Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Top 10 tendințe īn project management pentru 2013

13 Februarie 2013



ESI International, o importantă și renumită companie de training în project management, a făcut public topul celor 10 tendințe în project management pentru 2013. Conform analizei companiei de training în project management, competențele de leadership lipsesc în toate ariile managementului de proiect, managementului portofoliului și managementului de program.

Lipsa acestor competențe de leadership în toate ariile managementului de proiect va avea un impact deosebit în execuția proiectelor.
„Abilitățile de leader-ship sunt cele care lipsesc din cadrul comunității managementului de proiect și până când managerii de proiect nu vor învăța cum să-și conducă în mod corect echipele și proiectele, execuția proiectelor va continua să reprezinte o problemă”, a declarat J. LeRoy Ward, vice-președinte executiv ESI International.

Provocările cu care se confruntă în prezent managementul de proiect la nivel mondial în ceea ce privește abilitățile de lideri pe care trebuie să și le dezvolte managerii de proiect au fost semnalate de mulți specialiști în domeniu.

Ken Blanchard (renumit expert în stiluri de management și leadership) crede că a fi numit conducătorul unei echipe nu înseamnă că devii automat și leader-ul ei. Nu poți să conduci o echipă dacă nu te cunoști pe tine însuți mai întâi. Tot Ken Blanchard enunța și cele patru direcții pe care un leader trebuie să le urmărească în lucrul cu oamenii:
1.  Să nu ne fie frică să cerem ajutor echipei când nu știm ceva
2. Să acționăm conform regulilor impuse la începutul proiectului
3. Să ascultăm oamenii, nu doar să îi auzim
4. Când spunem că vom face ceva, să facem.

Pe lângă construirea încrederii, nu trebuie să uităm că un leader trebuie să aibă viziune, să știe cum să explice oamenilor din echipă unde se dorește să se ajungă.

Top 10 tendințeîn project management în viziunea ESI

1. Organizațiile vor avea nevoie în continuare de lideri de proiect puternici, însă se vor concentra pe investiții în oameni cu competențe solide.

2. Implementarea Agile va fi percepută în unele organizații ca un eșec, însă din motive greșite.

3. Managementul de proiect nu mai este doar apanajul managerilor de proiect.

4. Proiectele de dimensiuni mari oferă provocări unice care sunt din ce în ce mai greu de depășit.

5. PMO (Project Management Office) se va concentra pe demonstrarea valorii pe care o aduce și pe faptul că este un factor esențial în inovare.

6. Guvernul SUA va îmbunătăți procesul de certificare în project management, în fața valului de critici aduse în prezent.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite