Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Aplicatiile complexe de proiectare ajuta companiile sa se redreseze mai bine dupa criza

02 Aprilie 2013



Intr-o economie globala foarte competitiva in care companiile producatoare de echipamente industriale se lupta sa se diferentieze, unele dintre ele au reusit sa devina mult mai profitabile folosind tehnologii avansate de proiectare, este concluzia unui studiu elaborat de Tech-Clarity, la solicitarea companiei Autodesk.
Conform studiului, unii producatori au beneficiat mai mult in acesti doi ani de revenirea economiei mondiale. Daca, in medie, toti producatorii de echipamente industriale au reusit sa creasca atat veniturile cat si profitabilitatea in ultimii doi ani, exista insa un numar de companii care au crescut mult peste media industriei. Aceste companii din top au reusit sa:
•isi sporeasca veniturile de 2,2 ori mai mult decat media
•sa creasca profitabilitatea de 2,4 ori mai mult decat media
A creste de doua ori mai repede decat competitia este un obiectiv suficient de puternic pe care si companiile romanesti din domeniul productiei au inceput sa il evalueze in anii de criza. Cele care au implementat solutii precum Autodesk Product Design Suite sau Plant Design Suite, au obtinut un grad ridicat de eficientizare a fluxului de lucru, o crestere de productivitate chiar si de 40%, fiind capabile totodata sa isi planifice mult mai bine productia”, spune Cristina Anton, Autodesk Business Manager GECAD NET.
In studiul Tech-Clarity, diferenta care a propulsat unele companii in top tine de modul in care au implemetat strategii avand abordari precum:
•utilizarea designului modular
•utilizarea tehnicilor de design de platforma
•folosirea designului bazat pe reguli.
Studiul mai arata ca, pentru a isi majora performantele, majoritatea companiilor din varful topului au apelat la procese si instrumente tehnologice avansate, ceea ce poate fi un ghid foarte bun pentru alti producatori industriali, inclusiv din Romania, care vor sa isi vada veniturile si profitabilitatea crescand mai accelerat.
Daca majoritatea companiilor participante la studiu folosesc solutii de proiectate asistata 3D (84%) si 2D (63%), cele din varful clasamentului au investit in aplicatii mai avansate de simulare si automatizare. Mai mult, aceste companii utilizeaza instrumente avansate de sporire a productivitatii intr-un ritm mai mare decat companiile din partea de jos a clasamentului. Spre exemplu, 49% din companiile din top folosesc aplicatiile de simulare, fata de numai 27% dintre companiile situate mai jos in clasament. Aceste aplicatii avansate le ajuta sa evalueze mai bine, intr-un mediu simulat, performantele unui produs proiectat. Astfel au sansa de a obtine un produs cu performante optime din prima incercare, fara sa mai fie nevoie de ajustari.
32% dintre companiile cele mai performante din studiul mentionat sunt dornice sau au utilizat aplicatii pentru automatizarea proiectarii si cele de tip configurator, versus 22% in cazul celor mai putin performante. Aplicatiile de automatizare le-au ajutat pe unele dintre ele sa ajunga la performante de tipul “6000 de parti componente, nou proiectate, pe saptamana, fara interventie umana”, dupa cum declara un producator de echipamente pentru industria alimentara si de bauturi.
Folosirea acestor aplicatii avansate pentru automatizarea proiectarii produselor au ajutat companiile sa isi configureze mult mai corect preturile. Astfel, daca firmele din partea medie si de jos a clasamentului au raportat in medie o acuratete de 13% a preturilor, cele din top au avut o acuratete de 7% datorita proceselor de proiectare a productiei mult mai bine reglate.
Daca majoritatea tehnologiilor obisnuite au avut un impact similar la nivelul tuturor companiilor, cele clasate in varful ierarhiei s-au distins prin utilizarea intr-o proportie mai mare a:
• instrumentelor de simulare
• instrumentelor de configurare a produselor sau de design automatizat
• aplicatiilor de Product Lifecycle Management (PLM)
• aplicatiilor de simulare a planului unei fabrici (planul fizic, amplasarea)
Studiul Tech-Clarity a investigat strategiile de afaceri, provocarile si realizarile, procesele si tehnologiile care au stat la baza evolutiei acestor companii in ultimii doi ani, dar si cum au influentat toti acesti factori indicatorii financiari ai companiilor cercetate. Obiectivul studiului a fost de a identifica care au fost cele mai bune practici si care au fost factorii care au condus la cea mai buna profitabilitate. Rezultatele sunt bazate pe raspunsurile primite din partea a 378 de companii producatoare de echipamente industriale, din intreaga lume.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite