Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Decontul pe pacient da migrene directorilor de spital - Info World

15 Februarie 2006



Sanatate-49.jpgInfo World iese in intampinarea unitatilor sanitare din sistemul
public cu programul Hospital Manager Suite si le ofera posibilitatea de a realiza rapid si eficient decontul pe pacient, in conformitate cu cele mai recente norme ale Ministerului Sanatatii. Acestea prevad obligativitatea tuturor unitatilor sanitare din sistemul public de sanatate de a emite „decontul pe pacient”.


Ceea ce este mai putin cunoscut este faptul ca obtinerea unui decont real nu este posibila fara implementarea unui sistem informatic integrat la nivelul tuturor activitatilor desfasurate intr-un spital. Mai mult, reusita implementarii unui sistem de intocmire a decontului pe pacient la nivel national, conduce la realizarea unei imagini transparente a subfinantarii sau suprafinantarii spitalelor.
Hospital Manager Suite este un sistem avansat de management al informatiei din cadrul unei unitati medicale, deosebit de flexibil si usor de folosit pentru o mare varietate de aplicatii clinice si de cercetare, intr-un format integrat cu posibilitate de acces on-line. Sistemul ofera directorilor de spital informatia exacta asupra starii si a costurilor ingrijirii pacientilor din unitatile lor. Acest produs este capabil sa realizeze deconturile pe pacient conform reglementarilor legale in vigoare, degrevand activitatea managementului spitalului de activitati mari consumatoare de timp.
Decontul pe pacient
Analiza comparata


Necesitatea unei analize financiare in cadrul institutiei, precum si posibilitatea de a lua masuri manageriale bazate pe cunoastere si pe date concludente cu caracter financiar au impus elaborarea decontului pe fiecare pacient
Decontul pe pacient este cu atat mai important cu cat permite determinarea si delimitarea principalelor capitole de cost, directe sau indirecte: cheltuieli cu materiale sanitare si reactivi de laborator, cheltuieli cu medicamente, cheltuieli cu cazarea, cheltuieli cu hrana, cheltuieli cu alte materiale (intretinere), cheltuieli cu salariile.
Puterea exemplului


Reusita decontului depinde de conducerea eficienta a sistemului de monitorizare a costurilor. Implementare solutiei Hospital Manager Suite a companiei Info World tine cont de structura organizatorica, centrele de consum, asigurarea infrastructurii in toate punctele de intrare – iesire date in sistem. Toate interventiile si procedurile efectuate pacientului pot fi inregistrate in cadrul sistemului, insotite de descarcarea de materiale sanitare aferente. Atat pe parcursul spitalizarii pacientului, cat si la externarea acestuia, se poate realiza decontul pe pacient ce include totalitatea costurilor directe si indirecte definite de spital. De asemenea sunt asigurate scolarizarea personalului si constientizarea si supervizarea permanenta a sistemului de monitorizare a costurilor implementate in spital.
Beneficiile solutiei Info World nu pot fi neglijate:
- Analiza reala medico-financiara a ponderii pe capitole de cost
- Posibilitatea de a interveni pe capitolele de cost in vederea optimizarii cheltuielilor
- Folosirea judicioasa a resurselor de orice gen (umane si materiale) pe puncte de consum
- Obtinerea facturii la externare si justificarea costurilor spitalicesti
- Flexibilitatea implementarii sistemului informatic la orice tip de spital, sectie, departament
- Masuri manageriale eficiente asupra capitolelor de cost cu pondere mare, pentru o anumita patologie, in vederea scaderii costului final
- Analize financiare privind finantarea unica prin sistem DRG si costurile reale implicate
- Posibilitatea de simulare a costurilor optime in comparatie cu costurile reale si obtinerea unui deficit sau excedent de cheltuiala


În alta ordine de idei, Info World ofera solutii software specializate si customizabile pentru informatizarea unitatilor medicale de orice tip, asigurand astfel construirea unei infrastructuri informatice necesare integrarii Romaniei in U.E.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite