Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

IBM face accesibile sistemele Power Systems şi Storage Systems

13 Februarie 2013



IBM a accelerat strategia companiei de a transforma conceptele Big Data şi Cloud Computing în realitate pentru companii de toate dimensiunile, cu ajutorul Power Systems şi Storage Systems care oferă perspective complexe în gestionarea volumelor mari de date, prin simplificarea stocarii datelor în cloud şi reducerea costurilor prin consolidarea acestora.
Având un preţ de pornire de 5.947 de dolari americani, IBM a creat o familie accesibilă Power Systems entry-level şi midrange, ce are la bază procesoarele POWER7+. Noile sisteme sunt optimizate pentru software-ul analytics de top dezvoltat de IBM şi utilizează tehnologii care stau la baza sistemului inovator Watson, incluzând procesoare POWER şi tehnologii de big data analytics.
În plus faţă de parteneriatul de lungă durată cu Avnet şi Arrow, noutăţile prezentate de IBM includ şi acordul încheiat recent între IBM, Ingram Micro şi TechData privind revânzarea întregului portofoliu IBM: Power Systems, PureSystems şi Storage Systems, schimbând radical piaţa de tehnologie IBM POWER7+, acesta fiind disponibil acum întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) şi companiilor mari.
Multe IMM-uri s-au confruntat cu problema adoptării de soluţii big data şi cloud privat, din cauza lipsei de competenţe şi expertiză interne privind proiectarea şi menţinerea sistemelor hardware. IBM abordează aceste probleme cu noul Power Systems care nu necesită abilităţi specializate şi care oferă cele mai recente progrese privind virtualizarea şi automatizarea pentru a accelera dezvoltarea de sisteme private şi hibride de cloud.
Big data şi sistemele de cloud, care aveau cândva preţuri accesibile doar pentru întreprinderile mari, sunt acum disponibile pentru toate companiile”, a declarat Rod Adkins, Senior Vice President, IBM Systems & Technology Group. „Cu aceste noi sisteme, IBM forţează pătrunderea Power Systems şi Storage Systems pe pieţele aflate în creştere.”
Firebaugh Westside Produce, o companie de 700 de angajaţi, cu sediul în California, are contracte cu producătorii de pepeni, comercializând şi livrând produse în toată America de Nord. Compania a apelat la IBM Power System pentru a eficientiza evidenţa numărului de cutii de pepeni care provin din mai multe câmpuri, sortate în funcţie de dimensiune, varietate şi gradul calitativ. „Perisabilitatea produselor este o problemă importantă în industria noastră şi având disponibilă tehnologia potrivită, livrarea în timp util a produselor proaspete devine un aspect esenţial pentru succesul producătorilor şi al companiei”, a declarat Justin Power, Director Tehnologic, Westside Produce. „Toate sistemele vitale ale companiei au la bază IBM Power, care necesită intervenţii minime. Nu petrec acelaşi timp de fiecare dată când am de lucru cu probleme de o importanţă mai mică ale arhitecturii x86.”

Noile servere IBM Power Systems concepute pentru Big Data şi Cloud
IBM Power Systems erau disponibile anterior doar pentru companiile mari. IBM extinde tehnologia POWER7+ pe sistemele entry-level şi midrange pentru a sprijini companiile să implementeze şi să dezvolte rapid infrastructuri de cloud privat şi hibrid.
Procesoarele POWER pot fi o platformă mai bună pentru volumele mari de date decât comunul x86, deoarece memoria încorporată şi virtualizarea - ingrediente esenţiale pentru mediile de lucru analytics şi cloud - sunt construite în procesor. Aceste sisteme vin optimizate pentru a rula software-ul analytics de top al IBM, inclusiv Cognos şi SPSS pentru afaceri şi analize predictive.
IBM prezintă opt noi Power Systems pentru IMM-uri şi pentru companiile de pe pieţele aflate în creştere. Noile sisteme entry-level includ modelele Power Express 710, 720, 730 şi 740. Pornind de la 5.947 dolari americani, 710 are un preţ competitiv în comparaţie cu hardware-ul oferit de companiile Oracle şi HP.
De asemenea, IBM a introdus două noi sisteme PowerLinux Systems – 7R1 şi 7R2- acum optimizate pentru software-ul de analiză big data IBM InfoSphere BigInsights şi InfoSphere Streams. Clienţii pot profita de o soluţie opţională IBM pentru dispozitivele mobile – WebSphere Mobile and Web Applications - ce are la bază PowerLinux pentru a accelera dezvoltarea de aplicaţii pentru iPhone, Android şi Blackberry.
Două noi sisteme Power Systems pentru întreprinderile mijlocii şi mari, modelele 750 şi 760, sunt platforme ideale de consolidare care centralizează volumele de lucru big data analytics şi cele de cloud.

Usurinta in managementul stocarii in Cloud
Deoarece volumele de date continuă să crească, tot mai multe organizaţii se îndreaptă spre tehnologii de cloud şi de virtualizare pentru a creste eficienţa, a scădea costurile şi pentru a accesa rapid capacitatile de stocare disponibile. IBM introduce noi soluţii de stocare şi SmartCloud pentru a satisface aceste tendinte si nevoi:
•IBM SmartCloud Storage Access: IBM introduce în premieră noul software care permite organizaţiilor să dezvolte medii private şi securizate de cloud, iar utilizatorilor să stocheze datele în sistemul de cloud intern al companiei. Noul pachet are un portal web-based self-service care permite oricărui utilizator să creeze un cont, să stabilească spaţiul de stocare de care au nevoie şi să încarce fişiere prin intermediul serviciului de cloud - totul cu doar câteva click-uri şi fără asistenţa unui administrator IT.
•IBM XIV Storage System sistemul de stocare pentru volumele mari de date, a fost actualizat cu un nou design, si cu tehnologii care suportă până la 12 porturi Ethernet de 10GB (sau 22 porturi Ethernet de 1GB) şi până la 6TB de solid state cache, împreună îmbunătăţind performanţa modelelor precedente de cinci ori. În plus, includerea de surse de alimentare eficiente care reduc consumul unui sistem XIV complet încărcat, cu 16% faţă de modelele precedente, ceea ce permite clienţilor să reducă costurile de energie şi răcire.
•Noul Real-Time Compression Appliance™ Model STN7800, v4.1 suportă medii mari, complexe, având costuri de infrastructură mici. Sistemul are la bază tehnologia serverelor IBM System x şi oferă o compresie de cinci ori mai rapidă în timp real, licenţe software nelimitate (peste 50TBs) şi suportă următoarele conectivităţi: optică 10GbE, cupru 1GbE sau mixt 10GbE şi 1GbE.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite