Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

NETOPIA mobilPay, cu 33% mai multe tranzacții prin SMS față de 2011

06 Februarie 2013



NETOPIA mobilPay, furnizor local în domeniul microplăţilor cu telefonul mobil şi unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card, a procesat 400.000 de tranzacții prin SMS (fără plățile de sub 1 euro) anul trecut, cu 33% mai mult față de 2011.
Anul trecut am reușit să creștem numărul de tranzacții prin SMS cu circa 100.000. De asemenea, din punct de vedere al valorii plăților procesate, am ajuns la 2,9 milioane de euro. Comparativ, piața de plăți prin mesaje, care nu le include și pe cele de sub 1 euro, s-a ridicat la 3,7 milioane de euro”, a declarat Antonio Eram, CEO NETOPIA mobilPay.
În ceea ce privește volumul pieței de plăți prin SMS, acesta a ajuns la 500.000 de tranzacții, anul trecut, conform reprezentantului companiei. Valoarea medie a unei tranzacții a fost de circa 7,4 euro.
Sectoarele care au cunoscut cele mai mari creșteri la numărul de tranzacții prin mesaje de pe telefonul mobil au fost donațiile și serviciile online.
În 2013 vom asista la un avans al plăților de tip M2O (mobile 2 offline). Altfel spus, în acest an se vor înmulți plățile prin SMS pentru bunurile și serviciile cu livrare fixă, iar utilizatorii vor putea plăti prin mesaje de pe telefonul mobil noi categorii de produse și servicii”, a explicat Antonio Eram.
În ianuarie, NETOPIA mobilPay a introdus, în premieră pe piața românească, un nou serviciu, care permite utilizatorilor de telefonie Orange să plătească prin SMS călătoriile cu taxiurile Fly Taxi din București.
Plata prin SMS este rapidă, simplă și permite abonaților la servicii de telefonie mobilă plata ulterioară a produsului/serviciului achiziționat. În plus, aceasta reprezintă una dintre cele mai sigure metode de plată.
Ea oferă comercianților posibilitatea de a mări gradul de accesibilitate al produselor și serviciilor pe care aceștia le furnizează, creând oportunități la nivelul unui public foarte extins și familiar procedurii de trimitere a unui SMS. Soluția mobilPay de plată prin SMS este flexibilă, ușor de integrat pe orice platformă și nu necesită costuri de instalare sau eforturi semnificative din partea comerciantului.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite