Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Vodafone România a lansat Centrul Regional de Operaţiuni de Reţea „Danubius“

28 Martie 2013



Vodafone România a anunţat deschiderea, la Bucureşti, a Centrului Regional de Operaţiuni de Reţea „Danubius“, care deserveşte mai multe divizii Vodafone din Europa cu activităţi de monitorizare şi gestionare a incidentelor de reţea, pentru serviciile de voce şi date.
Începând din iulie 2011, Centrul Danubius a asigurat, progresiv, servicii pentru 4 reţele: Vodafone România, Vodafone Italia, Vodafone Grecia şi Vodafone Germania. În următoarele două săptămâni, alte 3 reţele Vodafone vor fi incluse în activitatea Centrului Regional din România: Vodafone Olanda, Vodafone Cehia şi Vodafone Albania.
Echipa Centrului Danubius este formată din 250 de ingineri români care asigură o varietate de operaţiuni specifice, pentru cele 7 divizii Vodafone: monitorizarea reţelelor 2G/3G/4G, gestionarea incidentelor de reţea, dispecerizarea alarmelor din teritoriu, escaladarea problemelor către linia a doua de suport şi interacţiunea cu echipele locale de suport tehnic. Peste 200 de aplicaţii active sunt folosite în fiecare zi de către angajaţii
Centrului, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Numărul total de clienţi care comunică în cele 7 reţele Vodafone monitorizate din Centrul Regional din Bucureşti este de 90 milioane.
„Alegerea României pentru operarea acestui Centru Regional Vodafone este o realizare extraordinară, care ne onorează şi confirmă potenţialul uman şi tehnologic al ţării. Reţeaua Vodafone România a devenit un punct de reper în excelenţă tehnologică, atât la nivel european, în cadrul Vodafone Group, cât şi în România, aşa cum au arătat-o numeroasele certificări independente pe care le-am obţinut de-a lungul timpului. Succesul nostru se datorează unei echipe tehnice talentate, recunoscute pentru standardele ridicate de profesionalism şi pentru dorinţa de a inova“, a spus Inaki Berroeta, Preşedinte & CEO Vodafone România.
„Am deschis Centrul Danubius în iulie 2011, când am început să monitorizăm operaţiunile de reţea ale Vodafone România şi Vodafone Italia, urmate apoi de Vodafone Grecia şi Vodafone Germania. Începând cu 1
aprilie 2013, alte 3 reţele Vodafone vor fi adăugate activităţii centrului din Bucureşti, ceea ce înseamnă că acesta va asigura buna funcţionare a reţelelor Vodafone din 7 ţări. Suntem foarte mândri că echipa de Tehnologie din Vodafone România a fost învestită cu o responsabilitate atât de mare, care îi confirmă valoarea“, a spus Giovanni Chiarelli, Chief Technical Officer Vodafone România.
Centrul Danubius este localizat în două sedii tehnice din Bucureşti – Pipera şi Avrig – şi dispune de o infrastructură solidă, specifică acestei activităţi, care include: generatoare electrice de urgenţă, reţea de transmisiuni alternative (prin PBX, mobil, satelit şi Internet), precum şi un sistem ridicat de securitate pentru transmisiile de date. În termeni tehnici, Centrul Danubius conectează peste 100.000 de linii radio, 1.500 de centrale de control a staţiilor radio, peste 100.000 de noduri de acces şi 11.000 de multiplexoare. Dotarea tehnică şi amenajarea Centrului Danubius au fost realizate în urma unei investiţii semnificative.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite