Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

HP facilitează trecerea la dosare electronice pentru pacienți

09 Ianuarie 2013



Divizia HP Enterprise Services din Polonia a anunțat încheierea unui contract în valoare de 27 de milioane de dolari cu Centrul Național pentru Sisteme Informatice în Domeniul Sănătății (în pol. CSIOZ), o entitate a Ministerului Sănătății din Polonia implicată în dezvoltarea unui sistem informatic național de sănătate.
Conform acestui contract, HP va proiecta și implementa un portal pentru colectarea, analiza și accesul la dosarele electronice ale pacienților de pe întreg teritoriul Poloniei. Accesul utilizatorilor autorizați la dosarele pacienților va îmbunătăți calitatea serviciilor acordate acestora și va facilita un act decizional mai bun în domeniul sănătății publice.
HP va colabora cu CSIOZ pentru implementarea unui portal pe care pacienții îl pot utiliza pentru a-și accesa dosarele electronice de sănătate. În cadrul acestui contract, se vor dezvolta aplicații web care vor fi folosite de furnizorii de servicii, de farmacii și de contribuabilii la sistemul de asigurări de sănătate.
Portalul va permite interoperabilitatea între CSIOZ și alți furnizori de servicii de sănătate sau farmacii. Acesta va asigura accesul online la informații medicale, inclusiv cele cu risc vital, rețete prescrise și eliberate, trimiteri la medici specialiști și externări.
Furnizorii de servicii de îngrijire medicală și autoritățile din domeniul sănătății publice vor avea acces la informații referitoare la servicii medicale precum compensarea medicamentelor, facturi și detalii contractuale. Ca urmare, furnizorii de servicii de îngrijire medicală, administratorii și pacienții vor avea o privire de ansamblu asupra stării generale de sănătate a pacientului, putând astfel să ia decizii mai informate privind îngrijirea medicală.
“În prezent, tehnologia ne permite să colectăm și să analizăm în siguranță informațiile medicale și să le folosim pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor de îngrijire medicală pentru toți cei care locuiesc în Polonia”, a spus Marcin Kedzierski, director al Centrului Național pentru Sisteme Informatice în Domeniul Sănătății. “Progresul este realizat cu un grad maxim de acuratețe și în concordanță cu standardele internaționale.”
Sistemul va îndeplini cerințele Uniunii Europene privind reforma socio-economică pe termen lung, care promovează o societate informațională în interiorul Uniunii Europene și încurajează interoperabilitatea între platformele electronice europene în domeniul îngrijirii medicale.
“Cu ajutorul dosarelor electronice ale pacienților, furnizorii și pacienții vor avea acces imediat la o situație completă a stării de sănătate a pacientului, ceea ce va facilita luarea de decizii mai bune și bazate pe fapte reale”, a spus Pawel Czajkowski, Managing Director, HP Polonia. “HP are experiență extinsă în livrarea de soluții electronice pentru sistemele de sănătate din țările europene, ceea ce a permis echipei să acumuleze un nivel unic de cunoștințe și experiență care va ajuta la îmbunătățirea sistemului de servicii medicale din Polonia.”
De asemenea, HP a implementat pentru CSIOZ o serie de proiecte pilot, inclusiv un proiect pilot pentru rețeta electronică.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite