Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Portalul IBM SmartCloud Enterprise este disponibil şi īn Romānia

14 Februarie 2013



IBM România a anunţat disponibilitatea portalului online pentru IBM SmartCloud Enterprise. Portalul oferă acces rapid la serverele virtuale şi aplicaţiile IBM, prin acestea ajutând companiile să reducă costurile şi să îmbunătăţească flexibilitatea proceselor IT. România este printre primele ţări din Europa Centrală unde IBM a lansat un astfel de portal online.

IBM SmartCloud Enterprise este o soluţie de cloud computing de tipul IaaS (Infrastructură ca Serviciu). Soluţia este un informaţional „self-service“ care oferă utilizatorilor înregistraţi acces la servere virtuale care rulează pe diferite sisteme de operare şi le permite acestora să instaleze software utilitar opţional, instrumente de programare şi o infrastructură de procesare de mare capacitate. Serverele închiriate sunt dedicate clientului care le poate modifica şi utiliza cum doreşte. Clientul plăteşte numai durata de utilizare a serverului şi a altor resurse din cloud pe care le utilizează.

„IBM SmartCloud Enterprise permite companiilor să facă faţă cu brio provocărilor diverse din mediul de afaceri, oferindu-le acces facil la aplicaţii şi tehnică de calcul în funcţie de necesităţi. Soluţia este destinată în primul rând întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi pentru cele care consideră că flexibilitatea este un factor important care ajută la îmbunătăţirea competitivităţii acestora“, a declarat Viorel Delinschi, IBM Managed Services Leader pentru Europa de Sud-Est.

IBM SmartCloud Enterprise permite utilizatorilor să îşi reducă costurile prin posibilitatea de adaptare a resurselor disponibile şi a capacităţilor de calcul pentru nevoile cele mai des întâlnite. Portalul dispune de un calculator care permite unui potenţial client să estimeze costul unei infrastructuri virtualizate şi să-l compare cu costul unei infrastructuri fizice.

Pe lângă sistemele de operare standard şi platforma de servere virtuale pentru clienţi, portalul SmartCloud Enterprise permite utilizatorilor săi să instaleze aplicaţii suplimentare, precum şi utilizarea pachetelor software oferite de IBM. Acestea includ sisteme de operare precum Linux (Red Hat sau Novell SUSE) şi Microsoft Windows Server. Pachetele de software includ produse IBM (Cognos, Lotus, InfoSphere, DB2, Tivoli, WebSphere etc.). Cu toate acestea, utilizatorii pot procesa imaginile software şi datele în cadrul infrastructurii închiriate.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite