Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Domeniu >> Categorie >> Tip Continut

Volksbank România alege IBM pentru relocarea infrastructurii IT

02 Aprilie 2013



Volksbank România, una dintre cele mai importante bănci din România, a anunţat astăzi că va reloca infrastructura IT în IBM Managed Data Center. Ca urmare a acestei relocări, Volksbank va fi capabilă să se adapteze cerinţelor mediului de afaceri aflat în continuă schimbare şi să protejeze datele şi operaţiunile băncii de la orice perturbaţii.
În timp ce Volksbank doreşte să transforme experienţele sale cu clienţii şi să-şi extindă soluţiile bancare, operaţionalitatea infrastructurii IT trebuie să fie asigurată şi protejată continuu de eventualele întreruperi şi dezastre.
Volksbank a optat pentru relocarea infrastructurii de backup în IBM Managed Data Center pentru a putea beneficia de soluţia de recuperare a datelor în caz de dezastru cu o indisponibilitate a funcţionării sistemelor minimă, costuri predictive pentru următorii ani şi costuri minime pentru extinderea infrastructurii. Printre beneficii se numără disponibilitatea extinsă pentru aplicaţiile de banking şi capabilitatea de a adopta noi tehnologii.
“Companiile din domeniul bancar au nevoie de soluţii optime pentru a accelera inovarea şi creşterea eficienței operaționale”, a declarat Valeriu Nistor, Country Director, IBM România. „Serviciile oferite prin intermediul IBM Managed Data Center, permit de asemenea gestionarea eficientă şi rapidă a volumelor mari de date şi extragerea informaţiilor relevante pentru luarea celor mai bune decizii de business.”
Pe parcursul contractului, Volksbank va utiliza serviciile IBM de găzduire şi comunicaţii de date, serviciile de relocare şi managementul proiectelor.
“IBM a oferit cel mai bun pachet de soluţii, esențial pentru necesitățile noastre curente și estimările de creștere”, a declarat Bogdan Pipernea, CIO, Volksbank România. “Cele mai inovatoare elemente ale acestui parteneriat sunt reprezentate de designul soluţiei de recuperare în caz de dezastru şi de serviciile de comunicaţii de date de înaltă performanţă, capabile să replice activ datele între site-ul primar şi site-ul rezervă. Considerăm în acest moment o colaborare pe termen lung care să includă schimbarea rolului noului data center din locația de Disaster Recovery, în locația principală.
IBM Managed Data Center oferă o gamă largă de servicii clienţilor săi, precum găzduire de echipamente IT, servicii de cloud privat şi servicii de management al sistemelor IT, împreună cu servicii adiţionale privind continuitatea business-ului, back-up şi recuperare în caz de dezastru. IBM va furniza companiei Volksbank o suită completă de servicii IT prin intermediul unui mediu robust, în timp util, cu costuri reduse pentru a permite companiei să satisfacă nevoile de business actuale şi viitoare şi pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa operaţională.
Din 2010, IBM România operează unul dintre cele mai moderne Centre de Date din Sud-Estul Europei. IBM Managed Data Center din România oferă clienţilor săi o varietate largă de servicii, cum sunt facilităţile de găzduire a echipamentelor IT, IaaS (Infrastructure as a Service), PaaS (Platform as a Service), cloud computing, business continuity şi data backup. Având la bază aceste facilităţi, compania este capabilă să ofere o infrastructură IT ce include servicii hardware cu capacități performante de procesare, stocare de date la cerere, back-up pe hard-disk și bandă, virtualizare, sisteme de operare, servicii de securitate, monitorizare și management



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite