Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Cheltuielile pe carduri de debit Visa in Europa au depasit pentru prima data 1.000 de miliarde de euro

23 Ianuarie 2013



Cheltuielile efectuate pe carduri de debit Visa in Europa au depasit in 2012 pragul de 1.000 de miliarde de euro (1.020 miliarde euro), in crestere cu 8,8% fata de anul precedent, potrivit rezultatelor anuale anuntate de Visa Europe (cifre raportate pentru anul fiscal 2012 – octombrie 2011-septembrie 2012).


In pofida contextului economic dificil, cheltuielile totale efectuate cu carduri Visa au crescut cu 8,0% in 2012, la 1.300 de miliarde de euro, pe fondul unui avans de 16% al comertului electronic – segmentul cu cea mai rapida dezvoltare pentru Visa Europe. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa in Europa au depasit in premiera 200 de miliarde de euro (202 miliarde de euro) si reprezinta peste 20% din valoarea tranzactiilor procesate de Visa Europe. 1 euro din fiecare 6,75 de euro cheltuiti in Europa este pe un card Visa.
Cresteri semnificative au inregistrat si alte segmente principale pentru operatiunile Visa Europe. Astfel, cheltuielile s-au majorat cu 17,6% pe cardurile de business si cu 18,3% pe cardurile prepaid.


Potrivit datelor pe Romania raportate de Visa Europe, numarul tranzactiilor realizate direct la comercianti (la POS si online) cu carduri Visa a crescut cu 23,6% in 2012, reprezentand 41% din totalul tranzactiilor („totalul tranzacțiilor” include tranzactii la POS, online si contactless, precum si retrageri de numerar de la ATM). Sumele cheltuite la comercianti pe carduri Visa s-au majorat cu 23,5%. Totodata, valoarea medie a tranzactiei la comercianti a continuat sa scada, la 36,5 euro, confirmand tendinta de utilizare tot mai frecventa a cardurilor Visa pentru plati cotidiene, de valoare mai mica.
Numarul de carduri emise sub sigla Visa in Romania a crescut cu 4%, la 7,1 milioane, in principal datorita extinderii portofoliului de carduri de business. Cardurile pentru companii au inregistrat cresteri de doua cifre pe toti indicatorii: valoarea tranzactiilor s-a majorat cu 28,6%, la 3,6 miliarde euro, sustinuta de platile la comercianti (+31,9%).


Performantele bune inregistrate de cardurile de debit, principalul segment al portofoliului detinut de Visa Europe in Romania, confirma faptul ca detinatorii de carduri isi folosesc cardurile mai des pentru a plati la comercianti, fara comision. Atat volumul cat si numarul tranzactiilor realizate cu carduri de debit Visa direct la comercianti au crescut cu peste 20% in 2012.
De asemenea, evolutia solida a portofoliului de carduri de credit indica faptul ca romanii isi folosesc tot mai des cardurile de credit pentru plati zilnice, de valoare mai mica (valoarea medie a tranzactiei la comercianti a scazut cu 5,8%). Valoarea totala tranzactionata cu cardul la comercianti s-a majorat cu aproximativ 32%, iar numarul tranzactiilor a urcat cu 40%.


De asemenea, detinatorii de carduri Visa din Romania pot beneficia de discount-uri la o serie de comercianti din Austria, Italia, Spania, Franta, Germania, Marea Britanie. Mai multe informatii despre aceste oferte gasiti pe www.visa.ro/taramuldeaur.


„Platile efectuate cu carduri Visa in Romania au continuat sa inregistreze o crestere de doua cifre, in contrast cu cresterile reduse sau negative din alte state membre UE. Cheltuielile realizate cu carduri Visa direct la comercianti s-au majorat cu 23,5% anul trecut, ceea ce inseamna ca tot mai multi romani inteleg avantajele, eficienta si siguranta platilor electronice. Cardurile de business reprezinta cel mai dinamic segment din portofoliul Visa. Valoarea platilor realizate de companii cu cardul s-a majorat cu aproape o treime in 2012, iar numarul cardurilor de business a crescut constant in ultimii doi ani cu aproximativ 19%, ceea ce arata o preocupare tot mai mare privind controlul intern al costurilor si contribuie la diminuarea pierderilor generate de economia subterana”, a declarat Catalin Cretu, Director General Romania, Visa Europe.


In 2013, Visa Europe va continua sa incurajeze utilizarea frecventa a cardurilor si sa extinda reteaua de acceptare in Romania, in special la IMM-uri, comercianti online si in sectorul public, unde platile electronice contribuie la o mai eficienta colectare a taxelor si, prin urmare, la cresterea veniturilor la buget.Reprezentantul Visaa maispus ca in prezent sunt inrolate in Ghiseul.ro 70 de primarii. Niciuna nu percepe o suprataxa la plata taxelor si impozitelor cu cardul, fiela ghiseu, fie la plata in mediul online.


Modelul de business al Visa Europe, organizata sub forma unei asociatii de membri non-profit, se bazeaza pe volume mari si costuri reduse pentru furnizarea de servicii companiilor membre. Pentru al doilea an consecutiv, Visa Europe a raportat venituri anuale de peste 1 miliard de euro (1,11 miliarde euro) si a obtinut un profit inainte de impozitare de 260 milioane euro, care va fi reinvestit in vederea sustinerii capitalului si rezervelor.


Visa Europe a investit peste 1 miliard de euro in tehnologie si infrastructura in ultimii sase ani, construind o platforma europeana de plati solida si sigura care ofera tehnologii de plata de ultima generatie. Visa Europe asigura cel mai inalt nivel de securitate a platilor, atat pentru detinatorii de carduri cat si pentru comercianti. Raportul dintre frauda si vanzari a atins un nivel minim istoric pentru al doilea an consecutiv pentru cardurile Visa (0,04% la nivel european).


Visa Europe va extinde in 2013 V.me by Visa, primul portofel electronic integrat, pe pietele din Marea Britanie, Franta si Spania. Visa Europe estimeaza ca o treime dintre consumatorii europeni vor utiliza portofelul digital V.me by Visa pana in anul 2020.
V.me by Visa permite detinatorilor de carduri sa realizeze tranzactii online cu mai multe carduri diferite printr-un simplu click, dupa ce s-au logat folosind browser-ul de internet de pe smartphone, tableta, desktop sau laptop. V.me ofera un grad de securitate foarte mare, datorita faptului ca nu mai este necesara completarea detaliilor cardului de fiecare data pe site-urile comerciantilor, precum si datorita protectiei oferite de multiplele niveluri de securitate ale tehnologiei Visa. Serviciile V.me vor continua sa fie extinse pentru a include si alte tehnologii de plata Visa, inclusiv plati contactless la POS si plati mobile de la persoana la persoana (P2P).



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite