Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

SAGE īnființează o divizie ERP dedicată companiilor medii

29 Aprilie 2013



Al treilea jucător pe piața de ERP în termeni de venituri și licențe, SAGE a operat la începutul anului o schimbare importantă la nivel organizatoric prin înființarea unei divizii dedicate pieței europene de companii medii. Coordonată de Christophe Letellier, noua divizie își bazează creșterea pe soluția SAGE ERP X3 și pe un model de business derulat cu preponderență prin parteneri.



Prezent în România din 2012 prin partenerul Deveho Consulting, grupul francez SAGE începe să-și facă tot mai intens simțită prezența în piața locală de ERP. „Avem deja cinci proiecte în România, însă în etapa curentă ne adresăm cu precădere clienților europeni ai SAGE care au prezență locală.

Am început de puțin timp activitatea în România și deocamdată nu urmărim un business de volum, chiar dacă oportunitățile sunt evidente. Ne dorim proiecte de calitate prin care să putem crește pe termen lung. Prin prisma acestui obiectiv, nu vom crește numărul de parteneri, cel puțin nu în viitorul apropiat, chiar dacă o bună parte dintre competitorii noștri au un canal de distribuție sensibil mai mare. Europa de Est, în general, are oportunități mari de dezvoltare și de aceea am investit în regiune. Prezența SAGE de anul trecut prin Deveho Consulting este un pas în această strategie”, a declarat pentru Market Watch, Cristophe Letellier, CEO SAGE Eu-ropean Mid-Market. SAGE are peste 260 de parteneri la nivel global și aproape 70% din cifra de afaceri este generată indirect. Conform declarațiilor oficiale există mai multe companii care doresc un parteneriat pentru distribuția unei soluții precum ERP X3. Procesul de selecție nu este însă unul simplu, iar compania dorește să identifice companiile potrivite, în termeni de obiective, echipă, competenţe etc., pentru acest business în comun.

Cloud Computing în strategia SAGE

Din strategia grupului francez nu putea lipsi cloud computing, însă abordarea SAGE este una temperată, existând mai multe ini-țiative în această direcție, dar nu un focus exclusiv. „Orientarea industriei IT către cloud computing este evidentă, iar SAGE are mai multe acțiuni legate de această a-bordare tehnologică. Sunt multe progrese pe care furnizorii de ERP trebuie să le facă în această direcție, de la standardizare până la configurabilitate și cred că suntem abia la jumătatea drumului. Cloud computing este un concept foarte larg, care poate acoperi practic orice produs sau serviciu IT.

Abordarea trebuie sa fie însă atentă, să aibă în vedere obiectivele clientului și ceea ce este mai bine pentru acesta, atât în termeni de costuri cât și de stabilitate, operabilitate, accesibilitate etc. Sunt încă multe întrebări legate de cloud, pentru care industria nu a oferit un răspuns pertinent. Pe de o parte, sunt întrebări legate de tehnologie, dacă, spre exemplu, regimul multitenant aduce un avantaj pentru client, mai mult decât o reducere nesemnificativă a costurilor, sau cum vor monetiza rețelele de parteneri distribuția prin cloud? Cloud Computing schimbă perspectivele industriei pentru că nu mai ţine seama de granițe şi contextul global sau regional. Totuși, este un mecanism de distribuție, iar soluția în sine rămâne cea mai importantă. Cred că este nevoie de o strategie mai serioasă în abordarea cloud computing, se schimbă întreg modul de gândire și dezvoltare a soluțiilor, nu doar forma de distribuție și consum a acestora, ” consideră Cristophe Letellier.

Abordarea SAGE la nivel de SMB

Soluțiile SAGE acoperă o gamă extinsă de cerințe, iar strategia are în vedere abordarea pieței pe verticale economice, descentralizarea operațională, focalizarea pe experiența utilizatorilor, dezvoltarea unor relații de colaborare pe termen lung cu clienții, respectarea dreptului clienților de a alege tehnologia și modul de lucru care îi avantajează cel mai mult. Alături de SAGE ERP X3, în portofoliu există și SAGE 1, o aplicație ERP în regim SaaS dedicată companiilor cu minim 1-5 angajați, lansată anul trecut și care va fi localizată pe mai multe piețe în viitorul apropiat. Pentru SAGE ERP X3 piața o reprezintă companiile cu 100-500 angajați și operațiuni relativ complexe, iar obiectivul noii divizii este să domine acest segment de piață pe termen lung.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite