Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

TRENDnet lansează noi produse la CES 2013

16 Ianuarie 2013



TRENDnet, producător de echipamente de reţea cu şi fără fir din clasa sa, a anunţat în cadrul târgului CES 2013 disponibilitatea a noi produse.
Dintre acestea se remarcă noile unităţi de extindere a semnalului wireless, model TEW-717HRE şi TEW-713RE, echipamente cu un corp ultra-compact şi conectare în mod direct la priza de curent. Instalarea lor în reţea nu necesită un CD cu driver, legătura cu router-ul realizându-se prin simpla apăsare a butonului WPS( Wi-Fi Protected Setup). Astfel, dispozitivul va adopta în mod automat numele reţelei wireless şi parola de acces a router-ului la care se conectează.
Un alt produs anunţat la CES 2013 este noul adaptor Powerline 500AV cu priză încorporată, TRENDnet TPL-407E, care se remarcă prin dimensiunile sale reduse, fiind în momentul de faţă unul dintre cele mai mici adaptoare Powerline cu priză încorporată de pe piaţă. Noul echipament este ideal pentru extinderea unei reţele Powerline deja existente, oferind o viteză de transfer la 500 Mbps şi o nouă priză de curent în locul celei folosite pentru alimentare. Prin simpla conectare a produsului la priza de curent, utilizatorul poate beneficia de acces imediat la conexiuni internet de mare viteză și streaming media HD. Adaptorul se conectează automat în reţea, fără a mai fi necesar un CD de instalare şi este dotat, pentru o securitate sporită, cu un semnal criptat. Toate adaptoarele Powerline de la TRENDnet sunt echipate cu sistem de criptare a datelor (128-Bit AES) şi buton de sincronizare ce permite schimbarea imediată a cheii de criptare. TPL 407E beneficiază de tehnologie de management al energiei, reducând consumul de curent electric cu până la 80% în modul standby. “Modelul TPL-407E oferă o conexiune la internet performantă şi stabilă, pentru orice dispozitiv dotat cu o placă de reţea, fie că este vorba de smart TV-uri, notebook-uri sau console de jocuri. Fiind atât de multe dispozitive ce trebuiesc alimentate, priza încorporată a noului adaptoar reprezintă un beneficiu imens”, spune Zak Wood, director global al departamentului de marketing la TRENDnet.
Tot în cadrul CES 2013, TRENDnet a anunţat două noi camere IP echipate cu funcţii pan/tilt/zoom: modelul PTZ TV-IP851WC și PTZ TV-IP851WIC (cu vedere pe timp de noapte). Cele două camere IP sunt concepute în aşa fel încât pot fi instalate într-o reţea personală, în mai puţin de 5 minute, folosind doar ghidul de instalare aflat pe CD-ul din pachet. Utilizatorii trebuie doar să deschidă un browser web şi să se autentifice pe serviciul TRENDnet Cloud cu o parola unică pentru a vizualiza şi administra o camera TRENDnet montată în cloud. Astfel, utilizatorii beneficiază de acces liber la funcţiile de configurare şi imaginile transmise de cameră, din orice locaţie cu o conexiune internet. Pentru o libertate mai mare de mişcare, imaginile live transmise de cameră pot fi vizualizate şi prin intermediul telefoanelor mobile sau al tabletelor, folosind aplicaţiile gratuite oferite de Apple şi Android. De asemenea, fiecare cameră este livrată împreună cu un soft de management performant, ce permite stabilirea ciclului de înregistrare a mai multor camere, fie după un anumit orar, fie în funcţie de detecţia la mişcare.
Un alt produs prezentat de TRENDnet este noul router Wireless Dual Band AC1750 (model TEW-812DRU), capabil să ofere viteze wireless Gigabit. Noul model este capabil să creeze o reţea wireless Gigabit cu două benzi – una cu performanţe de vîrf capabilă să asigure viteze de până la 1.3 Gbps (standard wireless AC) şi una cu performanţe excelente la viteze de 450 Mbps (standard wireless N), ideală pentru a conecta dispozitive wireless uzuale, precum tablete, telefoane mobile si computere. Fiind un model din clasa high-end, TEW-812DRU este proiectat să facă faţă mai multor stream-uri HD simultan, în timp ce tehnologia MIMO permite router-ului să comunice cu mai multe dispozitive în acelaşi timp, oferind astfel un spor de performanţă mediilor cu flux de lucru intens. Echiparea cu port USB permite atât partajarea informaţiei în reţea direct de pe stick-ul USB, cât şi partajarea în reţea a unei imprimate (funcţie de print server). Pentru a permite vizitatorilor acces doar la internet, nu şi la reţeaua locală, router-ul este capabil să creeze o altă reţea complet izolată, cu un control strict la accesul către diferite pagini web sau tipuri de fişier.
Dintre noile produse anunţate de TRENDnet în cadrul târgului este noul adaptor de reţea cu port USB 3.0, model TEW-805UB. Fiind un adaptor dual band, TEW-805UB este capabil să comunice cu două reţele wireless diferite — una pe standard AC, pentru performanţe de vîrf şi una pe standard N, pentru comunicarea cu router-ele wireless N obişnuite. În funcţie de reţeaua aleasă, TEW-805UB oferă viteze la transfer de 867 Mbps, pentru standardul AC şi 300 Mbps pentru standardul N. Noul echipament beneficiază de un proces intuitiv de instalare, ce îi permite să fie funcţional în mai puţin de cinci minute. De asemenea, prezenţa butonului WPS (Wi-Fi Protected Setup) îi permite să realizeze automat legătura cu reţeaua wireless, printr-o simplă apăsare de buton. TEW-805UB deţine şi un soft integrat ce permite stocarea datelor de logare a mai multor reţele şi poate prioritiza conexiunile la reţea. “Decizia de a utiliza portul USB 3.0 împreună cu noul nostru adaptor wireless AC1200 Dual Band, este una foarte logică. Portul USB deţinut de TEW-805UB nu va limita niciodată vitezele record ce pot fi obţinute de adaptor prin standardul wireless AC”, a declarat Zak Wood, director of global marketing for TRENDnet.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite