Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Sentinet, noul varf de lance GeCAD

15 Februarie 2006



Presedintele grupului GeCAD Radu Georgescu: „Pariez pe acest nou concept de securitate!”


Dezvoltat pe parcursul a doi ani, cu o investitie de 1,5 milioane de euro, Sentinet, noul produs de securitate al grupului GeCAD (catalogat de catre „autori” drept „revolutionar”, cel putin pentru piata romaneasca) are sarcina de a deveni, in cel mai scurt timp posibil, varful de lance al brandului.


Asteptarile staffului GeCAD de la aceasta premiera romaneasca sunt pe masura: in 18 luni, Sentinet va asigura securitatea a circa 100 de companii romanesti (pana la data lansarii oficiale fusese deja testat pe 8 companii din diverse domenii de activitate) si va fi deja intens promovat pe piata externa. Rezultatul - in mai putin de doi ani, Sentinet va asigura 70% din cifra de afaceri a grupului, respectiv 2-3 milioane de euro, potrivit declaratiilor facute cu ocazia lansarii de catre directorul general GeCAD, Gabriela Mechea.


Estimari optimiste confirmate si de presedintele grupului, Radu Georgescu, care a subliniat: „Pariez pe acest nou concept de securitate! Sentinet este o investitie strategica pe termen lung si avem incredere ca va deveni de real succes pe piata romaneasca”.


Prognoza optimista asupra potentialului de penetrare pe piata de Sentinet este bazata in mare proportie pe noul concept introdus pe piata romaneasca (si chiar internationala, potrivit presedintelui Radu Georgescu) de acest pachet de servicii de securitate, concept definit prin flexibilitatea deosebita ce permite o adaptare rapida la nevoile reale ale clientului. La aceasta se adauga si modul de abordare a pietei - Sentinet nu necesita achizitionarea unei licente de catre client, ci doar a unui abonament lunar (valoarea acestuia este proportionala cu dimensiunile infrastructurii informatice a companiei-client si cu necesitatile de securitate ale acesteia).


La modul practic, Sentinet realizeaza o monitorizare permanenta a retelei in care este instalat, detectand potentialele amenintari si emitand alerte in timp real in cazul in care acestea isi fac aparitia. Un alt atu major, in viziunea staffului GeCAD, este structura modulara a pachetului (principalele module oferite de Sentinet sunt: Vulnerability Asessment; Log Processing System; Intrusion Detection System; Antivirus Services; Network Server Suport si Reports), sustinuta de o echipa de consultanti certificati in securitate IT, care confera avantajul personalizarii produsului in functie de cerintele clientului. În plus, implementarea propriu-zisa a tehnologiei prezinta avantajul ca nu este un proces de durata (nu presupune decat instalarea in reteaua solicitantului a unui sistem de monitorizare a infrastructurii).


„Sentinet este o unealta care ajuta clientul sa asigure o securizare mai buna a infrastructurii informatice de care dispune”, a sintetizat avantajele directorul general GeCAD Gabriela Mechea.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite