Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Primul program dedicat securitatii serverelor universitare

15 Ianuarie 2013In timp ce piata internationala este marcata de proiecte din ce in ce mai inovatoare initiate de programatori romani, o echipa de IT-isti din Satu Mare si-a indreptat atentia spre o nisa putin explorata in Romania: serviciile de securitate a serverelor. Universitatile romanesti pot beneficia, timp de un an, gratuit de acest serviciu.


Perpeton este sistemul de monitorizare dedicat serverelor care permite analizarea, administrarea si raportarea de date complexe, in timp real, despre parametrii fiecarei componente monitorizate. Cei care folosesc un astfel de sistem beneficiaza de acest atu – vigilenta – putand fi mai atenti la calitatea serviciilor oferite, asigurand livrarea fara intreruperi a serviciilor online.
Perpeton este conceput pentru a alerta rapid si eficient adminstratorii de sistem daca valorile anumitor parametri prezinta un pericol, oferind date precise, necesare pentru a lua cele mai bune decizii ce pot asigura buna functionare a sistemului. Sistemul se adreseaza si utilizatorilor avansati, carora li se pune la dispozitie un API, avand posibilitatea de a-si dezvolta propriile monitoare si creste performanta cu care isi monitorizeaza serverele.„Perpeton a aparut din nevoia de a sti ca serverele noastre sunt in siguranta. Fiind in cautarea unui soft pentru monitorizarea serverelor, am testat o buna parte dintre softurile existente pe piata, dar nici unul nu parea sa aiba functionalitatile pe care le cautam. Asa ca, in 2011, am inceput sa codam propria noastra aplicatie – pe care am gandit-o sa fie robusta si flexibila in acelasi timp. Aici era punctul cheie in care fortam limitele functionalitatilor intalnite pana atunci. Desi in America este o piata de cateva milioane de dolari, in Romania aceasta nisa este putin explorata. Asa ca am creat Perpeton cu gandul la viitor: sa poata fi personalizat exact in functie de nevoile fiecarui programator sau administrator de sistem – din dorinta de a sti tot despre performanta serverelor. Suntem incantati de potentialul pe care il are piata IT din Romania de a prezenta lumii intregi propriile produse si credem tot mai mult ca pentru a evolua nu trebuie sa fim doar executanti, ci trebuie sa ne transformam in producatori”, a declarat Otto Papp, initiatorul proiectului.


Initiatorul proiectului, Otto Papp, lucreaza in domeniul IT de peste 8 ani si a avut experienta ca senior software engineer intr-o multinationala cunoscuta.


„Din dorinta de a sprijini economia la nivel local, credem in educarea oamenilor ca prim pas spre evolutie. Tocmai de aceea am creat un program dedicat institutiilor de invatamant superior care pot sa beneficieze gratuit de un cont dotat cu 50 de monitoare timp de un an. Programul are ca scop sprijinirea universitatilor cu o solutie performanta de monitorizare a serverelor dezvoltata in Romania, precum si familiarizarea acestora cu conceptul de vigilenta – grija pentru securitatea datelor si performanta sistemului informatic intern”, a concluzionat Otto Papp.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite