Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Comisia Europeană alege HP ca furnizor de servere de inaltă disponibilitate

02 Aprilie 2013



Hewlett-Packard B.V.B.A/SPRL din Belgia a anunțat faptul că, în urma licitației deschise DIGIT/R2/PO/2011/038 — Mainframe data servers III, Comisia Europeană a ales serverele HP Integrity și întreg mediul de operare asociat bazat pe sistemul de operare HP-UX 11iV3, pentru aplicaţiile critice ale Uniunii Europene care deservesc multiple ţări şi regiuni, inclusiv aplicațiile care presupun prelucrarea intensivă a bazelor de date și a altor medii critice.
Conform termenilor înscriși în contractul cadru (DI/07/120), instituțiile, agențiile și organismele participante ale Uniunii Europene vor putea utiliza noile servere HP Integrity bazate pe procesoare Intel® Itanium®, ce rulează sistemul de operare HP-UX 11i v3.
Una dintre etapele evaluării tehnice a presupus derularea unor teste de referință în Centrul de Performanță HP pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), din Böblingen, Germania. Conform criteriilor de atribuire publicate în documentul care stabilește condițiile licitației, oferta HP a reprezentat cea mai bună soluție din punct de vedere al raportului calitate-preț.
„Nevoia de sisteme de mare disponibilitate a crescut pe fondul extinderii aplicațiilor de cloud computing, a celor care operează cu volumele uriașe de date nestructurate, ca și a aplicaţiilor destinate dispozitivelor mobile”, a spus Ric Lewis, Vicepreședinte și General Manager interimar, Business Critical Systems, HP. „Serverele HP Integrity cu mediul de operare HP-UX vor permite autorităților contractante să continue implementarea în siguranță a soluțiilor „mission-critical” în condițiile unui nivel ridicat de siguranță, performanță și eficiență.”(1)
De asemenea, alături de serverele de înalta disponibilitate HP Integrity, HP va furniza echipamente asociate, inclusiv soluții software. În plus, portofoliul HP Technology Services va asigura servicii și suport, inclusiv mentenanță și servicii profesionale.
Serverele HP Integrity și mediul de operare HP-UX fac parte şi din portofoliul „HP Converged Infrastructure”, care simplifică și unifică infrastructura IT printr-un portofoliu comun și modular de sisteme de tip „mission-critical”, concepute pentru a oferi un grad mare de disponibilitate, scalabilitate și flexibilitate pentru cele mai solicitante încărcări de lucru ale organizațiilor.
Serverele HP Integrity sunt diponibile pentru instalare atât în locațiile Comisiei Europene și Parlamentului European din Buxelles și Luxemburg, cât și în sediile Centrului Comun de Cercetare din Belgia, Germania, Italia, Olanda și Spania. De asemenea, o serie de alte instituții localizate pe teritoriul diverselor state membre ale Uniunii Europene vor putea beneficia de aceste noi sisteme de tip „mission-critical”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite