Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Starnet Consulting Cluj Napoca și HP Romānia au implementat o soluție IT pentru modernizarea Combinatului Azomureș

30 Aprilie 2013



Companiile din prima linie a domeniului lor de activitate au nevoie de structuri solide pentru a obține nivelul de productivitate necesar performanței în industrie. Atât strategia managerială, cât și procesele specifice activității și soluțiile tehnologice care le susțin trebuie să fie aliniate, astfel încât compania să aibă succesul pe care l-a urmărit.

Combinatul Azomureș Târgu Mureș este principalul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România. Cu o istorie de peste 50 de ani, compania și-a extins activitatea în timp, astfel încât și necesitățile tehnologice s-au diversificat pentru a susține obiectivele de business. Siguranța și viteza de transfer la nivelul infrastructurii și capacităților informatice, disponibilitatea și flexibilitatea au devenit factori cheie pentru dezvoltarea companiei.

Pentru a rezolva provocările actuale, dar și pentru a pregăti terenul pentru viitor, Azomureș a ales Starnet Consulting Cluj Napoca și Hewlett-Packard ca furnizori ai soluției pentru modernizarea rețelei interne de date. Compania clujeană, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul consultanței, proiectării și implementării de infrastructuri IT, a propus Azomureș o soluție tehnologică bazată pe cele mai noi echipamente de rețelistică și software de administrare furnizate de HP.

La început a fost analiza

Proiectul, dezvoltat de Starnet Consulting pe baza tehnologiilor HP, s-a bazat într-o primă fază pe o analiză detaliată a nevoilor companiei. Soluția propusă a presupus interconectarea unui număr de 57 de locații dispuse pe o suprafaţă de 130 de hectare și acoperind 19 km de trasee.

Implementat în numai 3 luni, proiectul a inclus 2 switch-uri core, 9 noduri de concentrare și peste 80 de switch-uri de acces, toate marca HP. În plus, cu soluția software HP PCM Plus, care oferă o interfață intuitivă utilizatorilor, monitorizarea se realizează de la un singur panou de administrare, ceea ce asigură un plus de simplitate, securitate și flexibilitate.



Soluția este adaptată cerințelor curente și pregătită pentru viitor

Tehnologia performantă de rețelistică de la HP a condus la construirea unei infrastructuri securizate, flexibile și scalabile, simplu de monitorizat și administrat. Soluția propusă de Starnet Consulting a ajutat Azomureș să obțină rezultate măsurabile, în conformitate cu obiectivele avute în vedere. Astfel, noua rețea permite circulaţia datelor numerice cu viteze de 10/100/1.000/10.000 Mbps (10Gbps), performanțe cu mult mai bune decât cele înregistrate înainte de implementare. De asemenea, noile implementări au condus la creșterea securității, asigurată de redundanța la nivel de core și la nivel de inel de fibră. În plus, datorită segmentării în mai multe clase de IP-uri, nivelul de încărcare al rețelei post-implementare este mult mai scăzut.

Unul dintre obiectivele avute în vedere în etapa de proiectare a soluției a fost posibilitatea ca, în viitor, rețeaua să permită introducerea unui număr nelimitat de servicii digitale IP cu costuri minime: voce, video, control acces. Ca urmare, proiectul implementat este construit astfel încât să constituie un cadru ideal pentru dezvoltarea ulterioară a infrastructurii companiei.

Performanța și securitatea sporită sunt susținute prin garanția pe viață, care, alături de actualizările firmware și software gratuite, intră în pachetul de beneficii obținute de Azomureș în urma selectării propunerii Starnet Consulting.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite