Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

Conferinţa UE dedicată îmbunătățirii strategiilor de transfer de cunoștințe din Europa

28 Februarie 2013Reuniunea KTFORCE (13-15 martie 2013) își propune să reunească participanți din diferite regiuni ale UE, în vederea consolidării relației dintre birourile de transfer tehnologic și responsabilii locali și factorii naționali de decizie politică, prin schimbul de soluții, pentru a spori transferul de cunoștințe din regiunile partenere.
În circumstanțele economice actuale, care sunt definite de globalizare, durate de dezvoltare și cicluri de viață scurtate ale produselor, capacitatea de inovare este un factor de succes decisiv pentru competitivitatea întreprinderilor și, automat, a regiunilor. Un impact pozitiv major asupra performanțelor inovării poate fi observat prin încurajarea și sprijinirea proceselor implicate în transferul de cunoștințe.
"KTForce – Knowledge as a Value" este un proiect al Uniunii Europene derulat pe o durată de 30 de luni, proiectat pentru a difuza informații în întreaga Europă, cu scopul de a maximiza valoarea derivată din procesele implicate în transferul de cunoștințe. Scopul echipei de proiect KTForce este de a contribui la îmbunătățirea politicilor de inovare regionale. Acestea se concentrează pe trei domenii principale ale transferului de cunoștințe, cum ar fi: licențe de tehnologie, antreprenoriat, creare de spin-off-uri și relația universitate-industrie.

KTForce se bazează pe o structură care combină transferul de tehnologie operațională din șase regiuni europene diferite, care se află în strânsă cooperare cu cele mai multe din autoritățile operaţionale locale și regionale. Scopul este de a asigura traducerea perfectă a noilor cunoștințe dobândite ȋn timpul derulării proiectului în noi politici de inovare relevante și eficiente.
Unul dintre domeniile-cheie ale transferului de cunoștințe este promovarea sistematică a proiectelor spin-off regionale. De aceea, Centrul pentru Producţie ȋn Inginerie și Organizare - CIMTT - de Universitatea Tehnică Dresda, Germania, are plăcerea să invite participanții la proiect și oaspeții la seminarul tematic: "Promovarea spiritului antreprenorial în cadrul universităților". Acest eveniment se concentrează pe impactul proceselor spin-off asupra universităților, posibilitățile de educare a potențialilor antreprenori în cadrul universităților, precum și sprijinul financiar și non-financiar pentru spin-off-uri. Participanții vor avea ocazia de a se implica în discuții constructive și de a-și ȋmpărtăși experiențele lor din diferite zone și din regiuni. Mai mult decât atât, ei vor avea șansa de a afla informații noi privind acest aspect în timpul vizitelor de studiu și de a se întâlni cu alţi membri ai Gründungsschmiede și Hightech-Startbahn. Ambele instituții acoperă zona de sprijin antreprenorial și sunt strâns asociate cu universitățile locale. De asemenea, ȋn completarea programului, se vor include exemple de succes locale de tip start-up-uri precum ZigPos și Apus.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite