Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

HP își extinde portofoliul de soluții pentru infrastructura convergentă

07 Martie 2013



Portofoliul HP Converged Infrastructure este unul dintre cele mai performante în domeniul implementării și administrării infrastructurilor de mari dimensiuni. HP a livrat peste 8 milioane de porturi de conexiune virtuală, a emis peste 7 milioane de licențe HP Insight Management, a livrat peste 40 de petabiți de stocare blade și peste 50 de milioane de port-uri switch și a ajuns la un total de aproximativ 900 de clienți HP CloudSystem.(1) În plus, HP a dominat piața în ceea ce privește volumele de livrări și veniturile obținute pe segmentul de servere blade timp de 24 de trimestre consecutive.(2)
Soluțiile HP Converged Infrastructure sunt singurele care oferă clienților o abordare deschisă, eterogenă și bazată pe standardele din industrie, care integrează servere, echipamente pentru stocare și networking și software pentru administrare.
Noua soluție HP BladeSystem livrează economii record pentru centrele de date
Virtualizarea le oferă organizațiilor beneficii semnificative. Conform cercetărilor Gartner, în 2016 82% dintre încărcările de lucru de pe servere vor rula în medii virtuale (3), ceea ce ar putea duce la creșterea complexității administrării și a costurilor operaționale.
Noile structuri HP BladeSystem c7000 Platinum, elemente cheie ale portofoliului HP ProLiant, asigură îmbunătățirea semnificativă a performanței, eficienței și disponibilității resurselor în mediile cloud și virtualizate. În urma implementării, organizațiile pot economisi până la 68% pentru costurile operaționale pentru centrele de date.(4) Soluția HP BladeSystem c7000 Platinum este prevăzută cu noul switch SX1018 HP Ethernet, care asigură cea mai scăzută latență între porturi, performanță neegalată de niciun alt switch blade disponibil pe piață, și care este de peste patru ori mai rapid decât switch-urile anterioare.(5,6) De asemenea, HP este prima companie în industrie care asigură posibilitatea descărcării a 40GB per server blade aproape în timp real. Rezultatul este o interfață de rețea ideală pentru sisteme performante sau aplicații pentru servicii financiare.
De asemenea, HP a introdus noile servere blade HP ProLiant WS460c Generation 8 (Gen 8), singura infrastructură de tip blade care suportă soluții virtualizate cu grafică 3D de mare densitate și opt unități de procesare grafică per server blade. Serverul HP WS460c suportă de patru ori mai mulți utilizatori per gazdă blade, asigurând o diminuare a costurilor cu până la 60% per utilizator în comparație cu generația anterioară.(7,8)
Inovațiile HP accelerează tranziția la arhitectura modernă de stocare
Imprevizibilitatea creșterii volumelor de date și a presiunii încărcării de lucru îi obligă pe clienți să-și actualizeze arhitecturile de stocare tradiționale. Tranziția la arhitecturile de stocare moderne și scalabile reprezintă o oportunitate de miliarde de dolari pentru partenerii de distribuție.
Soluția HP StoreVirtual Storage oferă un tip nou de stocare, definită prin software, care este livrată ca software pentru aplicații de stocare virtuală (în engl. „virtual storage appliance”, VSA) sau ca aplicații de stocare convergentă („converged storage appliance ”, CSA) pe echipamente hardware HP ProLiant. HP livrează de mai mult de 7 ani soluții de tip VSA, distribuind peste 150.000 de asemenea sisteme VSA la nivel global.
HP a anunțat două noi sisteme HP StoreVirtual Storage, bazate pe tehnologii HP ProLiant Gen8, care îi ajută pe clienți să accelereze și să profite de adoptarea stocării definite prin software. Sistemele HP StoreVirtual Storage îmbunătățesc atât productivitatea, cât și eficiența implementării virtualizării afacerilor și livrează performanță și capacitate aproape duble în comparație cu modelele anterioare.
În plus, HP StoreSystem, noua soluție de stocare de talie medie exclusivă pentru partenerii de distribuție, combină sistemele HP 3PAR StoreServ Storage și HP StoreOnce Backup, care sunt preconfigurate pentru implementări rapide. Soluția HP StoreSystem oferă un sistem unic de stocare primară de tip block-and-file care asigură protecția informațiilor și care include toate suitele de platforme HP 3PAR și software VMware pentru a maximiza eficiența și agilitatea clienților.
Soluțiile HP Technology Services simplifică, integrează și automatizează infrastructura convergentă
Portofoliul HP Technology Services oferă experiența HP Proactive Insight, care le permite clienților atât să ia măsuri proactive, cât și să automatizeze și să administreze sarcinile, ceea ce conduce la
prevenirea problemelor și câștiguri medii de 32,000 de dolari per 100 de utilizatori generate prin productivitate.(9)
Experiența HP Proactive Insight începe cu soluția HP Proactive Care, care asigură evitarea proactivă a problemelor și accesul direct la expertiza tehnică avansată. Serviciul este susținut prin suport inovator și tehnologii de administrare, inclusiv prin HP Insight Online – cel mai amplu portal de administrare bazat pe cloud – și componenta HP Insight Remote Support, care monitorizează de la distanță servere, sisteme de stocare și rețele. Astfel, clienții pot mări productivitatea utilizatorilor și obține randamentul investițiilor în servicii în decurs de 30 de zile sau mai puțin.(9)
Inovațiile HP livrează singura soluție completă de rețelistică din industrie adaptată programelor BYOD
Până în 2016, două treimi din forța de muncă va deține telefoane inteligente, iar 40% dintre aceștia vor folosi dispozitivele mobile.(10) Cu toate acestea, tehnologia tradițională din prezent necesită două rețele separate pentru a susține conexiunea wireless și wired, ceea ce generează complexitatea operațională și provocări pentru securitate.
HP a lasat singura soluție competă din industrie adaptată inițiativelor BYOD (în engl. „bring your own device”) care câștigă tot mai mult teren. Soluția livrează atât administrare unificată wireless și wired, cât și platforme pentru comutarea între cele două tipuri de conectivitate, care creează o rețea unică pentru conectivitatea wireless și wired.
De asemenea, inovațiile în materie de soluții de rețelistică de la HP includ funcționalități pentru integrarea și provizionarea dispozitivelor printr-o singură aplicație de administrare, securitatea automatizată cu tehnologia rețelelor definite prin software și servicii de conectivitate mobilă care extind beneficiile oferite clienților prin arhitectura HP FlexNewtork.
Noua serie de switch-uri HP 2920 care permite operarea cu protocolul OpenFlow accelerează transferul de date cu până la 45% și mărește performanța cu până la 100%, asigurând dublarea scalabilității rețelei în comparație cu infrastructura tradițională.(11) În plus, noul switch HP 830 Unified/WLAN elimină până la 50% necesitatea achiziționării de dispozitive tradiționale de acces la rețea, inclusiv switch-uri și controllere, fiind capabil să susțină până la 1.000 de dispozitive wireless.(12)
HP oferă soluțiile HP FlexNetwork and Validation și serviciile HP Wireless LAN Lifecycle pentru a-i ajuta pe clienți să creeze o infrastructură optimizată și scalabilă pentru conectivitatea de tip wired și wireless. Aceste serviciii asigură design-uri de nivel înalt și configurații pentru dispozitive validate și intraoperabile și bazate pe arhitecturi HP FlexNetwork de referință.

(1)Pe baza calculelor interne realizate de HP.
(2)Conform raportului “Worldwide Quarterly Server Tracker, Q3 CY2012” publicat de IDC in noiembrie 2012.
(3)Conform studiului “Forecast Analysis: x86 Server Virtualization, Worldwide, 3Q12 Update”, publicat de Gartner în noiembrie 2012.
(4)Conform “Business Value of Blade Infrastructures,” nr. 227508R2, document de tip „white paper” sponsorizat de HP și publicat de IDC în decembrie 2012.
(5)Conform calculelor interne realizate de HP pe baza datelor înregistrate în ianuarie 2013. Comparație între switch-ul HP 6120XG cu lațime de bandă pentru trafic up/down de 240 Gb și switch-ul HP SX1018 cu 1.360 Gb disponibili. HP oferă lațime de bandă up/down de 5,6 ori mai mare.
(6)Conform calculelor interne realizate de HP pe baza datelor înregistrate în ianuarie 2013, care arată că switch-ul HP SX1018 atinge un timp de răspuns de 250 de nanosecunde, comparativ cu timpul de răspuns de 1 milisecundă al modelelor anterioare.
(7)Conform calculelor interne realizate de HP pe baza datelor înregistrate în ianuarie 2013 care arată o creștere de 4 ori a capacităților de procesare grafică ale stației NVIDIA Quadro 3000M în același spațiu, comparativ cu generația anterioară de servere HP WS260c.
(8)Conform calculelor interne realizate de HP pe baza datelor înregistrate în ianuarie 2013. Comparație cu generația anterioară de servere HP WS260c.
(9)Conform “The Business Value of the HP Proactive Insight Experience”, No. 239199, document white paper sponsorizat de HP și Intel și publicat de IDC în ianuarie 2013.
(10)Conform studiului “The Nexus of Forces Changes Everything: Gartner Symposium/ITxpo 2012 Keynote,” ID:G00246019, publicat de Gartner în data de 10 ianuarie 2013.
(11)Conform cercetării “HP 2920 Switch Series: Competitive Performance, Power Consumption and TCO Evaluation versus Cisco Catalyst 2960-S and Cisco 3750-X Series,” realizate de organizația de certificare Tolly Group și publicată în februarie 2013.
(12) Pe baza testelor interne realizate de HP.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite