Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Orange si Netopia introduc plata prin SMS la calatoriile cu Fly Taxi

15 Ianuarie 2013



Din 15 ianuarie, Clientii Orange Romania vor putea să plătească prin SMS călătoriile cu taxiurile Fly Taxi din București.

„Această opțiune este disponibilă doar abonaților sau utilizatorilor de cartele PrePay din rețeaua Orange. Valoarea călătoriei plătită de utilizator prin SMS va apărea în următoarea factură, dacă plata a fost făcută de pe un abonament, sau aceasta va fi scăzută din creditul inițial – în cazul în care a fost realizată de pe un telefon cu cartelă PrePay”, a declarat Antonio Eram, CEO Netopia.


Referitor la modul în care funcționează aplicația, reprezentantul mobilPay a afirmat că, după accesarea acesteia, clientul trebuie să selecteze locul de plecare, în situația în care acesta nu este detectat automat, precum și destinația de sosire. După ce aplicaţia calculează preţul călătoriei, este afișat indicativul maşinii şi i se cere clientului confirmarea pentru plata direct cu telefonul. Ulterior, clienţii primesc prin SMS confirmarea plăţii.

Taxi se adresează posesorilor de smartphones, este disponibilă atât pentru sistemul de operare Android, cât şi iOS, şi poate fi descărcată gratuit din magazinul Google Play şi AppStore. Aplicaţia contorizează timpul rămas până la sosirea taxiului şi atenţionează clientul cu 1 minut înainte, precum şi în momentul sosirii.
Comenzile şi plata cu telefonul mobil se pot face de oriunde din lume, urmând ca preluarea clientului să aibă loc la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, unde şoferul taxiului îl va aştepta cu o pancartă pe care scrie numele clientului. De asemenea, aplicaţia permite comandarea şi plata unui taxi în avans şi programarea zilei şi orei de sosire.


„Anul trecut am oferit clienţilor noştri servicii de plată prin SMS a rovinietei, a parcării, a accesului la metrou şi a călătoriilor pentru transportul urban în mai multe oraşe. Continuăm acest proces cu plata călătoriei cu taxiul prin aplicaţia Fly Taxi”, a declarat Gabriela Voinea, Senior Partnership Manager, Orange România.
Serviciile de taxi Fly sunt disponibile pentru clienţii din Bucureşti. Serviciul a fost dezvoltat în parteneriat cu Fly Taxi, Netopia MobilPay şi dezvoltatorul de aplicatii Cronos Mobile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite