Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Data Center >> Stiri si comunicate

IBM simplifică adoptarea tehnologiilor Big Data şi Cloud Computing cu noile oferte PureSystems

14 Februarie 2013



Facilitând organizaţiile să adopte şi să implementeze rapid soluţii big data şi cloud computing, IBM a anunţat o serie de avantaje importante ale sistemelor din familia de sisteme expert integrate PureSystems. Acum, organizaţiile care întâmpină provocări cauzate de competenţele şi resursele IT limitate, au capacitatea de a parcurge volume masive de date şi de a identifica tendinţe care ar putea să aibă un impact dramatic asupra afacerii. De asemenea, noile modele PureSystems ajută la eliminarea complexităţii dezvoltării unor servicii de cloud, mărind gradul de disponibilitate, implementare şi gestionare a unui mediu securizat de cloud. Împreună, aceste acţiuni ale IBM extind statutul de lider în ceea ce priveşte conceptul big data şi tehnologiile de ultimă generaţie (sisteme cloud), în timp ce sunt create noi oportunităţi pentru pieţele aflate în creştere şi organizaţii - precum Managed Service Providers (MSPs).
În toate domeniile industriale şi în toate zonele geografice, organizaţii de diferite dimensiuni sunt provocate să găsească modalităţi mai simple şi mai rapide pentru a analiza cantităţi masive de date şi să răspundă mai bine nevoilor clienţilor. Potrivit studiului IDC, piaţa tehnologiilor şi a serviciilor big data va atinge pragul de 16.9 miliarde de dolari până în 2015, de la o valoare de 3.2 miliarde de dolari în 2010. În acelaşi timp, un studiu IBM a constatat că aproape trei sferturi dintre liderii chestionaţi au indicat că firmele pe care le conduc, au avut programe pilot, au adoptat sau implementat în mod substanţial tehnologie cloud în cadrul organizaţiilor – şi 90% aşteaptă să facă acelaşi lucru în următorii trei ani. În timp ce creşterea este mare, multe organizaţii nu au resursele sau competenţele necesare să implementeze astfel de tehnologii.
Noutăţile prezentate astăzi includ şi sistemul PureData for Analytics pentru a sublinia oportunităţile reprezentate de big data; un sistem PureApplication mai mic pentru a accelera implementările de cloud pentru o gamă mai largă de organizaţii; PureApplication ce are la bază POWER7+ pentru a uşura gestionarea tranzacţiilor şi aplicaţiilor analitice în mediul cloud; opţiuni suplimentare din întreaga familie PureSystems pentru MSP, inclusiv opţiuni financiare flexibile şi Ediţii Speciale MSP pentru a spijini noile modele de servicii; Infrastructură SmartCloud Desktop pentru a uşura administrarea soluţiilor desktop virtuale.
Noi sisteme pentru volumele mari de date
Noul sistem IBM PureData for Analytics, ce are la bază tehnologie Netezza, are o capacitate de stocare a datelor sporită cu 50% per rack (3) şi este capabilă să proceseze datele de trei ori mai rapid (4), rezultând astfel un sistem de top pentru abordarea provocărilor big data. Sistemul IBM PureData for Analytics este conceput pentru a ajuta organizaţiile să gestioneze mai multe date, menţinând eficienţa în centrul de date - o problemă majoră pentru clienţii de toate dimensiunile.
Cu ajutorul IBM PureData System for Analytics, medicii pot analiza mai rapid informaţiile despre pacienţi, iar comercianţii pot obţine o perspectivă mai bună asupra comportamenului clienţilor. New York Stock Exchange (NYSE) are la bază sistemul PureData for Analytics pentru a gestiona volumele mari de date în sistemele de tanzacţionare şi pentru a identifica şi investiga mai rapid şi mai uşor anomaliile tranzacţionale.
„NYSE are nevoie să stocheze şi să analizeze date de pe parcursul a şapte ani şi să fie capabilă să caute prin aproximativ un terabyte de date zilnic, în total sute de terabytes”, a declarat Emile Werr, Manager de dezvoltare al produsului, NYSE Big Data Group şi Liderul global al Enterprise Data Architecture and Identity Acces Management for NYSE Euronext. „Sistemul PureData for Analytics ce are la bază sistemul Netezza oferă scalabilitate, simplitate şi perfomanţă, aspecte critice pentru capacitatea de a analiza volumele noastre mari de date. Acesta oferă rezultate mai rapide cu opt ore faţă de soluţia precedentă, fiind un lucru decisiv în această industrie, în care fiecare secundă care trece este vitală, atunci când priveşti impactul asupra afacerilor.”
Compania Nielsen, lider la nivel mondial privind gestionarea informaţiilor şi măsurarea acestora, oferă clienţilor o înţelegere cuprinzătoare a comportamentului cumpărătorilor prin intermediul tehnologiei Netezza, fiind capabilă să livreze capabilităţi analitice complexe.
„Recent, Nielsen a testat doi competitori majori cu cele mai noi produse pentru a combate volumul nostru de muncă extrem de complex din punct de vedere analitic”, a declarat John Naduvathusseril, chief data architect, Nielsen Company. „Cei doi vânzători nu au pus accent pe performanţă, simplitate, viteza de actualizare a datelor şi performanţa de ansamblu a nevoilor noastre de raportare. Alţi vânzători au avut nevoie de personalizare, pe care noi nu am putut să o suţinem şi astfel performanţa oferită nu s-a putut compara cu cea oferită de PureData System for Analytics.”
IBM PureData System for Analytics are la bază tehnologia Netezza. Aceasta este o parte strategică a IBM Big Data Platform, o arhitectură integrată destinată pentru a ajuta organizaţiile să realizeze Smarter Analytics prin folosirea sistemelor optimizate.
IBM simplifică cloud-ul pentru a fi adoptat de toate companiile
Prin simplificarea şi accelerarea implementării platformelor de cloud, organizaţiile de toate mărimile şi din toate zonele geografice pot creşte agilitatea afacerii, minimiza riscul de afaceri şi viteza de timp a veniturilor.
Un segment al pieţei care va beneficia de anunţul IBM este reprezentat de Manged Service Providers (MSP). MSP ajută companiile pieţei de mijloc să rezolve provocări complexe. Cu toate acestea, pentru a creşte afacerile, MSP trebuie să-şi extindă infrastructura IT şi capacităţile de furnizare a serviciilor, minimizând în acelaşi timp perturbările şi riscurile, care de multe ori vin odată cu creşterea. Astăzi, IBM aduce pe piaţă oferte special concepute pentru MSP, inclusiv noile MSP Editions, opţiuni financiare flexibile de tipul „pay as you grow” şi suport de vânzări şi marketing îmbunătăţit. Aceste oferte sunt proiectate pentru a ajuta MSP să ofere o infrastructură robustă de cloud, care le va permite să genereze noi surse de venit.
Per ansamblu, IBM introduce noi opţiuni de cloud adaptate pentru centrul de date care permit companiilor de toate dimensiunile să economisească timp şi bani pentru a se concentra pe inovare. Aceste oferte includ:
•PureApplication System redimensionat: Acest nou „mini” model oferă organizaţiilor cu bugete şi resurse limitate „un sistem cloud într-o cutie”. Acesta oferă software-ul de infrastructură şi management necesar pentru a dezvolta şi implementa rapid noi aplicaţii în cloud sau on-premise, în timp ce sunt eliminate complexitatea şi timpul de lucru al proceselor. Având configuraţii mai mici, acest model oferă noi posibilităţi pentru MSP şi pentru pieţele aflate în creştere, fără a sacrifica performanţa.
•PureApplication System cu POWER7+: Acest sistem furnizează întreprinderilor mari, în special celor din domeniul serviciilor financiare şi al asigurărilor, capacitatea de a gestiona şi menţine mai eficient aplicaţii de calcul şi tranzacţionale din medii diferite, inclusiv cloud, unde up-time-ul şi performanţa sunt critice. În pieţele aflate în creştere, unde marile întreprinderi utilizează numeroase aplicaţii performante pe sistemele Power, această ofertă nouă va ajuta companiile să acceseze sistemul de cloud rapid şi să ruleze aplicaţiile mai eficient. Mai multe detalii, aici.
•Catalog extins de modele software: Accesibil prin intermediul Centrului PureSystems, modelele sunt o abordare inovatoare, care automatizează software-ul de management – reducând semnificativ timpul necesar pentru a instala, administra şi menţine aplicaţii. În plus faţă de modele ISV third-party, sunt incluse modele pentru managementul aplicaţiilor mobile, integrare de aplicaţii, gestionare a activelor şi afacerilor sociale, inclusiv IBM Web Experience Patterns for WebSphere Portal Server şi Web Content Manager; IBM Connections Hypervisor Edition; IBM Mixed Language Application Modernization Pattern.
•Ediţiile Managed Service Provider pentru PureFlex System şi Flex Systems: IBM a creat „MSP Editions” pentru PureFlex System şi IBM Flex Systems care oferă o platformă de implementare accelerată a sistemelor de cloud, care este mai rapid de implemtat, mai uşor de gestionat şi mai rentabilă decât dacă platformele ar trebui să fie contruite de către MSP, astfel costurile de exploatare, gestionare şi implementare fiind reduse. Ca parte a Ediţiilor MSP, fiind disponibil doar pentru MSP înregistraţi ca Parteneri de Afaceri, IBM oferă preţuri şi opţiuni de preţuri atractive concepute pentru a se potrivi priorităţilor investiţionale ale acestora.
•SmartCloud Desktop Infrastructure: De asemenea, IBM anunţă o nouă ofertă SmartCloud Desktop Infrastructure, pentru sistemele IBM PureFlex şi Flex. Această nouă ofertă va îmbunătăţi calitatea şi fiabilitatea generală a desktopurilor virtuale li va permite managerilor IT să gestioneze cu uşurinţă, să securizeze şi implementeze soluţii desktop. Clienţii pot implementa acum în siguranţă, accesul pe desktopul dispozitivelor mobile. Această capacitate va permite clienţilor să acceseze desktopul în câteva minute şi oferă back-up în caz de furt, erori sau dezastre.
PureSystems face parte din ofertele IBM SmartCloud, un portofoliu din clasa enterprise de tehnologii şi servicii cloud computing construit pe standarde deschise, care oferă opţiuni flexibile de implementare, inclusiv pentru PureSystems şi pentru serviciile IBM SmartCloud. IBM ajută clienţii să construiască infrastructuri private de cloud cu ajutorul Fundaţiei IBM SmartCloud, care oferă un mediu comun de operare, ce include mai multe opţiuni de implementare. IBM SmartCloud ajută clienţii să construiască şi să scaleze rapid structuri private şi hibride de cloud pentru Infrastructure-as-a-Service şi Platform-as-a-Service.
PureApplication System continuă să câştige impuls prin intermediul comunităţii de Furnizori Independeţi de Software (ISV). IBM colaborează cu 275 ISV pentru a oferi peste 325 de aplicaţii pentru 21 de industrii validate - „Ready for PureSystems”.
„IBM PureApplication System cu arhitectura POWER7+ oferă un nivel mai mare de stabilitate şi flexibilitate pentru clienţii comuni. Cel mai important, este faptul că ne aşteptăm să oferim un cost mai mic de proprietate clienţilor noştri prin optimizarea Manhattan Supply Chain Process Platform cu sistemul IBM PureApplication”, a declarat David Landau, Vice-preşedinte Product Management, Manhattan Associates.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite