Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

MFG/PRO - ERP-ul care se diferentiaza prin MANAGEMENTUL PRODUCTIEI

15 Februarie 2006



ERP-42.jpgMFG/PRO, de la QAD Inc., este o solutie-brand cu acoperire la nivel international (peste 5300 de site-uri in peste 90 de tari), care incorporeaza standarde recunoscute in industrie si poate fi adaptata la evolutiile continue ale mediului de afaceri romanesc. Acopera toata gama de activitati dintr-o organizatie: aprovizionare, productie, desfacere, gestionand in mod integrat resursele.
Se adreseaza cu prioritate clientilor din urmatoarele industrii: auto, produse de larg consum, electronice, alimente si bauturi, productie industriala, medicala.
Managementul comenzilor de la clienti, planificarea aprovizionarilor, optimizarea spatiilor de depozitare, controlul fluxurilor din productie si reducerea costurilor de productie sunt doar cateva dintre provocarile actuale, carora trebuie sa le faca fata o companie cu activitate de productie.
Modulele ce confera MFG/PRO atuuri evidente din perspectivele managementului activitatii de productie sunt:


STOCURI
Modulul de stocuri permite utilizatorilor monitorizarea rapoartelor de stoc, revederea tranzactiilor de stoc istorice si accesarea rapoartelor de urmarire de tip lot/serial. În modulul de stocuri — perfect integrat in sistemul MFG/PRO — se primesc automat tranzactii din alte module ale MFG/PRO, fiind disponibile astfel rapoarte despre toate informatiile, oricand este necesar.


COMENZI DE LUCRU
Modulul COMENZI DE LUCRU este utilizat pentru autorizarea si controlul productiei, inregistrarea materiilor prime, a consumurilor si controlul rebuturilor si al deseurilor. Comenzile de lucru pot fi create manual sau generate de modulul de planificare a productiei MRP (Materials Requirement Planning).


PRODUCTIE IN SISTEM REPETITIVE/ADVANCED REPETITIVE
Productia in sistem Repetitive/ Advanced Repetitive fluidizeaza raportarea costurilor cu munca angajatilor si planificarea materiilor prime pentru realizarea de produse in volume mari. Modulul de productie repetitiva administreaza volume de productie uriasa cu timpi de executie foarte stricti – o zi sau mai putin de o zi.


URMARIRE PRODUCTIE
Facilitatile de urmarire a productiei sunt folosite pentru a planifica si raporta costurile cu forta de munca folosita pentru realizarea unui produs. Urmarirea productiei foloseste functionalitatile MFG/PRO de ordonare a comenzilor de lucru, pentru calcularea gradului de utilizare a utilajelor si a eficientei acestora.


LEAN MANUFACTURING
Solicitarile tot mai numeroase venite din partea companiilor importante, referitoare la urmarirea activitatilor de productie in conformitate cu structurile de tip LEAN, isi gasesc rezolvarea in MFG/PRO.
Prin conceptul de tip LEAN, MFG/PRO permite atat clientilor existenti, cat si celor potentiali, optimizarea fluxurilor de productie, pentru eliminarea pierderilor si controlul asupra tuturor activitatilor din productie. MFG/PRO permite utilizatorilor sa gaseasca raspuns factorilor de productie, referitor la complexitatea din ce in ce mai mare a produselor, precum si la problemele create de marea varietate a acestora.


MANAGEMENTUL CALITATII
În MFG/PRO, definirea si inregistrarea calitatii produselor se realizeaza prin inspectii si testari in timpul receptiilor de materii prime si materiale, in cadrul proceselor de productie si al inventarelor periodice.


CARACTERISTICI MFG/PRO – CONTROLUL PRODUCTIEI
- MFG/PRO suporta o productie de tip discret, repetitiva, productie la comanda, productie de tip sarja, productie de tip mixt
- Comenzile de lucru pot fi lansate manual sau pot fi lansate din aplicatia MRP (Material Requirement Planning)
- Functionalitati de afisare a disponibilitatii materiilor prime si a substituentilor acestora
- Evidente detaliate pentru productia neterminata, subcontractari si variatii de cost
- Planificare comenzi in concept LEAN
- Faciliteaza programarea si raportarea in activitati de productie repetitive cu volume mari
- Planifica productia pe produs, locatie si linie de productie
- Gestioneaza teste de calitate pe faze de productie
- Pune la dispozitie analize detaliate postcalcul pentru produs si rapoarte de productivitate pe centru de lucru
Echipa de implementare a Casei de solutii CRESCENDO, stabila si cu o vasta experienta, si-a dovedit competenta in analiza de business si in modelarea corespunzatoare a aplicatiei. Abordarea unitara a intregii solutii informatice, prin pozitionarea CRESCENDO ca punct unic de contact pentru intregul sistem informatic si de comunicatii, a fost, desigur, un alt argument care a dus la cresterea vanzarilor de MFG/PRO in Romania.
Solutia ERP (Enterprise Resource Planning) dezvoltata de QAD INC. este astfel completata cu solutii software (baze de date, medii de dezvoltare, aplicatii specifice) de la PROGRESS, ORACLE, MICROSOFT, solutii pentru securitatea datelor in comunicatii si retele de date (RSA SECURITY, HARRIS, MICROSOFT, CISCO SYSTEMS, MCAFEE etc.), solutii de retea (proiectare, implementare si management) de la CISCO SYSTEMS, HP OPEN VIEW, solutii hardware de la HEWLETT-PACKARD, CISCO SYSTEMS, precum si cu serviciile proprii ale Casei de solutii CRESCENDO, de management al proiectelor, adaptare si dezvoltare software, servicii de integrare, implementare si suport pentru toate solutiile si produsele oferite.
În peste 12 ani de activitate, Casa de solutii CRESCENDO a realizat sute de proiecte, cuprinzand solutii IT&C de ultima ora, pentru peste 140 de clienti si a incheiat parteneriate cu mai mult de 30 de companii internationale, de renume. În ultimii ani, CRESCENDO a inregistrat o crestere medie anuala a cifrei de afaceri de circa 30%, ajungand in 2005 la peste 10 milioane Euro.
Mai multe informatii puteti obtine la:
www.crescendo.ro
www.qad.com



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite