Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Dedalus TeamNet a premiat iniţiativele strategice din spitale

06 Februarie 2013



Dedalus TeamNet a premiat, în cadrul evenimentului Gala Premiilor MEDICA ACADEMICA - Stele în Sănătate, ediţia a IV-a, inţiativele strategice din spitale.
Directorul General, Emilian Costaş,a oferit premiul pentru Performanţe Excepţionale in 2012, Spitalului de Urgenţe Paşcani, pentru realizări precum obţinerea statutului de Spital Municipal de Urgenţă, înfiinţarea unor noi secţii, conectarea prin reţeaua de telemedicină la marile unităţi spitaliceşti din ţară, şi implementarea unui sistem de management integrat al calităţii:
"Susţinem performanţa din spitale, în toate formele ei: încurajăm iniţiativele managementului din spitale ca fiind vitale pentru un salt calitativ în acest domeniu. Oferim, în acelaşi timp, sisteme informatice testate, mature şi integrate, prin care susţinem implementarea unor astfel de inţiative în viitor.", a declaratEmilian Costaş, Director General Dedalus TeamNet.
Evenimentul a reunit 140 de invitaţi, printre care membri ai Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, membrii Boardului editorial Medica Academica, oficiali din Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, top management din companii farmaceutice, presă şi VIP-uri.
Dedalus TeamNet este unul dintre principalii furnizori de software medical pentru spitale si centre medicale private, din România. Soluţiile informatice sunt implementate în peste 50 de UPU, 300 de spitale private, 250 de spitale publice, 280 de Laboratoare de Analize şi Centre de Diagnostic etc.
Investiţiile în tehnologie şi în personal sunt menţionate de Emilian Costaş ca fiind calea cea mai sigura spre performanţă în spitale, în următorii ani: "În timp ce investiţiile în personal au implicaţii directe în eficienţa actului medical, dotarea cu echipamente şi sisteme informatice performante devine obligatorie pentru a putea atrage fonduri, pentru a obţine acreditarea CONAS şi pentru a asigura trasabilitatea informaţiilor despre pacienţi. Aceste două direcţii vor fi definitorii în următorii ani pentru performanţa spitalelor. În acest sens, începând din 2013, spitalele vor putea implementa soluţii complete, interoperabile, pentru managementul întregului flux medical, inclusiv sterilizare, bloc operator, management comenzi, Dosarul Electronic al Pacientului, laborator si radiologie, ambulator etc."
În cadrul celei de-a patra ediţii a Galei Premiilor Medica Academica, au fost înmânate 12 premii pentru 13 dintre cei mai activi specialişti ai sistemului medical românesc în 2012. Gala a fost organizată sub auspiciile Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, iar acad. prof. dr. Victor Voicu a fost Preşedintele Boardului Ştiinţific.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite