Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Virusul de Android BadNews, activ din iunie 2012

25 Aprilie 2013Aplicatii din Google Play care gazduiau virusul BadNews au fost detectate de Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus, inca din iunie 2012, arata datele colectate prin intermediul Bitdefender Mobile Security.


Versiunea initiala a ceea ce a primit denumirea de Android.Trojan.InfoStealer.AK nu trimitea actualizari false precum o versiune descoperita mai recent, dar ar putea fi o prima incercare de a testa un sistem de livrare de virusi capabil sa treaca de procesele de scanare din Google Play.
Dupa instalarea in telefon, versiunile mai recente ale virusului BadNews trimiteau sms-uri false, solicitau utilizatorilor sa instaleze alte aplicatii virusate, sau extrageau date sensibile precum ID-ul terminalului si numarul de telefon.


„BadNews este un exemplu care arata ca reclamele agresive introduse in aplicatii pot descarca ulterior virusi, astfel ca pe langa informatiile confidentiale pe care le colecteaza despre utilizator, acestea pot aduce si pierderi financiare serioase. Dezvoltatorii de aplicatii ar trebui sa fie mult mai atenti la comportamentul reclamelor pe care le accepta in aplicatiile lor. Desi acestea sunt la limita legitimitatii pentru ca aduna cantitati mari de date despre utilizatori cu scopuri neclare, incarcarea lor cu virusi are efecte de-a dreptul dureroase. De asemenea procesul de scanare a aplicatiilor din Google Play ar trebui sa fie mult mai complex”, declara Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.


Desi virusul a fost raportat in repetate randuri in China, acesta a aparut si in tari precum Rusia, Germania si Myanmar.
Bitdefender a identificat trei noi aplicatii - ru.yoya.anekdot, com.hellow.world si zh.studio – care se adauga altor 32 cunoscute ca purtatoare ale virusului. Cele 35 de aplicatii au fost descarcate de milioane de ori din Google Play.
Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite