Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Wizrom: companiile vor investi in software pentru controlul operational

10 Ianuarie 2013



Procesele prin care companiile devin mai competitive au, de obicei, două etape majore: în prima etapă managementul reduce costurile prin metode standard, iar în a doua, le optimizează cu ajutorul soluţiilor software. În 2013, intrăm în etapa a doua a acestui proces, ceea ce înseamnă că anul acesta, accentul se va pune pe aplicaţii software care optimizează producţia, logistica, distribuţia şi transporturile, potrivit Wizrom Software, unul dintre principalii furnizori de ERP din România.
Anii 2009-2011 au însemnat pentru majoritatea companiilor o perioadă de tăiere a costurilor, 2012 a fost anul de aşteptare, iar 2013, aşa cum este el anunţat de analiştii economici, impune o nouă modalitate de tratare a costurilor operaţionale.


„Vorbim de optimizarea costurilor operaţionale în sensul controlului şi alocării mai eficiente a resurselor, cu ajutorul instrumentelor software. Companiile din producţie, logistică, transporturi şi servicii pot continua procesul de optimizare a costurilor operaţionale folosind aplicaţiile de la Wizrom care oferă soluţii inteligente la problemele lor. Concret: dacă o companie de producţie nu mai poate reduce numărul de muncitori fără a pune în pericol activitatea, poate aduce un plus de eficienţă prin ajustarea stocurilor de materie primă în concordanţă cu o estimare mai precisă a cererii,o creştere a gradului de onorare a comenzilor şi a calităţii serviciilor – şi acesta este numai un exemplu simplu”, spune Adrian Bodomoiu, managing director Wizrom Software, unul dintre principalii furnizori de ERP din România.


Un alt motiv pentru care aplicaţiile de optimizare – gen Warehouse Management Software (WMS) – vor înregistra o creştere în 2013 îl reprezintă intrarea în vigoare din acest an a obligativităţii existenţei trasabilităţii materiei prime în industria alimentară – ca parte a cadrului legal la nivel UE. Toate companiile din acest domeniu, indiferent de poziţia în lanţul de producţie, de la furnizor de materie primă, la procesator, transportator, distributor sau retailer, vor trebui să adopte aplicaţii software precum WMS, conectat la sistemele lor ERP, pentru a urmări produsele aşa cum o cere Uniunea Europeană: de la poarta fermei la coşul cumpărătorului.


O altă tendinţă a anului 2013 şi care se manifestă încă de anul trecut este reprezentată de procesul de înlocuire a vechilor aplicaţii ERP cu unele noi, mai bune, mai puternice, la costuri totale de deţinere mai bune.
„Vorbim de aplicaţii folosite de pe la începutul anilor 2000 şi poate şi de mai demult, şi care ar fi trebuit înlocuite în anii trecuţi – însă criza economică a amânat acest proces. Acum, presate de nevoia de a avea o imagine corectă a propriului business, managerii încep să schimbe vechile programe cu soluţii ERP moderne şi aceasta va susţine piaţa în 2013”, explică Adrian Bodomoiu.


Practic, toate tendinţele anului 2013 converg – în viziunea Wizrom Software – către instalarea şi utilizarea de aplicaţii software care să genereze utilizatorilor cât mai rapid câştiguri din controlul şi eficientizarea operaţiunilor şi îmbunătăţirea fluxului de numerar.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite