Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

IBM îşi dublează investiţiile în tehnologia pentru dispozitive şi lansează portofoliu de tehnologii IBM MobileFirst

27 Februarie 2013



IBM a prezentat IBM MobileFirst, cel mai curpinzător portofoliu de tehnologii pentru dispozitive mobile care îmbină software pentru securitate, analiza a datelor si dezvoltare de aplicaţii, cu servicii bazate pe tehnologia cloud şi pe expertiză avansată în domeniul tehnologiei pentru dispozitive mobile. Utilizând soluţiile IBM MobileFirst, companiile pot eficientiza totul, de la gestionarea dispozitivelor mobile ale angajaţilor până la crearea unei aplicaţii noi de comerţ care va transforma întregul model de afaceri.
Anunţul IBM are la bază experienţa companiei ca urmare a suportului acordat celor aproape 1000 de clienţi sa devina întreprinderi mobile şi să profite de miile de experţi în tehnologia dispozitivelor mobile şi de cele 270 de brevete în inovaţii wireless. În plus, IBM a efectuat 10 achiziţii importante în domeniul tehnologiei dispozitivelor mobile în ultimii 4 ani.
De asemenea, IBM a anunţat extinderea parteneriatului cu AT&T pentru a oferi dezvoltatorilor noi instrumente pentru a crea aplicaţii si servicii mai rapide, mai complexe pentru dispozitive mobile pentru clienţi. De exemplu, organizaţiile pot integra acum repede în aplicaţiile lor servicii de plată şi mesagerie.
Până în prezent, tehnica de calcul pentru dispozitive mobile a fost dominată de discuţii legate de noutăţile în materie de smartphone-uri, sisteme de operare, jocuri şi aplicaţii”, a declarat Robert LeBlanc, senior vice president, middleware software, IBM. „Dar intreprinderile nu au atins încă potenţialul real al afacerilor pentru dispozitive mobile. Aşa cum Internetul a transformat modalitatea în care facem tranzacţii bancare, rezervăm bilete pentru o vacanţă şi gestionăm serviciile de ingrijire a sanatatii, tehnica de calcul pentru dispozitive mobile transformă industriile. Deoarece aceste dispozitive au devenit parte integrantă a activităţilor noastre, afacerile sunt acum în mâinile clienţilor lor. IBM MobileFirst este conceput pentru a crea conditiile ca afacerea dispozitivelor mobile sa devina o realitate.”
Prin intermediul IBM MobileFirst, IBM oferă companiilor instrumentele esenţiale pentru a crea premizele ca noile oportunităţi de afaceri sa devina posibile cu ajutorul tehnologiei dispozitivelor mobile. Pentru a avea succes în adoptarea tehnologiei dispozitivelor mobile în scopul impulsionarii creşterii veniturilor, clienţii trebuie să aibă o strategie integrată pentru tehnologia dispozitivelor mobile, cloud, date de volum mare, afaceri sociale si securitate. Anunţurile IBM ajută clienţii să valorifice aceste tehnologii complexe pentru a stimula inovarea şi creşterea economică. Daegu Health College şi oraşul danez Eindhoven sunt primele exemple ale modului în care IBM îşi ajută clienţii să se transforme utilizând tehnologia dispozitivelor mobile.

Un portofoliu extins de soluţii pentru dispozitive mobile
Portofoliul IBM de soluţii pentru dispozitive mobile furnizează elemente-cheie ale unei aplicaţii şi ale unei platforme de date cu capabilităţi de management, securitate şi analiza necesare pentru întreprindere. În plus faţă de indeplinirea cerinţelor specifice tehnologiei dispozitivelor mobile, portofoliul asigura integrarea rapidă între serviciile sociale şi cele de cloud precum şi tehnologii back-end care securizează şi administrează procesele strategice de business. Aspectele cheie includ:
-Platforma IBM MobileFirst – Noile reactualizari includ capabilităţi extinse ale IBM Worklight pentru a simplifica instalarea. De asemenea, oferă capabilităţi sign-on pentru aplicaţii multiple. O nouă versiune beta a Rational Test Workbench pentru tehnologia dispozitivelor mobile contribuie la îmbunătăţirea calităţii şi rentabilităţii aplicaţiilor pentru dispozitive mobile.
-Securitatea IBM MobileFirst – IBM extinde soluţiile de acces la dispozitive mobile, bazate pe context, şi solutiile de testare a vulnerabilităţii aplicaţiilor, oferind suport pentru aplicaţiile care rulează pe Apple iOS cu cea mai recentă versiune AppScan.
-Administrarea IBM MobileFirst – Noile reactualizari pentru IBM Endpoint Manager includ suport îmbunătăţit pentru programele Bring Your Own Device (BYOD) şi standarde de securitate îmbunătăţite, aspecte foarte importante pentru organizatii guvernamentale şi pentru mediile reglementate.
-Analiza datelor IBM MobileFirst – IBM extinde soluţia Tealeaf CX Mobile pentru a oferi întreprinderilor o perspectivă mai clară referitoare la comportamentele dispozitivelor mobile, astfel încât ele să poată înţelege mai bine unde sunt necesare îmbunătăţiri şi să creeze experienţe consistente si de valoare inalta pentru consumatori în ceea ce priveşte utilizarea dispozitivelor mobile.
Pentru a oferi organizaţiilor flexibilitate maximă şi pentru a accelera adoptarea tehnologiilor de calcul pentru dispozitive mobile, aceste soluţii pot fi livrate si prin intermediul serviciilor gestionate in cloud.

Un set avansat de servicii pentru dispozitive mobile oferite clientilor
Întreprinderile adoptă revoluţia dispozitivelor mobile într-un ritm rapid. IBM are mii de experţi în tehnologia dispozitivelor mobile care ajută clienţii să înţeleagă cum se vor transforma industriile într-o lume mobilă, bazată pe angajamentele clienţilor din peste 12 industrii. Portofoliul IBM MobileFirst oferă servicii de mai multe tipuri pentru a ajuta clienţii să stabilească strategii pentru dipozitive mobile, sa proiecteze si sa implementeze proiecte pentru dispozitive mobile. Acestea includ:
-Strategia IBM MobileFirst şi Servicii de Proiectare – Clienţii pot accesa expertiza IBM pentru a crea o strategie pentru dispozitive mobile pentru angajaţi şi clienţi, precum şi competenţe cheie privind experienţele de proiectare oferite de IBM Interactive pentru a construi experienţe convingatoare in domeniul dtehnologiei dispozitivelor mobile. Noul Model IBM Mobile Maturity poate evalua modul în care o afacere progresează pe parcursul transformării într-o întreprindere mobilă, în timp ce noile Workshop-uri Mobile ajută clienţii să dezvolte aplicaţii, arhitecturi de infrastructură şi să acclereze progresul tehnologiei dispozitivelor mobile.
-Dezvoltarea IBM MobileFirst şi Servicii de Integrare – IBM oferă servicii care ajută organizaţiile să lanseze o infrastructură de tehnologie a dispozitivelor mobile şi să gestioneze portofolii de aplicaţii pentru dispozitive mobile şi medii BYOD. Enhanced Network Infrastructure Services pentru dispozitive mobile oferă strategia, optimizarea, integrarea şi managementul retelelor TI. Mobile Enterprise Services for Managed Mobility ajută la gestionarea şi securizarea smarthphone-urilor, a tabletelor şi a dispozitivelor din cadrul unei companii. Mobile Application Platform Management ajută la accelerarea implementarii infrastructurii de dispozitive mobile pentru a dezvolta aplicaţii mai uşor şi mai rapid.
Un set curpinzător de resurse mobile şi programe pentru Partenerii de Afaceri, dezvoltatori şi cadre universitare
Potrivit celui mai recent raport IBM Tech Trends, numai una din 10 organizaţii are competenţele necesare pentru a aplica efectiv tehnologii avansate precum tehnica de calcul pentru dispozitive mobile. Pentru a ajuta la depăşirea acestui deficit de competenţe, IBM ofera o serie de resurse pentru a ajuta ecosistemul sau de dezvoltatori, parteneri de afaceri şi cadre universitare să profite de oportunitatea tehnologiei dispozitivelor mobile şi să creasca abilităţile existente sau sa dezvoltele unele noi. De exemplu:
-Dezvoltatori – IBM anunţă astazi un parteneriat cu AT&T care va permite dezvoltatorilor să crească numărul aplicaţiilor pentru dispozitive mobile prin utilizarea IBM Worklight pentru a accesa API-urile AT&T în mediul cloud. Acum, dezvoltatorii au un alt instrument AT&T pentru a crea rapid şi uşor aplicaţii cu numeroase caracteristici, precum recunoaşterea vocală şi plăţile rapide.
De asemenea, IBM prezinta noi mijloace tehnice pentru developerWorks şi CodeRally, o comunitate de dezvoltare a jocurilor.
-Parteneri de Afaceri – Cu ajutorul Ready for IBM MobileFirst, Furnizorii Independenţi de Software (ISV) pot încorpora tehnologiile pentru dispozitive mobile în soluţiile lor, iar Software Value Plus ofera acum certificări pentru dispozitive mobile, workshop-uri şi stimulente pentru distribuitorii şi integratorii de sisteme.
-Cadre universitare – Pentru a contribui la formarea următoarei generaţii de dezvoltatori de tehnologii pentru dispozitive mobile, IBM oferă noi burse universitatilor pentru dezvoltarea curriculei. De asemenea, IBM Worklight este acum disponibil gratuit, atât pentru activitati in clase de studiu cât şi online pentru a ajuta studenţii şi cadrele universitare să dezvolte solutii pentru medii de dispozitive mobile.
IBM Global Financing, divizia de creditare şi leasing a IBM, poate ajuta companiile să se transforme uşor în întreprinderi mobile. Clienţii calificaţi pentru obţinerea unui credit pot profita de pachete de credit simple şi flexibile pentru a beneficia de portofoliul IBM MobileFirst – unele pachete începând de la 0% dobândă pentru 12 luni fără costuri directe – permiţând companiilor să achiziţioneze tehnologia şi serviciile esenţiale, cu o gestionare mai eficienta a fluxului de numerar.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite