Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Samsung securizează smartphone-urile cu KNOX

26 Februarie 2013



Samsung Electronics anunţă lansarea Samsung KNOX, o soluţie de securizare care oferă o protecţie de înaltă calitate a telefoanelor mobile. KNOX este o soluţie Samsung pentru companii, integrată în programul Samsung For Enterprise (SAFE), un efort continuu iniţiat de producător pentru a promova disponibilitatea dispozitivelor sale pentru utilizarea în cadrul companiilor.
KNOX încorporează Android Enhanced Security (SE) şi servicii de management al integrităţii, atât în hardware, cât şi în sistemul Android. La nivelul aplicaţiilor, KNOX oferă o soluţie care separă utilizarea mobilului scopul afacerilor de cea în scopuri personale. Această separare este susţinută de Android SE şi de sistemul de criptare a fişierelor, oferind protecţie informațiilor şi aplicaţiilor de business impotriva scurgerilor de date şi atacurilor viruşilor şi malware. Uşoare şi compatibile cu infrastructura existentă în aplicaţii business de tipul MDM, VPN şi serviciilor de directoare, KNOX oferă o mai mare siguranţă şi utilitate pentru departamentele IT care vor să pună în aplicare şi să gestioneze strategiile Bring Your Own Device (BYOD) – cele care permit angajaților să folosească mobilele personale în interes de serviciu.
Uşor accesibile prin intermediul unei iconiţe de pe ecranul de start, platforma KNOX prezintă utilizatorilor o varietate de aplicaţii de business într-un mediu securizat, inclusiv e-mail, browser, contacte, calendare, distribuţie de fişiere, CRM şi alte aplicaţii din domeniul afacerilor. KNOX permite aplicațiilor deja existente în eco-sistemul Android să se aibă un nivel de securitate ridicat fără nicio modificare în codul sursă. KNOX eliberează dezvoltatorii de aplicaţii de povara dezvoltării mai multor funcții la nivel individual, precum sisteme de criptare on-device, Enterprise Single Sign On (SSO), suport Active Directory și altele.
Este de înţeles că securitatea şi confidenţialitatea sunt considerate drept bariere în cazul afacerilor care acceptă sisteme BYOD. Utilizatorii cunosc cele mai recente smartphone-uri şi tablete şi solicită departamentelor IT permisiunea de a folosi propriile dispozitive”, a declarat JK Shin, Președinte și șeful diviziei IT și Mobile Communications în cadrul Samsung Electronics. „Soluţia este simplă - combinarea afacerilor şi lucrurilor personale într-un singur dispozitiv. Samsung KNOX realizează armonia dintre controlul cerut de afaceri și satisfacţia angajaților prin asigurarea securităţii la nivelul platformei, lăsând în acelaşi timp o experienţă frumoasă utilizatorului."
KNOX va fi disponibil într-o serie de dispozitive Samsung GALAXY începând cu al doilea trimestru al anului 2013.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite