Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

Adulmec.ro, BestDealz.ro si FunDeal.ro - castigatorii locali ai Premiilor MasterCard pentru aplicatii de Mobile Shopping

25 Aprilie 2013



MasterCard a anuntat castigatorii Premiilor pentru Aplicatii de Mobile Shopping, o competitie ce recunoaste cele mai bune aplicatii existente in prezent in noua tari din Europa Centrala si de Est, Rusia si Turcia.


Concursul MasterCard pentru Aplicatii de Mobile Shopping a desemnat trei castigatori regionali si alti castigatori pentru fiecare dintre tarile participante.
Adulmec.ro s-a clasat pe prima pozitie in Romania, iar aplicatiile BesDealz.ro si FunDeal.ro ocupa locurile doi, respectiv trei.


Marele castigator al Premiilor MasterCard pentru Aplicatii de Mobile Shopping este Yemeksepeti, lider in Turcia pe servicii de livrari mancare. Aceasta aplicatie permite utilizatorilor sa aleaga dintr-o gama larga de restaurante, pe baza pozitionarii lor geografice.

Aplicatia de pe locul secund este Nexto Reader din Polonia, ce reuneste functiile unui ebook, audiobook si pe aceea de e-press reader, permitand utilizatorilor sa navigheze printre rafturile de carti virtuale.

Cel de-al treilea loc este ocupat de Slevomat, cel mai mare serviciu de oferte zilnice si group buying din Cehia.


Peste 110 aplicatii au fost examinate si evaluate de un juriu international, independent, format din experti in tehnologie, provenind din tarile participante: Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia, Slovenia, Romania, Rusia si Turcia. Juriul si-a bazat deciziile pe 3 criterii majore: experienta pe care clientul o are atunci cand utilizeaza aplicatia, design-ul si functionalitatea.


Studiul a relevat ca, in prezent, in Romania, aplicatiile sunt utilizate cel mai frevent pentru promotii si mai putin pentru a face cumparaturi, efectiv – numai 11% dintre ele permit achizitia. Cele mai multe aplicatii din Romania sunt cele ale companiilor de taxi si de group buying.
„Piata de aplicatii de mobile shopping din Romania este inca la inceput, dar are un mare potential, rezultat din cresterea rapida a numarului de utilizatori de smartphones”, a spus Cosmin Vladimirescu, Country Manager pentru Romania si Republica Moldova, MasterCard Europe.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite