Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Tendinte >> Stiri si comunicate

Noile sisteme IBM Power şi Storage simplifică adoptarea tehnologiilor Big Data şi Cloud Computing

08 Aprilie 2013



IBM România a organizat recent evenimentul „IBM Technology Leadership”, care a avut ca scop prezentarea noilor oportunităţi create de IBM pentru clienţii săi cu sistemele Power Systems şi Storage Systems concepute pentru Big Data şi Cloud Computing. Cu această ocazie, specialiştii IBM România au prezentat noile oferte create de IBM cu sistemele Power Systems şi Storage Systems concepute pentru Big Data şi Cloud Computing.
IBM a accelerat strategia companiei de a transforma conceptele Big Data şi Cloud Computing în realitate pentru companii de toate dimensiunile, cu ajutorul Power Systems şi Storage Systems care oferă perspective complexe în gestionarea volumelor mari de date, prin simplificarea stocării datelor în Cloud şi reducerea costurilor prin consolidarea acestora.
Multe companii s-au confruntat cu problema adoptării de soluţii Big Data şi Cloud privat, din cauza lipsei de competenţe şi expertiză interne privind proiectarea şi menţinerea sistemelor hardware. IBM abordează aceste probleme cu noul Power Systems care nu necesită abilităţi specializate şi care oferă cele mai recente progrese privind virtualizarea şi automatizarea pentru a accelera dezvoltarea de sisteme private şi hibride de Cloud.
„Cândva, tehnologiile Big Data şi cele de Cloud Computing erau accesibile doar pentru întreprinderile mari. Iniţiativa recentă a companiei schimbă acest lucru: tehnologia avansată IBM este acum disponibilă pentru companiile de toate dimensiunile”, a declarat Mihai Teodor Popescu, Power Systems CTS, IBM România. „Cu noile sisteme POWER anunţate, IBM atinge segmente importante pe pieţele aflate în creştere.”
IBM a extins tehnologia POWER7+ pe sistemele entry-level şi midrange pentru a sprijini companiile să implementeze şi să dezvolte rapid infrastructuri de Cloud privat şi hibrid. Procesoarele POWER reprezintă o platformă mai bună pentru volumele mari de date decât x86, deoarece memoria încorporată şi virtualizarea - ingrediente esenţiale pentru mediile de lucru analytics şi Cloud - sunt construite în procesor. Aceste sisteme vin optimizate pentru a rula software-ul analytics de top al IBM, inclusiv Cognos şi SPSS pentru afaceri şi analize predictive.
IBM prezintă opt noi Power Systems pentru IMM-uri şi pentru companiile de pe pieţele aflate în creştere. Noile sisteme entry-level includ modelele Power Express 710, 720, 730 şi 740.
Două noi sisteme Power Systems pentru întreprinderile mijlocii şi mari, modelele 750 şi 760, sunt platforme ideale de consolidare care centralizează volumele de lucru Big Data analytics şi cele de Cloud.
Gestionarea eficientă, mai rapidă a volumelor mari de date
Deoarece volumele de date continuă să crească, tot mai multe organizaţii se îndreaptă spre tehnologii de Cloud şi de virtualizare pentru a creşte eficienţa, a reduce costurile şi pentru a accesa rapid capacităţile de stocare disponibile. IBM introduce noi soluţii de stocare şi SmartCloud pentru a satisface aceste tendinţe şi nevoi:
- IBM SmartCloud Storage Access: IBM introduce în premieră noul software care permite organizaţiilor să dezvolte medii private şi securizate de Cloud, iar utilizatorilor să stocheze datele în sistemul de Cloud intern al companiei. Noul pachet are un portal web-based self-service care permite oricărui utilizator să creeze un cont, să stabilească spaţiul de stocare de care are nevoie şi să încarce fişiere prin intermediul serviciului de Cloud - totul cu doar câteva click-uri şi fără asistenţa unui administrator IT.
- IBM XIV Storage System sistemul de stocare pentru volumele mari de date, a fost actualizat cu un nou design, şi cu tehnologii care suportă până la 12 porturi Ethernet de 10GB (sau 22 porturi Ethernet de 1GB) şi până la 6TB de solid state cache, împreună îmbunătăţind performanţa modelelor precedente de cinci ori. În plus, includerea de surse de alimentare eficiente care reduc consumul unui sistem XIV complet încărcat, cu 16% faţă de modelele precedente, ceea ce permite clienţilor să reducă costurile de energie şi răcire.
“Sistemele recent anunţate reprezintă un important pas înainte în strategia globală IBM de a oferi o familie de sisteme cu expertiză încorporată bazată pe experienţa acumulată de IBM timp de decenii în reducerea costurilor și a complexităţii asociate cu sistemele IT”, a declarat Dan Popa, Storage Principal, IBM România.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite