Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

Soluțiile IXIA au asigurat desfăşurarea celui mai amplu exercițiu de pregătire pentru interoperabilitatea comunicațiilor din lume

25 Februarie 2013



Gama compactă de soluții de testare Ixia BreakingPoint Cyber Range și soluția IXIA Anue NTO au fost utilizate de Comandamentul European al Statelor Unite pe durata exercițiului COMBINED ENDEAVOR 2012 în scopul consolidării flexibilității rețelei de comunicații
Ixia BreakingPoint a furnizat pentru al treilea an consecutiv o soluție complet operațională de evaluare a rețelei pentru COMBINED ENDEAVOR, un exercițiu de comunicații militare și apărare împotriva atacurilor cibernetice condus de Comandamentul European al Statelor Unite (în engl. U.S European Command - EUCOM) și țările membre NATO. Soluția Ixia BreakingPoint creează condițiile realiste de trafic ale unei rețele militare, inclusiv comportamentul utilizatorilor, traficul generat de mixul de aplicații și atacurile malițioase care se produc, stabilind astfel scenariile ideale pentru COMBINED ENDEAVOR - exercițiu multinațional pentru sisteme de comandă, control, comunicații și informatice (în engl. „command, control, communications and computer system exercise” sau „C4”).
COMBINED ENDEAVOR a utilizat soluțiile Ixia BreakingPoint pentru a asigura comunicații continue între țările membre NATO și națiunile partenere, pentru a măsura și consolida flexibilitatea rețelei globale și a valida calitatea generală a serviciilor.
COMBINED ENDEAVOR 2012, cel mai amplu exercițiu de pregătire pentru interoperabilitatea comunicațiilor din lume, a reunit aproximativ 1.500 de experți în domeniul comunicațiilor și apărării împotriva atacurilor cibernetice, care au lucrat împreună în Centrul Comandamentului de Instruire a Forțelor Multinaţionale Reunite al Armatei Statelor Unite, cu sediul în Grafenwoehr, Germania, dar și în numeroase alte locații de pe teritoriul Europei. Exercițiul a fost conceput în scopul îmbunătățirii interoperabilității rețelei de comunicațiii și schimbului de informații între națiuni, prin stabilirea unor ținte și obiective comune de stabilitate, securitate și susținere și a reunit 40 de țări membre NATO și partenere. Națiunile participante la CE12 au fost: Afghanistan, Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Canada, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Georgia, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Republica Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Montenegru, națiunile NATO, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Republica Slovacă, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Ucraina și Statele Unite.
Soluțiile de testare Ixia BreakingPoint au fost utilizate pe durata exercițului COMBINED ENDEAVOR 2012 pentru a crea o simulare a comportamentului utilizatorilor reali și condițiile unice de rețea necesare pentru a valida performanța, securitatea și stabilitatea rețelei de comunicații mission-critical în contextul unor condiții reale de acțiune și de încărcare a rețelei militare. În plus, experții Ixia din EMEA L4/L7 Application and Security Business Development Team aflați în locațiile menționate au asigurat în cadrul exercițiului COMBINED ENDEAVOR:
•Soluția Ixia Anue NTO, alături de soluțiile NetRASAT de la C2TECH și Next Generation Firewall de la Palo Alto Networks, utilizate pentru a rezolva problemele apărute folosind capacitățile de inspectare a traficului pentru protocoalele aplicațiilor uzuale și a protocoalelor pentru aplicații militare proprii.
•Multiple sesiuni practice de instruire, inclusiv exerciții de tip Green Team/ Red Team pentru națiunile participante, folosind soluțiile de testare Ixia BreakingPoint pentru a realiza:
oEvaluări ale securității rețelei în scopul validării stabilității, flexibilității și calității serviciilor (în engl. „Quality of service” – QoS) pentru un număr mare de routere, firewalls și sisteme de prevenire a intruziunilor (în engl. „Intrusion prevention system” – IPS) instalate.
oEvaluări ale performanței aplicațiilor care să valideze performanța, stabilitatea și mecanismele QoS ale serviciilor și aplicațiilor pentru un număr mare de routere, programe gateway pentru rețele virtuale private (VPN), firewall și sisteme IPS instalate.
În prezent, guvernul și armata se confruntă cu sarcina deosebit de dificilă de a livra comunicații și servicii continue chiar și în condițiile unui atac persistent. Soluțiile de testare Ixia BreakingPoint și Ixia Anue NTO simulează amenințările reale care pot apărea, pregătind răspunsuri la atacuri inevitabile și, mai mult decât atât, oferă informații esențiale necesare pentru menținerea funcționării căilor critice de comunicații pe durata unui atac”, a spus Gregory Fresnais, Directorul EMEA L4/L7 Application and Security Business Development Team, Ixia. „Pe durata exercițiului COMBINED ENDEAVOR ne-am concentrat pe a ajuta națiunile participante să repare în timp real problemele rețelelor cu ajutorul soluțiilor de monitorizare pasivă care folosesc Ixia Anue NTO și să valideze apoi îmbunătățirea performanței, securității și stabilității aplicațiilor, folosind soluțiile de testare Ixia BrakingPoint în colaborare cu specialiștii în rețelistică din țările participante.”



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite