Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Cisco Expo devine Cisco Connect 2013

25 Aprilie 2013



Ajunsa la a zecea editie, cea mai mare conferinta dedicata solutiilor pentru retele de comunicatii si adresata specialistilor locali din domeniul IT&C, expertilor in retelistica si factorilor de decizie şi-a schimbat in acest an numele, devenind Cisco Connect.


Tema centrala a ediţiei de anul acesta a avut ca punct central viziunea despre viitor care poate, prin intermediul tehnologiilor de inalta performanţa, sa devina foarte uşor realitate. Cu aproximativ 800 de participanţi la toate cele 26 de sesiuni ale zilei, Cisco Connect a devenit un eveniment de referinţa in peisajul IT romanesc.


In prezentarea sa care a deschis Cisco Connect 2013 Dirk Schlesinger, Senior Director Manufacturing Industries Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG) a vorbit despre importanta inovatiei la nivelul companiilor, in contextul afirmarii solutiilor IT ca un factor determinant al progresului. El a vorbit despre adoptarea virtualizarii de companii pentru ca acestea sa se poata adapta mai uşor si sa fie mai flexibile in relaţiile de afaceri. De asemenea a vorbit despre modul in care rolul CIO-ului se schimba in tot acest proces.


Ian Kennedy, Senior Director, Systems Engineering, European Markets a pus accent, in discursul sau, pe cea mai importanta tendinta din prezent a mediului online: internetul tuturor lucrurilor. Cantitatea tot mai mare de date generata in contextul acestui trend va declansa noi vulnerabilitati la nivelul companiilor si furnizorilor de servicii, precum si nevoia unei abordari mai sofisticate a securitatii.


Anul acesta, Connect Cisco a acordat o atenţie deosebita tinerelor interesate de o cariera in domeniul IT. Data de 25 aprilie este declarata de Uniunea Internaţionala a Telecomunicaţiilor, Agenţie a Naţiunilor Unite, „Ziua fetelor in IT&C”. Cu aceasta ocazie Jutta Graefensteiner, Marketing, Inclulsion and Diversity Lead Central Theatre, Cisco a vorbit celor 50 de eleve şi studente care au vizitat Cisco Connect despre oportunitaţile de dezvoltare profesionala in aceasta industrie. Participantele s-au intalnit si cu alti reprezentanti Cisco si ai partenerilor evenimentului.


In deschiderea evenimentului Cristian Popescu, Director General Cisco Romania a declarat: „Noutaţile tehnologice ne ajuta sa ne adaptam schimbarilor cotidiene mai repede decat eram obişnuiţi pana acum. Acelaşi lucru trebuie sa il faca şi companiile care vor sa işi menţina şi sa isi dezvolte afacerile, indiferent de domeniul in care activeaza. In acelaşi timp, prin adaptarea rapida la noile tehnologii, companiile aduc viitorul mai aproape şi, odata cu acesta şi avantajele competitive oferite de adoptarea timpurie. Astazi, mai putin de 1% din lucrurile din lumea fizica sunt conectate, insa in viitorul apropiat accelerarea convergentei oamenilor, proceselor, datelor si obiectelor cu Internetul va face conexiunile la retea mai relevante si valoroase ca niciodata, creand oportunitati fara de precedent pentru companii, oameni si, de ce nu, şi pentru ţari.”


Cea de-a noua editie a Cisco Expo a fost organizata cu sprijinul a 19 parteneri care-si prezinta capabilitatile, ofertele personalizate si serviciile precum si demonstratii practice: Partener Platinum - Romtelecom; „Connect Parteners” - Datanet Systems şi Vodafone Romania; Parteneri Premium – SAP, Frontal Communication, Crescendo, EMC, Intel, Eta2u, Logicom, Citrix, VMware; „Event Partners” - Bittnet Systems, RHS, Romsys, Kapsch, Zoom, S&T şi Orange Romania.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite