Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

ASiS ERP sprijina activitatea diviziei de leasing operational a Bancii Transilvania

08 Aprilie 2013BT Finop Leasing, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, a ales sa implementeze sistemul de management integrat ASiS pentru gestionarea flotei de masini ale clientilor sai si pentru un control mai eficient al operatiunilor de leasing pe care le desfasoara.
Avand ca obiectiv prioritar intarirea prezentei Bancii Transilvania in domeniul leasingului si oferirea de servicii integrate cu alte divizii din cadrul grupului, BT Finop realizeaza activitati care se pot rezuma simplu, in cateva cuvinte, la leasingul operational full-service. Membra a Grupului Bancii Transilvania inca din 2006, aceasta compania s-a dezvoltat an de an si si-a diversificat oferta de servicii astfel incat in prezent se adreseaza tuturor categoriilor de companii. La BT Finop pot fi finantate si gestionate flote de masini pentru companii multinationale, banci, societati de asigurare, firme de distributie, transport, inchiriere autoturisme, etc, dar chiar si pentru firme mici.
La acest nivel al activitatii, se impunea alegerea unei solutii informatice complete care sa se focuseze asupra domeniului specific al leasingului operational si al managementului de flote. Solutia aleasa a fost ASiS ERP datorita experientei companiei Alfa Software privind dezvoltarea si implementarea aplicatiilor integrate de leasing si administrare parc auto (ASiS.MM – Management Masini), dar si datorita disponibilitatii crescute de adaptare si configurare a aplicatiilor ASiS pe specificul activitatii BT Finop.
Configurarea aplicatiilor ASiS pe cerintele BT Finop presupune un efort sustinut al echipei de programare si implementare Alfa Software, dar speram intr-un parcurs rapid si in respectarea termenele stabilite de comun acord pentru darea in exploatare a sistemului ASiS. In final, cei de la BT Finop vor beneficia de un sistem performant, perfect adaptat specificului lor de activitate si de tehnologie de prima clasa.” afirma Pavel Cristian Gabriel, Director Cercetare-Dezvoltare la Alfa Software SA.
Piesa centrala a solutiei ASiS ERP la BT Finop o reprezinta aplicatia de leasing operational (dezvoltata pe specific) care tine evidenta contractelor de leasing. In cadrul fiecarui contract vor fi urmarite avansurile de la clienti, ratele de leasing, comisioanele si dobanzile negociate. Aditional, tot in cadrul fiecarui contract, vor fi vizibile si serviciile conexe, precum: reviziile si reparatiile, asigurarile CASCO si RCA, impozitele si taxele generate de folosinta bunului si alte servicii. Pornind de la aceste informatii din sistem, vor fi generate automat si lunar facturi catre clienti, fluxul informational privind incasarea facturilor fiind preluat si gestionat ulterior in aplicatia de Contabilitate si Gestiune.
Si in ceea ce priveste managementul de flote, aplicatia ASiS de Mentenanta Masini va urmaririi indeaproape planificarea si efectuarea reviziilor, realizarea reparatiilor in garantie si post-garantie, efectuarea schimburilor de anvelope, monitorizarea consumului de combustibil si va genera recomandari de interventii asupra parcului auto in functie de activitatea raportata (FAZ).
Consolidand activitatea BT Finop, ASiS ERP va oferi managerilor de la orice nivel al companiei, o imagine de ansamblu asupra performantei administrarii parcului auto, precum si instrumente de analiza aprofundate care sa permita o urmarire exacta a veniturilor si cheltuielilor pe client/contract, masina, categorie de servicii, etc. Beneficiile implementarii acestui sistem ERP performant nu vor intarzia sa apara si pentru clientii companiei BT Finop, sporind increderea lor in faptul ca au facut alegerea potrivita.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite