Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Servicii >> Stiri si comunicate

In 2012, Endava si-a dublat numarul de angajati din Romania

10 Ianuarie 2013



Endava, una dintre principalele companii de servicii IT din regiune, şi-a dublat numărul de angajaţi din România, în 2012. Cu peste 660 de angajaţi în birourile din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti, compania se numără printre cei mai activi angajatori din domeniul IT la nivel naţional. În plus, în octombrie anul trecut, Endava a inaugurat un nou sediu în Bucuresti, majorându-şi astfel spaţiile de birouri la peste 2.000 mp în fiecare dintre locaţiile sale din România.


„Creşterea Endava este rezultatul unor iniţiative locale importante de recrutare şi a investiţiilor în oameni, derulate inclusiv prin intermediul programului propriu Endava University. Comparativ cu cei 340 de angajaţi cât număra Endava în România în ianuarie 2012, aproape ne-am dublat numărul de angajaţi. În prezent, avem peste 310 de angajaţi la Cluj-Napoca, 225 de angajaţi la Iaşi şi 125 în noul nostru sediu din Bucureşti”, a declarat John Cotterell, Chief Executive Endava (foto).




În 2012, Endava a participat la târguri de job-uri în toate locațiile unde este prezentă în România, a organizat programe de internship pentru studenţi și programe de angajare pentru absolvenți, respectiv a participat şi a susţinut evenimente adresate specialiștilor IT. Anul trecut, compania a organizat și propriile evenimente de recrutare, printre care: „Endava Career Days” desfăşurat timp de o săptămână la Iaşi, „Open Days for Students” la Cluj-Napoca, iar în Capitală, compania a participat toamna trecută la cel mai mare târg de job-uri din România, precum şi la evenimente desfăşurate în universitățile din Bucureşti.


„Pentru a sprijini dezvoltarea profesională a angajaţilor Endava, aplicăm o strategie de Talent Management, prin care noii angajaţi sunt familiarizaţi încă de la început cu procesele din cadrul organizaţiei, iar ulterior participă la traininguri tehnice şi traininguri pentru dezvoltarea de soft skills, organizate în cadrul programului Endava University şi, de asemenea, pot urma programe de orientare în carieră sau de mentorat. În plus, ne propunem să asigurăm oamenilor noştri un mediu de lucru plăcut, cu numeroase activităţi sociale”, a adăugat John Cotterell.


În 2012, aproximativ 75 de studenţi şi absolvenţi au participat în programele de internship și respectiv în programele de angajare pentru absolvenți care includ training intensiv în primele luni, desfăşurate de Endava la Cluj-Napoca şi Iaşi. În acest an, compania va continua programele pentru studenţi şi absolvenţi şi, de asemenea, va începe un program similar în sediul din Bucureşti, în luna februarie.


„În 2013, Endava va oferi internship-uri și posibilități de angajare pentru mai mult de 100 de studenţi şi absolvenţi IT, dar vom continua și să oferim oportunități de carieră pentru specialiști IT cu experiență”, a declarat John Cotterell.


Printre profilele căutate de Endava în locaţiile sale din România se numără: dezvoltatori Java, .NET, C++ şi mobile, testeri şi arhitecţi software, manageri de proiect, analişti de business şi de sistem, consultanți IT și analişti service desk.
Compania planifică să ajungă la un total de peste 1.000 de angajați în centrele sale de dezvoltare și suport din România în următorii 3 ani, însă caută susţinere din partea autorităţilor locale.


Din centrele din România, Endava livrează proiecte pentru clienţi în principal din sectorul serviciilor financiare, telecom, media şi al serviciilor online din Marea Britanie, Statele Unite şi Germania, precum şi pentru clienţi locali din sectorul bancar. Din România, Endava oferă servicii pentru 3 dintre primele 10 instituţii financiare la nivel global şi a fost recent inclusă printre primele 100 de companii de outsourcing la nivel internațional.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite