Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

De ce eșuează proiectele software și cum le putem face de succes

27 Martie 2013




Testare inadecvată

Atunci când echipa este supusă presiunii din ce în ce mai mari de livrare a proiectului, cel mai mult are de suferit procesul de testare, care este lăsat pe ultima sută de metri. Cel mai adesea, produsul rezultat este plin de erori, lăsând clientul nemulțumit în final.

Soluția: Efectuați teste pe parcursul întregului ciclu de dezvoltare, testând fiecare modul sau componentă pe măsură ce sunt finalizate. Astfel, la sfârșitul ciclului de dezvoltare trebuie să mai realizați doar testele de integrare.

Testarea în mediul de producție

Specialiștii spun că extrem de multe organizații testează produsele în propriul mediu de producție. Aceasta este o strategie cu un grad de risc ridicat, care poate cauza breșe de securitate și afectarea mediului de producție.

Soluția: Elaborarea unui proces de asigurare a calității produselor și lansarea de noi produse software. Asigurarea pentru etapele de testare a unui mediu separat de cel de producție.

Lipsa controlului de calitate

Adesea, din graba de a livra produsul software, are de suferit calitatea acestuia. Produsul are defecte, iar implementările pot fi incomplete. Toate acestea implică retușuri ulterioare, ceea ce se traduce prin timp pierdut și clienți nemulțumiți.

Soluția: Alocați-vă timp pentru verificarea calității produsului și a documentației, înainte de lansarea software-ului.

Neconformitatea cu standardele industriei

Proiectul software pe care îl derulați trebuie să fie conform cu standardele industriei pentru a asigura accesibilitatea, portabilitatea, robustețea și diminuarea problemelor în viitor. Organizații precum ISO (International Organisation for Standardisation) și W3C (World Wide Web Consortium) au elaborat standarde deschise, care, dacă sunt utilizate, se pot dovedi de un real ajutor.

Soluția: Introduceți standarde pentru proiectele pe care le desfășurați. Identificați elementele care funcționează și cele care nu funcționează și apoi faceți modificări. Verificați și actualizați standardele în mod regulat.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite