Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cooperări internaționale

14 Februarie 2013



Platforma Brain Romania a atras peste 350 de utilizatori
Misiunea platformei „Brain Romania“ este aceea de a facilita colaborarea dintre cercetatorii și membrii comunității academice, români din toată lumea și de a promova munca și rezultatele acestora pentru creșterea prestigiului și vizibilității cercetării românești. Lansată la sfârșitul anului 2012, platformă a atins la începutul lunii februarie pragul de 350 de utilizatori și are ca obiectiv creșterea comunității la 2.000 de membri pâna la sfârșitul acestui an. Pe platforma pot fi accesate informații despre surse de finanțare pentru cercetare și inovare, precum și oportunități profesionale.
Mai multe informații se găsesc pe http://www.brainromania.ro

Apel Cluster Eureka ITEA2
Clusterul Eureka ITEA 2 va deschide cel de-al optulea Apel pentru proiecte pe 19 Martie 2013. Pentru a sprijini părțile interesate în pregătirea acestui Apel, ITEA 2 organizează în Istanbul, Zilele Pregătirii Propunerilor de Proiecte pe 19 și 20 Martie 2013. Prezentarea evenimentului, detalii privind înregistrarea sunt disponibile la: www.itea2.org/po_days_2013

ITEA 2 stimulează și asistă proiectele de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI), aflate în faza precompetitivă, care aduc excelență pentru sectorul european de servicii și sisteme software-intensive.

Apel deschis AAL - Ambient Assisted Living
A fost deschis apelul transnațional pentru propuneri de proiecte în parteneriat internațional, în cadrul Programului AAL cu tema ICT-based Solutions for Supporting Occupation in Life of Older Adults.Obiectivul apelului este de a stimula dezvoltarea soluțiilor utilizând tehnologii informatice și ale comunicațiilor pentru susținerea și gestionarea activităților la locul de muncă a persoanelor vârstnice (la birou, într-o fabrică sau oricare alt mediu de lucru), inclusiv activități sociale, voluntare sau plătite, păstrând în același timp sănătatea și motivația persoanelor de a rămâne active. Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, întreprinderi mari), organizații de cercetare (institute de cercetare, universități, etc.).
Termen limită depunere proiecte: 30 Aprilie 2013, 17h00 CET. Textul apelului și Ghidul Aplicantului sunt postate la adresa: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3259/Apel-AAL-2013.html

Apel ERA-NET EuroNanoMed II
4 martie 2012 ora 17.00 este termenul limită pentru depunerea proiectelor în al 4-lea apel transnațional, în cadrul proiectului EuroNanoMed II ERA NET, pentru cercetarea europeană comună privind aspectele legate de nanomedicină – aplicație nanotehnologie pentru sănătate. Competiția este deschisă pentru propuneri inovatoare de cercetare transnaționale, axate pe nanomedicină, temele fiind:
medicină regenerativă, diagnosticare, sisteme țintă de livrare. Pot participa parteneri de tipul: companii (IMM-uri, întreprinderi mari), organizații de cercetare (institute de cercetare, universități, etc.).
Pachetul de informații este disponibil la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3218/Apel-in-pregatire-EuroNanoMed-II-ERA-NET--2012.html

Apel deschis ERA-NET NEURON
A fost deschis cel de-al 6-lea apel transnațional pentru propuneri de proiecte în parteneriat internațional, în cadrul Programului ERA-NET NEURON - Network of European Funding for Neuroscience Research, în domeniul tulburărilor mentale. Obiectivul acestui apel este de a permite colaborări multinaționale în vederea desfășurării activitățiilor de cercetare pentru întelegerea mecanismelor de bază ale bolilor de tip tulburări mentale, prin studii clinice pe pacient. Aceste activități pot include cercetări privind tulburările afective, legate de stres și anxietate, schizofrenie și tulburări delirante, tulburări datorate consumului de substanțe, precum și alte tulburări mentale.
Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 11 Martie 2013, 23:59:59 CET, iar termenul limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este 25 Iunie 2013.
Mai multe informații se găsesc pe: http://uefiscdi.gov.ro/articole/3249/Apel-ERA-NET-NEURON-2013.html

Apel ERA-NET ERA-IB
Lansat sub titlul Industrial biotechnology for Europe: an integrated approach cel de-al 4-lea apel transnațional, în cadrul proiectului ERA-IB finanțează proiecte de cercetare dezvoltare în domeniul Biotehnologiilor Industriale (IB).

Apelul este deschis pentru propuneri inovatoare de cercetare transfrontaliere ce abordează una sau mai multe din temele apelului:
• Sisteme enzimatice îmbunătățite pentru bioprocese inovative
• Microorganisme îmbunătățite prin inginerie metabolică și inginerie genetică, noi abordari ale sistemelor biologice
• Procese inovative down-stream
• Procese de fermentație și biocatalitice noi pentru obținerea de produse chimice inovative, inclusiv bio-monomeri, oligomeri și polimeri
• Produse cu valoare adăugată obținute prin procesare biologică (ce cuprinde separare și conversie) a biomasei, inclusiv din fluxuri laterale și alte surse regenerabile de carbon
• Produse inovative din culturi de celule vegetale și animale.

Termenul limită pentru depunerea pre-propunerilor de proiecte este 26 martie 2013.
Apelul este prezentat in extenso la: http://uefiscdi.gov.ro/articole/2862/Apel-ERA-IB-2-deschis.html



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite