportul IBM X-Force.
- Acces gratuit la software de securitate pe care profesorii îl pot utiliza în clasă pentru a preda studenţilor modul de testare al aplicaţiilor pentru identificarea erorilor şi vulnerabilităţilor, precum şi verificarea reţelei şi a serverelor virtuale pentru identificarea deficienţelor. Profesorii şi studenţii pot accesa de la distanţă cel mai nou mainframe zEnterprise, un sistem extrem de sigur care poate fi utilizat pentru a pregăti studenţii pentru provocările reale de computing, folosind competenţele IT enterprise.
- Abilitatea de a aduce cele mai noi tehnologii enterprise direct în clasă, fără costuri suplimentare, este esenţială în construirea competenţelor. IBM oferă acum licenţe software şi materiale de training în trei domenii noi:
- Big Data & Analytics: Acum profesorii pot introduce software de date direct în clasă, cu acces la o varietate de oferte Big Data a IBM. E-book-urile şi modulele de studiu pe Hadoop adresate studenţilor din domeniul afacerilor şi IT sunt de asemenea disponibile.
- Comerţ: Acum profesorii pot descărca software de marketing digital şi analytics din cadrul iniţiativei IBM Smarter Commerce. Printr-o serie de module de învăţare „hands-on”, studenţii pot învăţa subiecte ca analiza comparativă şi dezvoltarea de cod pentru a descoperi modelele online de cumpărare.
- Mobile Computing: Noi module de studiu „hands-on” pentru HTML 5 şi DOJO pregătesc studenţii să dezvolte aplicaţii pentru dispozitivele mobile. De asemenea, profesorii pot descărca software-ul IBM de dezvoltare a aplicaţiilor mobile, pentru a oferi studenţilor experienţa „hands-on”.

IBM colaborează strâns cu studenţii pentru a le evidenţia cât de importante sunt tehnologiile avansate – business analytics şi securitate – pentru o varietate de domenii de carieră, cum ar fi business, marketing şi ştiinţă.
- Virtual Career Event: la începutul anului 2013, compania va găzdui IBM Carrer Exploration: Make a difference. Evenimentul virtual global va oferi studenţilor şi absolvenţilor oportunitatea de a interacţiona cu directori şi experţi de top IBM, de a învăţa cum să construiască şi să aplice expertiza personală, de a extinde reţelele şi de a se poziţiona mai bine într-o piaţă competitivă a locurilor de muncă.
- Provocări „in-class“: IBM îşi extinde activitatea pentru a aduce provocări reale în clasă prin activităţi precum Watson Case Study Competitions, The Great Mind Challenge şi evenimente speciale precum Student Innovator Challenge.
- Acces extins la resurse de învăţământ superior: IBM a aderat recent la Coaliţia Naţională pentru Centrele de Tehnologie Avansată, permiţând membrilor din cadrul Iniţiativei Academice IBM PowerSystems să acceseze o reţea extinsă de resurse educaţionale, în special pe cele care promovează utilizarea aplicaţiilor tehnologice care îmbunătăţesc programele şi serviciile economice.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite