Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cluj IT Cluster organizează Innovation Days

04 Martie 2013



Cluj IT Cluster, unul dintre cele mai importante clustere în domeniul IT la nivel naţional, va organiza în perioada 20-21 martie, la Cluj-Napoca, primul eveniment regional cu participare internaţională din domeniu, Cluj IT Innovation Days. La eveniment vor participa atât membrii clusterului inovativ IT, respectiv 23 de companii IT, 2 universităţi clujene recunoscute ca fiind printre cele mai prestigioase din ţară, instituţii publice şi organizaţii catalizator, dar şi reprezentanţi ai Guvernului României, delegaţi ai ambasadelor străine şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Cluj IT Innovation Days este primul eveniment de amploare pe care îl desfăşurăm la Cluj-Napoca, la doar 6 luni de la înfiinţarea clusterului, şi ne propunem ca pe viitor să organizăm anual acest eveniment pe plan local, precum şi să participăm la evenimente internaţionale similare. Ne dorim să promovăm Clujul ca un hub IT de importanţă regională, care să fie recunoscut pentru produse inovative şi servicii IT cu valoare adăugată”, a explicat Alexandru Tulai, Preşedintele Consiliului Director Cluj IT Cluster.
Evenimentul Cluj IT Innovation Days este organizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj şi Camera de Comerţ Americană în România (American Chamber of Commerce in Romania), cu scopul de a consolida comunitatea IT locală şi de a facilita dezvoltarea legăturilor cu parteneri de afaceri internaţionali, în condiţiile în care mai mult de 80% din activitatea companiilor de IT din Cluj este reprezentată de furnizarea de servicii către ţările vestice, cu precădere Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, dar şi către Ţările Scandinave, China şi Japonia.
De asemenea, evenimentul se doreşte a fi un forum care să faciliteze stabilirea de parteneriate şi identificarea unor potenţiali investitori pentru proiectele clusterului, unul dintre acestea fiind Cluj IT Innovation City, un proiect de dezvoltare urbană integrată care va reuni în acelaşi perimetru peste 20.000 de specialişti IT în următorii 20 de ani.
La evenimentul Cluj IT Innovation Days cei interesaţi au ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii companiilor de IT din Cluj şi să afle mai multe detalii despre proiectele de cercetare-dezvoltare derulate în colaborare cu universităţile clujene. În plus, vom discuta despre ce oportunităţi de parteneriate public-private putem realiza la Cluj, precum şi detalii despre cum investitorii interesaţi pot beneficia de suport din partea Guvernului României, pentru accelerarea investiţiilor în proiectul Cluj IT Innovation City”, a adăugat Alexandru Tulai.
În total, în cele două zile ale evenimentului sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi din ţară şi străinătate.
În prima zi a evenimentului, la deschiderea oficială a Cluj IT Innovation Days organizată la Hotel CITY Plaza, sunt aşteptaţi, alături de reprezentanţi ai mediului de afaceri, reprezentanţi ai instituţiilor publice locale, reprezentanţi ai Guvernului României şi ai mediului universitar, precum şi delegaţi ai misiunilor diplomatice la Bucureşti.
În a doua zi a evenimentului vor fi organizate workshopuri în cadrul secţiunii IT Community – Business, care se adresează managerilor de companii de IT din Cluj şi din alte centre de profil din regiune, directorilor de IT din firmele clujene din diverse domenii şi specialiştilor în Business Development. De asemenea, în cadrul secţiunii IT Community – Technology, specialişti IT vor susţine prezentări tehnice care se adresează atât studenţilor de la facultăţile de profil cât şi profesioniştilor din cadrul companiilor specializate în dezvoltare software.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite