Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Servere >> Stiri si comunicate

Moonshot, o nouă clasă de servere HP

09 Aprilie 2013



HP a lansat primul sistem comercial HP Moonshot, care livrează un nou tip de infrastructură, mult eficientizată datorită unui consum de energie cu 89% mai mic, diminuării spațiului fizic ocupat cu 80% și costurilor mai mici cu 77% în comparație cu serverele tradiționale.(1)
Mega centrele de date de astăzi se apropie de un punct critic, de la care dezvoltarea va fi restricționată de costurile determinate de infrastructurile tradiționale. Serverele HP Moonshot constituie un prim pas pe care îl pot face organizațiile pentru a soluționa aceste constrângeri. „Având în vedere cele aproximativ 10 miliarde de dispozitive conectate la internet și faptul că se așteaptă o creștere exponențială a acestui număr, am atins un nivel la care cerințele de spațiu, energie și costuri specifice infrastructurii tradiționale nu mai sunt sustenabile,” a spus Meg Whitman, președinte și CEO, HP. „Serverele HP Moonshot marchează debutul unui nou stil de abordare a infrastructurii care va schimba modul în care vom adresa costurile IT și va pune bazele pentru următoarele 20 de miliarde de dispozitive.”
Inovația HP livrează mai puțin spațiu, consum de energie mai mic și costuri reduse
De zeci de ani, HP este lider în definirea platformelor de operare de ultimă generație. În urmă cu peste 20 de ani, HP a introdus primul server comercial cu sistem de operare UNIX, HP 9000 Series 840, primul server x86 și serverul HP SystemPro. Zece ani mai târziu, HP obținea unul dintre primele patente pentru arhitecturi de servere blade. În ultimii 16 ani, compania și-a păstrat poziția de lider pe piața de servere x86(2).
HP a continuat să forțeze limitele tehnologiei și inovației prin introducerea unei schimbări de paradigmă care a dus la crearea primului server „definit prin software”, care permite companiilor să-și optimizeze serverele în funcție de cerințele anumitor tipuri de încărcări de lucru. Construit pe baza patentelor HP și a 10 ani de cercetare extensivă în cadrul HP Labs, principala divizie de cercetare a companiei, serverul HP Moonshot aduce îmbunătățiri semnificative în termeni de energie, spațiu, cost și simplitate.
Conceput pentru centrul de date, construit pentru a proteja planeta
Noul sistem HP Moonshot este cea de-a doua generație de servere inclusă în Proiectul Moonshot. Noua clasă de servere este proiectată pentru a soluționa provocările generate de informațiile sociale, din cloud, mobile și volumele mari de date. Serverele HP Moonshot sunt construite din chip-uri care se regăsesc mai degrabă în componența telefoanelor inteligente și tabletelor și permit serverelor să livreze un consum redus de energie și o amprentă fizică redusă, totul la un cost semnificativ mai mic.
Sistemul HP Moonshot cuprinde șasiul HP Moonshot 1500 și serverele HP ProLiant Moonshot optimizate pentru aplicații. Aceste servere vor fi echipate cu procesoare provenind de la mai mulți parteneri HP, fiecare dintre aceștia vizând un anumit tip de încărcare de lucru.
Cu loc pentru 1.800 de servere per rack, serverele HP Moonshot ocupă a opta parte din spațiul ocupat de serverele tradiționale. În acest fel, problema spațiului fizic necesar pentru centrul de date este soluționată extrem de eficient(3). Fiecare șasiu partajează componente tradiționale, inclusiv structura, sistemul de administrare HP Integrated Lights Out (iLo), alimentarea și ventilatoarele. Aceste componente partajate reduc complexitatea și contribuie la reducerea consumului de energie și a spațiului fizic necesar.
„În calitate de furnizor de servicii în cloud, putem identifica o serie de noi oportunități generate de dezvoltarea virtualizării computerelor și a altor dispozitive inteligente,” a spus Dan Sutherland, CEO, Carrenza. „Puterea de operare și scalabilitatea HP Moonshot 1500 ne vor permite să dezvoltăm noi moduri de a interacționa cu consumatorii și de a ne diferenția prin servicii inovatoare, reușind, în același timp, să reducem costurile. Vom putea accelera creșterea afacerilor fără a avea nevoie de mai mult spațiu în rack-uri sau de consum mai mare de energie.”
Primul server HP ProLiant Moonshot este disponibil cu procesor Intel® Atom S1200 și suportă încărcări de lucru pentru găzduire web. Sistemul HP 1500 este alcătuit dintr-o incintă de 4,3 inchi și este echipată cu 45 de servere cu tehnologie Intel, un switch de rețea și alte componente de suport.
Un ecosistem de parteneri de vârf aflat în plină creștere
HP a anunțat un plan complex de lansare de servere HP ProLiant Moonshot optimizate pentru încărcări de lucru și care încorporează procesoare provenite de la un ecosistem vast de parteneri HP, inclusiv AMD, AppliedMicro, Calxeda, Intel și Texas Instruments Incorporated.
Programate să fie lansate în a doua jumătate a anului 2013, noile servere HP ProLiant Moonshot vor suporta medii web, cloud și de mari dimensiuni și, de asemenea, indici analitici și tehnologii pentru telecomunicații. Viitoarele servere vor fi livrate pentru volume mari de date, supercomputere, jocuri, servicii financiare, genomică, programe de recunoaștere facială, analize video și alte aplicații.
„Din cauza constrângerilor legate de eficiența energetică și de capacitatea operării analitice pentru cercetările la nivel mondial conduse în domeniul geoștiințelor, Institutul a avut mare nevoie de inovații tehnologice de la companii de top cum este HP,” a spus Chris Hill, inginer principal în cercetare, Massachusetts Institute of Technology (MIT), și co-director, Research and Education Subcommittee, Massachusetts Green High Performance Computing. „Inovații precum serverele HP Moonshot ne asigură de faptul că infrastructura poate fi scalată astfel încât să suporte cerințe aflate într-o creștere practic de neoprit. Iar acest lucru este posibil cu un consum mai mic de energie, o amprentă mai mică, capacitate sporită de integrare și costuri scăzute.”
HP Information Technology a implementat servere HP Moonshot pentru a susține domeniul hp.com, care are aproximativ 3 milioane de vizitatori pe zi.
“Rezultatele testelor arată că, datorită serverelor Moonshot, putem susține hp.com cu energia echivalentă unei duzini de becuri de 60 de wați, ceea ce schimbă regulile jocului”, a spus John Hirshaw, executive vice-president of Technology and Operations, HP. “Suntem bucuroși să am obținut aceste rezultate și plănuim să instalăm servere Moonshot și pentru alte aplicații, asfel încât să transformăm în întregime modul în care funcționează centrele de date.”
Servicii de administrare pentru noua eră a scalării operaționale
HP a introdus un program îmbunătățit pentru parteneri și noi servicii care vor accelera ritmul inovației acestei noi clase de servere. Acestea includ:
•Soluția HP Pathfinder Innovation Ecosystem—include aproape 25 de noi vendori, dezvoltatori de sisteme de operare și vendori independenți de software și dedicați dezvoltării rapide de noi servere pentru a suporta diferite încărcări de lucru.
•HP Moonshot Concierge Services—includ laboratoarele HP Discovery și soluțiile de suport și consultanță din portofoliul HP Technology Services pentru migrarea platformelor și eficiență energetică.

Note:
(1)Conform comparației interne între serverele HP Moonshot cu serverele tradiționale de tip x86.
(2)Conform Studiului “IDC WW Q412 Worldwide Quarterly Server Tracker,” publicat la data de 18 martie 2013.
(3)Pe baza cercetării interne efectuate în laboratoarele HP și a analizelor comparative.



Tags: HP, HP Moonshot

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite