Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Urgent Curier creşte eficienţa operaţiunilor din teren prin implementarea unei soluţii de imprimare mobilă

27 Martie 2013



Total Technologies a lansat pe piaţa din România, la începutul lui 2012, noile imprimante termice din clasa compactă Intermec PR2 şi PR3, ce s-au impus rapid ca lideri în categoria semi-rugged datorită calităţii construcţiei şi popularităţii câştigate de modelele anterioare full-rugged.

Depăşirea vânzărilor estimate de Intermec a avut la bază cererile venite din partea companiilor în căutarea unei soluţii de printare în teren, sensibile faţă de preţ şi dornice de un raport optim între efortul depus de lucrător şi satisfacţia clientului. Organizaţiile aflate în cautarea unor imprimante compacte, uşor de utilizat, însoţite de serviciile şi suportul unui partener local cu experienţă bogată în furnizarea de contracte de service şi suport, au identificat în PR2/PR3 echipamentul potrivit propriilor soluţii mobile.

Noile imprimante au fost proiectate cu un scop clar: realizarea celor mai compacte şi uşoare imprimante din clasa semi-rugged (durabile) fără a compromite rezistenţa sau performanţa în teren. Lăţimea hârtiei ce poate fi tiparită este de 2 inch (58 mm) pentru PR2, respectiv 3 inch (80 mm) pentru PR3. Rezoluţia de 203 DPI şi viteza de 3 inch/secundă sunt valabile pentru ambele modele, iar după analiza ofertei curente din piaţă putem afirma că sunt cele mai rapide imprimante mobile disponibile în acest moment. Ca interfaţă de comunicare se poate alege între: Bluetooth v2.0 Class II, IrDA şi Wireless 802.11b/g. Întreaga imprimantă este protejată de o carcasă sigilată IP42 împotriva apei şi prafului, rezistentă la căzături de la 1,2 metri, iar împreună cu electronica de ultimă generaţie permite operarea între 10o C şi 50o C.

Beneficiile imprimării mobile îşi au bazele în posibilitatea de a înmâna pe loc clienţilor documente precum: chitanţe de livrare, formulare de comandă şi facturi. Tipărirea acestor documente în momentul vizitei la client asigură îmbunătăţirea acurateţii, reducerea birocraţiei în back office şi accelerarea ciclului încasărilor. Valoarea câştigată de companiile ce utilizează tipărirea mobilă depinde şi de imprimanta aleasă. De exemplu, hârtia folosită în imprimantele termice costă cu aproximativ 50% mai puţin decât hârtia auto-copiativă şi ribonul folosit în imprimantele matriciale. Datorită hârtiei tipărite, rezistentă la arhivare peste 10 ani, şi datorită posibilităţii luării imprimantei „la purtator” în locaţia clientului, tot mai multe companii se orientează exclusiv către soluţii mobile termice.



În cadrul Urgent Curier, imprimantele PR3 sunt utilizate pentru tipărirea chitanţelor şi facturilor la client. Astfel, se înregistrează o scădere semnificativă a timpului petrecut la client (sub două minute) şi implicit creșterea numărului de clienți vizitaţi pe zi. De asemenea s-a redus birocraţia în back office.

Liderul celor mai moderne soluţii de curierat din România, Urgent Curier, a inovat de-a lungul timpului, venind în întâmpinarea necesităţilor agenţilor economici cu soluţii de mare utilitate.

În 2011 Urgent Curier a lansat o soluţie software modernă - platforma Urgent Online - ce permite accesul uşor la informaţie şi la serviciile Urgent Curier pentru utilizatorii casnici, precum şi integrări software complexe oferite gratuit firmelor pe care le deserveşte (magazine online, sisteme de tip ERP şi alte sisteme proprietare).

În 2012, Urgent Curier a achiziţionat şi a instalat o modernă bandă de sortare colete cu o capacitate între 7.000 şi 10.000 colete/oră, cu 5 benzi de încărcare şi 40 de tobogane pe care coboară coletele pe zone/oraşe.



În ianuarie 2013, Urgent Curier și-a inaugurat noul sediu logistic, situat în Măgurele (Ilfov), acolo unde se află inima operațiunilor de descărcare, sortare, rutare şi încărcare colete pentru cele 5500 de localităţi din ţară pentru care Urgent Curier nu percepe kilometri suplimentari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite