Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

CLARVISION - Sistemul ERP care ajuta companiile producatoare inainte si dupa intrarea în UE

15 Februarie 2006



ERP-43.jpgSunt pregatite companiile din sectorul productiv pentru integrarea in Uniunea Europeana?


Pe masura ce anul aderarii la Uniunea Europeana se apropie, majoritatea companiilor romanesti se straduiesc sa isi integreze afacerile si sa isi optimizeze procesele pentru a deveni mai flexibile, mai adaptabile si mai eficiente in contextul unei piete tot mai dinamice si mai concurentiale.
Tot mai multe intreprinderi din sectorul IMM devin interesate de implementarea unei solutii ERP. O firma de dimensiuni medii din acest sector are nevoie sa isi cunoasca foarte bine resursele de care dispune, precum si angajarea acestora in diverse activitati lucrative. O planificare si o gestiune riguroasa a stocurilor si a costurilor, alaturi de standardizarea proceselor este importanta pentru o astfel de firma deoarece permite realizarea de economii si per ansamblu o crestere a eficientei.
Prin implementarea unui sistem informatic integrat vor fi unificate toate etapele proceselor de productie, comerciale si activitatile conexe din companie - proiectarea productiei, lansarea si urmarirea acesteia, gestiunea achizitiilor si a stocurilor, interactiunea cu furnizorii, managementul relatiei cu clientii, urmarirea comenzilor, managementul financiar si gestiunea resurselor umane - ceea ce are ca principale rezultate trasabilitatea, standardizarea, optimizarea activitatii si, nu in ultimul rand, un sistem riguros de asigurare a calitatii.


O poveste de succes:
AUTONOVA SA Satu-Mare
Prezenta pe piata romaneasca inca din 1954, compania Autonova S.A. activeaza in domeniul productiei de piese si accesorii pentru autovehicule si motoare de autovehicule, fiind lider in productia sistemelor de franare hidraulice. Este o companie cu capital 100% privat, avand peste 500 de angajati. Experienta indelungata a companiei Autonova pe piata a facut ca aceasta sa devina unul dintre furnizorii de piese pentru autovehiculele produse de grupul “Dacia-Renault” la Pitesti.
“Am optat pentru sistemul informatic integrat Clarvision ERP in urma unui proces laborios de evaluare a mai multor solutii informatice. Dezvoltarea companiei a impus un control si o urmarire mult mai riguroasa a productiei si a informatiilor conexe acestui proces. Managerii de la toate nivele ierarhice aveau nevoie de agregarea informatiilor relevante in rapoarte clare, precise si obtinute in timp real. Toate acestea, impreuna cu trasabilitatea productiei au reprezentat cerinte majore pentru sistemul informatic care urma sa fie implementat”, a declarat doamna Rodica Bota, Directorul Economic al Autonova.
Nucleul central al sistemului Clarvision este productia, urmarita in toate stadiile acesteia: proiectare, planificare, realizare. Prin integrarea cu modulul Contabilitate de gestiune se realizeaza atat ante-, cat si postcalculatia costurilor pentru fiecare comanda de productie, defalcate pe elemente de cost configurabile de utilizator. O facilitate extrem de utila in ceea ce priveste managementul financiar consta in efectuarea de analize particularizate, utilizatorul putand selecta obiectele de cost (centru, purtator, proces, faza) pentru care doreste sa urmareasca marimea si evolutia costurilor.
La cateva luni dupa startul productiv s-a demarat o analiza interna de evaluare a eficientei utilizarii sistemului, care a aratat ca:
lsistemul faciliteaza urmarirea operativa a proceselor, ajutata si de faptul ca multe rapoarte au si o forma grafica de prezentare
lin ansamblu, Clarvision usureaza considerabil munca, deoarece datele trebuie introduse o singura data in sistem
lcu ajutorul sistemului se asigura acum trasabilitatea proceselor de pe fluxul productiv si a activitatilor adiacente - de ex: acordarea de numere de loturi, urmarirea fluxului tehnologic pentru un anumit lot de produse finite, reconstituirea traseului parcurs de stocurile de materii prime, materiale, semifinite, repere, de la receptia lor pana la incorporarea in produsul finit respectiv.
“Migrarea datelor si tranzitia la Clarvision s-au facut treptat, angajatii lucrand in paralel cu programele insulare pe care le aveam inainte. S-au facut modificari si modelari ale sistemului la partea de gestiune a productiei, care au durat cateva luni, pentru ca totul sa functioneze in prezent asa cum ne-am dorit. Pot afirma ca gradul de satisfactie fata de acest sistem este ridicat, iar investitia urmeaza sa o recuperam relativ repede, date fiind sporurile de eficienta obtinute in urma utilizarii Clarvision”, afirma in incheiere doamna Bota.


EBS Romania SRL
Str. Pavel Rosca nr. 9, Cluj-Napoca 400118
Tel; 0264 406 460, Fax; 0264 406 461



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite