Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Transporturi >> Stiri si comunicate

Siemens reinventeaza ticketing-ul si castiga MasterCard Transport Ticketing Award 2013 cu un smartcard inovator

13 Februarie 2013Divizia Siemens Mobility and Logistics a câştigat MasterCard Transport Ticketing Award 2013 în cadrul Conferinţei Transport Ticketing de la Londra, la categoria „Tehnologia de ticketing a anului”, pentru dezvoltarea unui smartcard cu dublă funcţionalitate.Londra a gazduit a cincea ediţie a Conferinţei şi Expoziţiei Transport Ticketing, cel mai mare eveniment european dedicat companiilor de transport, autorităţiilor locale şi organizaţiilor dedicate serviciilor pentru pasageri, în cadrul căreia sunt prezentate toate aspectele legate de ticketing. O secţiune a conferinţei este rezervată anunţării câştigătorului MasterCard Transport Ticketing Award. Inovaţia a fost premiată în cinci categorii din domeniul ticketing şi al managementului costurilor de transport.
În acest an, Siemens a adus în competiţie smartcard-ul cu dublă funcţionalitate, care integrează diferite mijloace de transport. Acest smartcard, sub forma unui card bancar, poate fi folosit combinat pentru diferite mijloace de transport şi interfuncţional pentru diferite companii de transport şi reţele de tarif, cât şi pentru diferiţi furnizori de servicii asociaţi. Dubla funcţionalitate permite smartcard-ului să fie folosit pentru sistemele de control acces „Check-in/Check-out” (CiCo) şi pentru principiul „Be-in/Be-out” (BiBo).
Spre deosebire de principiul CiCo, unde pasagerii scanează biletul la un terminal, sistemul BiBo oferă confortul maxim pentru pasageri. Smartcard-ul este înregistrat automat la urcare şi coborâre, cât şi la diferite intervale de timp pe parcursul călătoriei, prin intermediul unui sistem de monitorizare fără a fi necesară scanarea. Ruta aleasă şi schimbarea clasei, sunt înregistrate automat, fiind încasat tariful cel mai avantajos pentru ruta aleasă.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite