Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

People Centric anunta clasamentul testelor IT din Romania pentru anul 2012

29 Ianuarie 2013



People Centric, cabinetul de recrutare si organizare evenimente IT care detine platforma www.testeitonline.ro , anunta clasamentul testelor preferate in anul 2012 de catre profesionistii IT din Romania si Republica Moldova.
"Platforma www.testeitonline.ro le ofera programatorilor posibilitatea de a-si evalua nivelul tehnic pentru diferite limbaje de programare: Java, .NET, C++, Ruby on Rails sau baze de date: Oracle, SQL. Am grupat pe tehnologii si pe nivel de dificultate peste 250 de teste gratuite. Dupa rezolvarea unui test, feedback-ul este oferit instant. De asemenea, platforma ofera posibilitatea de a compara propriile rezultate cu rezultatele altor participanti la acelasi test.", declara Raluca Otelea, Managing Partner People Centric.
Daca privim anul 2012 in ansamblu, cele mai solicitate teste au fost cele de SQL, Java Programming si C/C++ programming. Testele de C# se situeaza pe locul 4 in clasament. Anul 2012, tradus in niveluri este anul testelor de nivel mediu si al celor mai populare tehnologii. Doar in Romania, 20000 de teste au fost completate anul trecut, totalul testelor solicitate in Romania, Franta si Moldova fiind de aproape 30000 pe intregul an 2012. Interesul pentru aceasta platforma continua sa fie in crestere si in acest an, plasand People Centric in pozitia de leader pe piata testelor IT.
In raport cu 2011, interesul pentru tehnologiile noi, de nisa, a fost in crestere in 2012: Ruby on Rails, Python, Perl, JavaScript, Objective C sunt testele care au inregistrat cresteri semnificative fata de anul anterior. De asemenea, cererea este tot mai mare si pentru testele din domeniile: Sisteme de operare (Unix, Linux, Windows), Retele si Securitate, respectiv Virtualizare.
"Platforma noastra arata nu doar tendintele actuale sau preferintele programatorilor, ci este o adevarata monografie a pietei: ajuta la determinarea nivelului de competente in comparatie cu anul trecut, de exemplu. In mediul economic actual, din ce in ce mai competitiv si cu tot mai multe constrangeri, companiile sunt in permanenta cautare de solutii prin care sa eficientizeze procesele, inclusiv pe cel de recrutare. Ca urmare, aceste teste se adreseaza nu doar programatorilor, ci si companiilor care vor certitudinea ca profesionistii angajati sunt cei mai pregatiti din sfera lor de activitate." completeaza Raluca Otelea.
Doar in Romania, numarul de teste completate de catre specialisti a crescut fata de anul 2011 cu aproape 40%, iar People Centric investeste in mod constant nu doar pentru a asigura teste pentru toate tehnologiile utilizate, ci si acuratetea acestora si relevanta lor. In plus, in procesul de realizare a acestor teste, People Centric foloseste o metodologie riguroasa si implica o echipa de experti care contribuie la realizarea si verificarea continua a acestora.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite