Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

„Ziua porților deschise“ din IMT a reunit cercetatori de elita in micro- si nanotehnologii

14 Februarie 2013



Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT București a organizat pe 18 decembrie 2012 „Ziua porților deschise“, manifestare cu o tradiție de peste 10 ani care a reunit peste 30 de participanți din domeniul micro şi nanotehnologiei.

Vorbitori cu experiență din cadrul IMT, Institutul Național de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiației, Universitatea Politehnica București, dar şi companii private, precum Honeywell România, au relatat poveștile proprii de succes şi experiențele remarcabile de lucru, devenind astfel exemple demne de urmat şi potenţiali mentori.

În deschidere, dr. Raluca Muller, directorul general al IMT București, a prezentat invitaților domeniul de activitate al institutului, cel al micro-nano-biotehnologiilor, structura organizatorică, date despre competenţele cercetătorilor, evoluția veniturilor din ultimii ani şi investițiile în infrastructura de ultimă generație, funcționale în cadrul facilității IMT-MINAFAB, deschisă către cercetare, educație şi mediul industrial. De asemenea, au fost menționate principalele realizări științifice în domeniul bio-nano, RF-MEMS şi fotonică, colaborarea cu firme multinaționale, participarea institutului în cadrul proiectelor naționale şi internaționale (12 FP7, 4 ENIAC, 6 ERANET, 1 COST), direcțiile de dezvoltare în strânsă legătură cu KETs (Key Enabling Technologies), indispensabile pentru o industrie europeană sustenabilă şi spe-cializată, promovate în noul program „Horizon 2020”.

Este Europaatractivă pentru cercetătorii americani?

Dr. Adrian Dinescu şi dr. Radu Popa, doi dintre cercetătorii din cadrul IMT București, au împărtășit din ultima lor experiență de la San Francisco, unde au participat în perioada 6-7 decembrie 2012 la Conferința „Destinația Europa”, care a avut drept obiectiv promovarea Europei ca o destinație atractivă pentru cercetătorii americani.

La inițiativa Oficiului Român pentru Știință şi Tehnologie, cu sprijinul Consulatului Onorific al României din San Francisco, delegația din România a avut posibilitatea să viziteze celebrele laboratoare de la Universitatea Stanford, unde au stabilit importante legături, în special cu cercetători români care activează la companii cu renume din Statele Unite.

Atât Radu Popa, cât şi Adrian Dinescu au considerat că participarea României cu o prezentare la un astfel de eveniment ar fi oportună şi poate constitui o reală șansă de a atrage cercetători români valoroşi stabiliți în Statele Unite.



Vizită în zona tehnologică

„Ziua porţilor deschise“ s-a finalizat cu o vizită în zona tehnologică a IMT, unde participanții au avut posibilitatea să afle mai multe despre echipamentele şi tehnologiile disponibile în Institut. Amplasate pe cei 700 mp, camera albă şi laboratoarele specializate sunt dotate, în prezent, cu echipamente de ultimă generaţie în valoare de peste 8 milioane de euro.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite