Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Noutăţile Nokia la Mobile World Congress

25 Februarie 2013



Nokia a anunţat în cadrul Mobile World Congress planurile sale de a extinde inovaţiile de vârf către mai mulți utilizatori din mai multe piețe. Patru noi terminale aduc inovaţie în noi segmente de preţ, iar serviciul de geolocalizare Nokia HERE devine disponibil pentru dispozitive non-Nokia din ecosistemul Windows Phone. Nokia a anunţat, de asemenea, noi parteneriate cu dezvoltatori, care utilizează expertiza Nokia în domenii precum foto, localizare şi divertisment pentru a livra aplicaţii şi experienţe exclusive. De asemenea, Nokia şi Microsoft îşi unesc forţele în sectorul enterprise pentru a aduce mai mulţi clienţi business pe Windows Phone.
Avântul Nokia ia amploare. Lansările de astăzi reflectă angajamentul nostru de a extinde portofoliul de dispozitive şi servicii pentru a răspunde cerinţelor utilizatorilor şi companiilor din întreaga lume,” a declarat Stephen Elop, Preşedinte şi CEO al Nokia. “Oferind experienţe mai bune la preţuri mai accesibile, redefinim lupta pentru dispozitive mobile accesibile iar Nokia are elementele necesare pentru a câştiga.”
Nokia Lumia 720 şi Nokia Lumia 520 extind portofoliul Windows Phone 8 al Nokia
Nokia Lumia 720 oferă performanţă de top a camerei foto, în segmentul de preţ mediu. Datorită aperturii mari, de f/1.9 şi tehnologiei optice exclusive de la Carl Zeiss, utilizatorii pot realiza fotografii luminoase, atât ziua cât şi noaptea, iar camera frontală cu unghi larg şi înregistrare la calitate HD face realizarea de fotografii şi apeluri video mai plăcută. Smartphone-ul cu design compact şi elegant oferă cele mai noi experienţe de top Nokia Lumia, precum Nokia Music, serviciul de geolocalizare Nokia HERE şi opţiunea de utilizare a carcasei cu încărcare wireless.
Nokia Lumia 520 este cel mai accesibil smartphone Nokia cu Windows Phone 8, livrând experienţe oferite în mod normal de smartphone-uri de top, precum lentilele digitale ce se regăsesc pe vârful de gamă Nokia Lumia 920, serviciul Nokia Music integrat, pentru muzică gratuită, chiar şi offline şi serviciul de geolocalizare HERE. Ecranul tactil super-senzitiv de 4 inchi oferă o experienţă de conţinut mai responsivă şi captivantă, comparativ cu capabilităţile ce se găsesc în mod normal în acest segment de preţ.
Nokia a anunţat, de semenea, că în urma lansării Nokia Lumia 920T anul trecut de către China Mobile, cel mai mare operator de telefonie din lume va comercializa Nokia Lumia 720 şi Nokia Lumia 520 în China. Mai multe detaii privind data disponibilităţii vor fi anunţate în timp util.

Nokia 105 şi Nokia 301 aduc experienţe aspiraţionale Lumia pe telefoane mobile
Nokia a lansat, de asemenea, Nokia 105, terminalul cu cel mai accesibil preţ de până acum şi Nokia 301, pentru acces la Internet şi email la costuri reduse, precum şi capabilităţi foto inspirate de smartphone-urile Nokia Lumia.
Nokia 105 este ideal ca prim telefon mobil, având un ecran color luminos, cu meniuri clare şi funcţionalităţi esenţiale precum radio FM, ceasuri cu alarmă, ceas vocal, rezistenţă la praf şi lichide şi lanternă. Rezistenţa şi durata de viaţa a bateriei de 35 de zile îl fac ideal şi pentru utilizatorii care doresc un terminal de rezervă.
Nokia 301 este disponibil într-o paletă de culori îndrăzneţe, având un design elegant, conexiune la internet rapidă 3.5G şi aplicaţia Nokia Xpress Browser preîncărcată, care creşte eficienţa traficului de date cu până la 90%. Este cel mai accesibil terminal Nokia ce oferă streaming video şi noi capabilităţi foto inteligente, fiind inspirat de lentilele digitale de pe smartphone-urile Nokia Lumia.
Pe Nokia Conversations găsiţi mai multe informaţii despre Nokia 105 şi Nokia 301

Nokia HERE îşi extinde acoperirea
Nokia a anunţat, de asemenea, că noul său brand HERE, dedicat experienţelor bazate pe locaţie, va continua să ofere cele mai bune experienţe pe terminale Lumia, iar HERE Maps, HERE Drive şi HERE Transit vor deveni disponibile pentru smartphone-uri Windows Phone non-Nokia pe anumite pieţe.
Noul serviciu HERE Maps este disponibil cu LiveSight™, un set de tehnologii Nokia dedicate realităţii augmentate. LiveSight™ este o modalitate fundamental nouă de a descoperi şi a naviga prin lume, recunoscând ceea ce utilizatorii văd prin camera telefonului şi adăugând peste aceste imagini informaţii relevante, bazate pe locaţie. LiveSight™ stă şi la baza Place Tag, o nouă lentilă digitală lansată astăzi pentru gama Lumia. Combinând capabilităţile unice ale Nokia în domeniul foto şi cel al localizării, Place Tag adaugă la fotografii etichete cu informaţii relevante despre locurile din imagini.
Pe Nokia Conversations găsiţi mai multe noutăţi despre serviciul HERE.

Dezvoltatorii au acces la tehnologii exclusive Nokia
Nokia are peste 130.000 de aplicaţii disponibile acum pe Windows Phone şi a anunţat că va deschide API-urile în domeniile foto, localizare şi muzică pentru a încuraja dezvoltatorii să construiască aplicaţii unice şi inovatoare pentru Lumia. Noile aplicaţii de la Burton, GoPro şi FourSquare fructifică deja aceste oportunităţi, iar Nokia a anunţat un nou parteneriat cu Dreamworks Animations SKG. În cadrul acestui parteneriat, dezvoltatorii Dreamworks utilizează API-uri Nokia pentru a livra experienţe de divertisment bogate şi interactive, disponibile exclusiv pentru dispozitive Nokia, începând din a doua jumătate a lui 2013.

Nokia şi Microsoft se concentrează asupra clienţilor business
Nokia and Microsoft au ca obiectiv să aducă clienţii business de pe platforme concurente pe Windows Phone, capitalizând forţa Windows Phone 8 şi succesul smartphone-urilor Nokia Lumia. Alături de anunţarea recentelor rezultate pozitive, Nokia a confirmat că operatori precum Everything Everywhere, Elisa, Orange, Telstra şi Vodafone listează smartphone-urile Nokia Lumia ca dispozitive de vârf pentru afaceri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite