Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Samsung lansează soluția Smart School

01 Februarie 2013



Samsung Electronics și-a prezentat viziunea asupra claselor viitorului în timpul târgului educațional BETT 2013, organizat la Londra, arătând cum tehnologia va schimba dramatic felul în care elevii învață și profesorii le transmit acestora informațiile. Samsung colaborează îndeaproape cu furnizori de conținut precum Houghton Mifflin Harcourt (HMH), pentru a revoluționa procesul educativ, scopul fiind oferirea de soluții avansate pentru clasele „digitale”.
Adoptarea la scară largă a tabletelor, aplicațiilor mobile, rețelelor sociale și a conținutului digital are un efect important asupra elevilor din toată lumea. Ei se așteaptă deja ca mediul educațional să devină digital și interactiv. „Elevii de astăzi s-au născut într-o eră digitală; pe măsură ce înaintează în procesul de educare, ei se așteaptă la conținut și software interactiv”, a declarat Bumcoo Cho, Senior Vice President, Enterprise Business Team în cadrul diviziei de Comunicații Mobile a Samsung Electronics. „Acest nivel de interactivitate poate fi atins doar dacă învățământul acordă atenție nu numai dispozitivelor care îi motivează pe elevi să devină participanți activi în procesul de educare, ci și soluții și conținut care să crească gradul de colaborare și interacțiune în mediul educațional.”
Thom Rubel, vicepreședinte de Cercertare la IDC Government Insights, a declarat: „Profesorii ar trebui să direcționeze investițiile făcute în tehnologii mobile spre dispozitive și soluții care nu se limitează la simpla conectare și livrare a conținutului, ci oferă elevilor soluții de conexiune și colaborare. Cercetările noastre arată că un mediu de învățare bazat pe colaborare îmbunătățește semnificativ gradul de reținere a informațiilor.”

Soluția Samsung Smart School
Pentru a sprijini depășirea acestor neajunsuri, Samsung a creat soluția Smart School, un pachet educațional digital complet care conține dispozitive Samsung, software și alte componente complementare ce permit profesorilor să pregătească lecții mai dinamice prin înglobarea interactivității și a conținutului multimedia.
Disponibilă la nivel mondial începând cu această lună, soluția Samsung Smart School permite împărtășirea rapidă a informațiilor de pe dispozitivul profesorului pe terminalele personale ale elevilor. Astfel, oferă profesorilor un control sporit asupra clasei, crește gradul de implicare a elevilor și reprezintă o modalitate mai eficientă de trimitere a materialelor către elevi, generând un nivel mai ridicat de implicare, o comunicare mai eficientă, o gestionare mai bună a cursurilor și performanțe îmbunătățite.
Soluția Samsung Smart School a fost implementată în mai multe școli coreene în cadrul unui proiect pilot, iar în această perioadă este prezentată în peste 20 de școli din Africa, Europa, Asia și America de Nord. Un succes deosebit a fost înregistrat în Memphis, unde Samsung a furnizat elevilor din clasa a 6-a ai școlii Geeter, pentru orele de matematică, o soluție Smart School formată din 35 de GALAXY Note 10.1, o tablă interactivă de 65 de inci și o imprimantă wireless. Soluția a oferit profesorului posibilitatea de a ține lecții interactive și de a desfășura activități de grup în timp real, cu ajutorul funcțiilor de împărtășire a conținutului.

Samsung la târgul educațional BETT 2013
În perioada 30 ianuarie – 2 februarie, Samsung și-a prezentat expertiza în acest domeniu la târgul educațional BETT 2013. Standul Samsung a cuprins 3 zone, Smart School, Smart Discovery și Smart IT, iar vizitatorii au putut experimenta conceptul „Clasa Next Generation”, care arată cum un mediu interactiv de învățare poate fi implementat și folosit de profesori și elevi.
Samsung a prezentat, de asemenea o gamă largă de produse și soluții, de la tablete și table interactive la imprimante mobile și calculatoare care vor schimba radical felul în care profesorii interacționează cu elevii în timpul orelor.

Parteneriatul cu Houghton Mifflin Harcourt
Samsung a încheiat un parteneriat cu compania Houghton Mifflin Harcourt (HMH), lider mondial în educație, pentru a oferi conținut interactiv pe tabletele Samsung cu Android. „Acest parteneriat aduce la un loc una din cele mai bune companii din lume în crearea de conținut educațional cu un pionier al tehnologiei – avem împreună șansa de a transforma cu adevărat experiența din timpul cursurilor, dar și din afara lor”, a declarant Tim Cannon, Executive Vice President, Strategy and Alliances la Houghton Mifflin Harcourt. „Prin intermediul parteneriatelor de acest tip putem beneficia de adopția tehnologiilor digitale la scară largă nu doar pentru a crește accesul la conținutul nostru, dar și pentru a crea soluții interactive și personalizabile, venind astfel în întâmpinarea nevoilor individuale ale elevilor.”
Bumcoo Cho a declarat: „Scopul nostru final este de a folosi tehnologiile educaționale pentru conecta elevii din toată lumea. Vrem să le oferim platforma pentru experimentarea unui nou mod de învățare. Pentru profesori, sperăm ca soluția să încurajeze împărtășirea de bune practici și va aduce astfel elevilor cel mai bun conținut existent. Smart Education poate oferi șanse egale de educare elevilor din toate mediile, eliminând diferențele educaționale”, a conchis el.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite