Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cel mai bun trimestru fiscal pentru Lenovo

05 Februarie 2013Compania timișoreană LASTING System anunță că partenerul său Lenovo Group a înregistrat cel mai bun trimestru fiscal, încheiat în decembrie 2012. Compania își continuă ascensiunea pe piața IT, cu încasări record de 9.4 miliarde $, fiind consemnată o creștere de 12 procente de la an la an.
Strategia “Protect and Attack” a companiei continuă să dea rezultatele scontate. Lenovo îşi menţine cei doi poli de profit: sectorul comercial de PC-uri la nivel global şi cel business din China, în timp ce îşi îndreaptă focusul spre trei noi oportunităţi: pieţele emrgente, sectorul de consumer şi produsele PC Plus (televizoare şi telefoane inteligente, tablete).
Pentru al 13-lea trimestru consecutiv, Lenovo a înregistrat cea mai rapidă creștere din piață. Compania chinezească a fost recunoscută totodată de IDC ca fiind al treilea producător de dispozitive “smart connected”, cum ar fi tablete, PC-uri şi telefoane inteligente.În timpul celui de-al treilea trimestru fiscal, transportul la nivel global de PC-uri a avut o creştere de 7.9 procente, stablind astfel un “all time record” de 15.9 procente cotă de piaţă. Acest aspect este cu atât mai important, în condiţiile în care piaţa a înregistrat o scădere de 7.8 procente de la an la an.
Pe piaţa din Europa (EMEA), transportul de PC-uri a crescut cu 25.5 %, astfel că Lenovo a devenit al doilea distribuitor din această regiune, cu 11 % cotă de piaţă.Mai trebuie menţionat faptul că, în cel de-al treilea trimestru, Lenovo a lansat comapnia mixtă LenovoEMC şi reuşit două achiziţii importante: producătorul de dispozitive PC+ din Brazilia, CCE şi Stoneware, o firmă de cloud computing din Statele Unite ale Americii.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite