Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Certificarea IT – esentiala pentru un loc de munca in domeniu

17 Ianuarie 2013



Academia Credis si Cisco Romania anunta rezultatele unui studiu efectuat cu scopul de a identifica masura in care cursurile organizate de Credis prin intermediul programului Cisco Networking Academy (NetAcad) au contribuit la cresterea sanselor de angajare a persoanelor care isi doresc o cariera in domeniul IT.
Conform studiului, 98% din absolventii Cisco Networking Academy sunt angajati sau sunt in continuare studenti, iar dintre cei angajati, 82% lucreaza in IT.


Studiul a fost efectuat pe un esantion de 3.500 de cursanti care au absolvit cel putin un curs al Academiei Credis in perioada 2006-iunie 2012. Rata de participare la aceasta cercetare este de 50% din studentii Credis si de 7% din cei peste 52.000 de studenti care au participat la cel putin un curs desfasurat intr-o academie Cisco de pe teritoriul Romaniei. Credis este cea mai mare si mai veche academie Cisco Networking Academy din Romania, iar unul din cinci absolventi NetAcad la nivel national a participat la cursurile Credis.


„Cisco Networking Academy ajuta studentii sa se pregateasca pentru cariere in IT, inginerie, calculatoare si domenii colaterale, sporindu-si astfel oportunitatile de reusita profesionala. Prin programul Cisco Networking Academy, Academia Credis livreaza informatii despre comunicatii si tehnologia informatiei prin intermediul unei combinatii de invatare in clasa cu demonstratii si exercitii practice. Curricula acopera diferite niveluri de cursuri de la IT General, un curs de 70 de ore introductive in lumea IT, la Cisco Certified Network Professional (CCNP), program dezvoltat pentru studenti din institutii de invatamant superior”, a spus Mihai Logofatu, Manager Academia Credis.


Din totalul de 3.500 de respondenti, 54% sunt angajati, 44% sunt studenti si doar 2% nu sunt angajati. La nivel national, 23% dintre absolventii Cisco Networking Academy sunt de sex feminin, fapt ce confirma tendinta regionala de crestere a numarului de femei care aleg aceasta industrie.


La nivelul grupului intervievat, 51% dintre studenti isi doresc o cariera in IT, fapt ce i-a motivat sa urmeze aceste cursuri. Pentru 75% dintre intervievati cursul Credis a fost primul curs IT la care au luat parte, in timp ce 25% au mai participat la cel putin un curs inaintea celor urmate la Academia Credis.
Aproximativ 67% si-au manifestat dorinta de a continua sa urmeze cursuri de perfectionare IT in urmatoarele 6-12 luni.


„Pregatirea fortei de munca educate din toate punctele de vedere, dar mai ales in domeniul tehnologiei informatiei, este o investitie in viitor si in dezvoltare. Numarul mare de studenti care intentioneaza sa continue cursurile de perfectionare IT, impreuna cu cel al profesionistilor deja existenti care vizeaza acelasi lucru, releva o tendinta de dezvoltare a valorii si a expertizei tehnologice. In doar 15 ani am reusit sa contribuim cu peste 52.000 de cursanti la consolidarea pietei de specialitate din Romania si ne dorim ca acest trend sa fie unul crescator de la an la an. In cei 15 ani de activitate in Romania, programul Cisco Networking Academy, lansat in anul 1998 a depasit 12.000 de studenti participanti in program la cele 198 de academii din toata tara”, a declarat Nicolai Sandu, Regional Manager Cisco Networking Academy South East Europe, Cisco.


Forta de munca calificata in IT


La nivelul grupului studiat, 86% din respondenti considera cursurile urmate la Credis ca fiind esentiale sau relevante pentru locul de munca. 13%, adica aproximativ 215 respondenti, considera cursurile Cisco organizate de Credis ca fiind vitale pentru locul actual de munca, in timp ce 51% le considera relevante, dar nu critice. 17% din participantii la acest studiu profeseaza in industria telecom, 48% lucreaza in sectorul privat in cadrul unor organizatii de mici, medii si mari dimensiuni acoperind toate domeniile de activitate. Aproape 7% lucreaza in cadrul companiilor din industria software. Din totalul de respondenti angajati, aproximativ 70% au in plan inceperea unui alt curs in urmatoarele 3 pana la 6 luni. Cursurile cele mai atractive sunt Cisco CCNP, CCNP Security, Linux, dar si cele legate de centre de date si virtualizare.


„Potrivit Comisiei Europene, deficitul de profesionisti IT va ajunge la peste 700.000 de locuri de munca pana in anul 2015. Ca o completare, IDC estimeaza ca pana in 2015 90% dintre locurile de munca din toate sectoarele de angajare vor solicita competente tehnologice/IT. A tine pasul cu aceste noi solicitari ale pietei muncii si a putea oferi informatii si abilitati complementare sitemului educational este o responsabilitate foarte mare pentru companiile care activeaza in tehnologie. In acest sens, suntem mandri de contributia importanta pe care o avem la construirea si valorificarea competentelor IT din Romania”, a declarat Cristian Popescu, Director General Cisco Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite